Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της...

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Απασφάλισε ο Μάνος Δασκαλάκης στην κατάθεση του: «Η Ρούλα σκότωσε τα παιδιά μας»

Σαν βόμβα έσκασε η δήλωση του Μάνου Δασκαλάκη, μία μόλις ημέρα μετά το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλογρηά που αποδεικνύει ότι η Μαλένα και η Ιριδα βρήκαν βίαιο ασφυκτικό θάνατο, αφού ο εν διαστάσει σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου δηλώνει πεπεισμένος ότι η 33χρονη άλλοτε αγαπημένη του σκότωσε και τα τρία κοριτσάκια τους!

patra irida

«Κεραυνοβολήθηκα για δεύτερη φορά…» δήλωσε ο πατέρας των κοριτσιών σε τηλεοπτική εκπομπή, εξηγώντας όμως πως δεν αιφνιδιάστηκε, αφού το περίμενε με όλα όσα κυκλοφορούσαν τον τελευταίο καιρό.

«Αρχίζω να συνειδητοποιώ ότι η γυναίκα μου δολοφόνησε και τα τρία μας παιδιά, αλλά δεν θέλω να πω κάτι άλλο τώρα, να σχηματιστεί πρώτα δικογραφία, να πάρω αντίγραφο. Θα δηλώσω ξανά υποστήριξη κατηγορίας. Δεν αμφισβητώ το πόρισμα, θεωρώ ότι έχει γίνει ενδελεχής έρευνα» τόνισε.patra nikolouli daskalakis 2

Στο μεταξύ, λίγες ώρες νωρίτερα, η Ασφάλεια κάλεσε την αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, να δώσει τις δικές της εξηγήσεις για τους θανάτους της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ιριδας, κλείνοντας τον κύκλο των καταθέσεων. Λίγο πριν από τη 1 το μεσημέρι της Τρίτης η θεία των αδικοχαμένων κοριτσιών μπήκε βιαστικά στο κτίριο της ΓΑΔΑ από την πίσω πόρτα συνοδευόμενη από ενστόλους, προσπαθώντας να μη γίνει αντιληπτή. Ωστόσο, ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στο σημείο την αποδοκίμασε. «Κρεμάλα» και «σκύλα» ήταν μερικές από τις λέξεις που ακούστηκαν από το οργισμένο πλήθος.patra aj

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Δήμητρα Πισπιρίγκου δέχτηκε ερωτήσεις, όπως ποια ώρα ακριβώς βρήκε νεκρή τη μικρή Ιριδα, τι είχε προηγηθεί και αν η Ρούλα Πισπιρίγκου τής είπε ότι στις 7 το πρωί πήγε στην κούνια του παιδιού για να το δει. Με αυτόν τον τρόπο οι αστυνομικοί θα διαπιστώσουν αν η 33χρονη προφυλακισμένη μητέρα ήταν η τελευταία που είχε δει το παιδί της προτού βρεθεί νεκρό. Μία ακόμα ερώτηση στην οποία κλήθηκε να απαντήσει η Δήμητρα είναι γιατί δεν ανησύχησαν για το αν η Ιριδα ήταν καλά στην υγεία της, όταν αντιλήφθηκαν ότι κοιμόταν τόσες ώρες στην κούνια.

patra 5 1

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλος, σχολίασε τις εξελίξεις, ξεκαθαρίζοντας πως η Δήμητρα αντιμετωπίζεται ως μάρτυρας και όχι ως ύποπτη.

«Ήδη είναι σε εξέλιξη η κατάθεσή της, η οποία δίνεται ενόρκως, δηλαδή αντιμετωπίζεται ως μάρτυρας και πηγή πληροφόρησης για τα ερευνόμενα περιστατικά και ειδικά για της μικρής Ιριδας, γιατί βρισκόταν στο σπίτι και η ίδια την ώρα του θανάτου» είπε αρχικά ο δικηγόρος.

Μάλιστα, σχολίασε τη λεκτική επίθεση που δέχτηκε η γυναίκα καθώς περνούσε το κατώφλι της ΓΑΔΑ. «Ηταν δύο ή τρεις κυρίες που καταφέρθηκαν εναντίον της Δήμητρας, η οποία προσήλθε στην ώρα που την κάλεσαν, άμεσα και πρόθυμα να εκτελέσει την υποχρέωσή της και να δώσει τη μαρτυρική κατάθεση» τόνισε.patra pispirigkoi

Σύμφωνα με τον Οθωνα Παπαδόπουλο, η αδερφή της 33χρονης ήταν σε πολύ ήρεμη κατάσταση, ψύχραιμη και πανέτοιμη να δώσει κατάθεση. «Κλήθηκε να εκτελέσει ένα καθήκον, αμέσως ανταποκρίθηκε» είπε ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ίδια τη Ρούλα και την αντίδραση που είχε όταν πληροφορήθηκε για τις εξελίξεις.

«“Θα το δούμε αν είναι έτσι (δολοφονίες)”, μου είπε η εντολέας μου, ενώ υποστήριξε ότι δεν το περίμενε. Το θεωρεί ως αποτέλεσμα της σκιαγράφησης της υπόθεσης και της προσωπικότητάς της μέχρι σήμερα. Οτι υπήρχαν παθολογικά αίτια που είχαν δοθεί ως αίτια θανάτου στους γονείς. Τώρα ξαφνικά, εξαφανίστηκαν τα παθολογικά αίτια ή αμφισβητούνται, και εμφανίζεται με μία απρόσμενη βεβαιότητα το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου, που θα πρέπει να μελετηθεί πολύ προσεκτικά όταν θα έχουμε στα χέρια μας το σύνολο του πορίσματος» εξήγησε.

patra mitera pispirigkou

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου ήταν παρούσα στον θάνατο του μικρότερου παιδιού της οικογένειας, που κατέληξε την άνοιξη του 2021 μέσα στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, στην οδό Μπιζανίου. Με την κατάθεσή της, χθες, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των καταθέσεων για την υπόθεση της Πάτρας, αλλά δεν αποκλείεται ως τα τέλη της εβδομάδας να δοθούν συμπληρωματικές εξηγήσεις από εμπλεκομένους. Προηγήθηκε η κατάθεση της μητέρας της Ρούλας, Ελένης Λεγάτου, στο Αστυνομικό Τμήμα της Δυτικής Αχαΐας.

Patra 3

Την ίδια ημέρα κατέθεσε και ο πατέρας του Μάνου Δασκαλάκη, που είπε ότι δεν είχε σαφείς ενδείξεις πως η 33χρονη σκότωσε τα παιδιά της. Σε χθεσινές δηλώσεις του, ο παππούς των τριών παιδιών δήλωσε συντετριμμένος από το πόρισμα. «Δεν το χωράει το μυαλό μας. Δεν ξέρετε τι περνάμε όλο αυτόν τον καιρό, ούτε υποψιάζεστε. Υποφέρουμε… Ελάτε στη θέση μας… Έχουμε χάσει τον νου μας. Θα μιλήσουν οι δικηγόροι μας και εμείς όταν έρθει η ώρα. Αυτό που συμβαίνει είναι ανθρωποφαγία. Ξέρετε πόσα απειλητικά μηνύματα διαβάζω στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;» σχολίασε.

patra nekra paidia mitera 1

Πήρε… φωτιά το twitter: «Δικαίωση! Τα κατάφεραν τα κορίτσια μας»

Μετά το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλογρηά, που ήρθε και επίσημα στο φως χθες, κάνοντας λόγο για βίαιο ασφυκτικό θάνατο της Μαλένας και της Ιριδας, και ενώ έγινε γνωστό ότι η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, επρόκειτο να δώσει εκ νέου κατάθεση, το twitter «πλημμύρισε» από τα σχόλια των χρηστών που απευθύνονταν στη θεία των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών, καλώντας τη να πει την αλήθεια για όσα συνέβησαν.

«Δίνεται μια τεράστια ευκαιρία στη Δήμητρα ώστε να συνεχίσει τη ζωή της ανήκοντας στο ανθρώπινο είδος. Σε αυτό δεν θα τη βοηθήσει ούτε η Ρούλα ούτε η μάνα της ούτε ο πατριός της ούτε ο Μάνος… ΠΕΣ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!» έγραψε ένας χρήστης, ενώ ένας άλλος σχολίασε: «Η αδερφή Πισπιρίγκου, που θα έψαχνε μόνη της να βρει την αλήθεια, τη βρήκε τελικά ή δεν πρόλαβε;»PATRA 8

«Σήμερα ήρθε η ΔΙΚΑΙΩΣΗ για την 3,5 ετών Μαλένα και την 6 μηνών Ιριδα, τα μωρά μας! Είναι μεγάλη μέρα με ανάμεικτα συναισθήματα. Σύγχυση και συγκίνηση. Δεν πήγε χαμένος ο χρόνος που ασχοληθήκαμε με αυτή την υπόθεση. Όλοι μαζί ενωμένοι τα καταφέραμε!» συμπλήρωσε ένας άλλος χρήστης.

«Απορώ τώρα ποιον θα βρει η Ρουλάρα να πει ότι της έπνιξε τα παιδιά» αναρωτήθηκε κάποιος παρακολουθώντας τις εξελίξεις, ενώ δεν έλειψαν και σχόλια όπως το παρακάτω: «Ρούλα Πισπιρίγκου: “Ελπίζω να μη μου φορτώσουν και αυτούς τους 2 θανάτους”. Νόμιζες ότι μόνο η Τζωρτζίνα θα σε εκδικηθεί;»patra pispirigkou 2 1

Μάλιστα, υπήρξαν και χρήστες που έκαναν αναφορά στη Χριστίνα Τσάκωνα, την ιατροδικαστή που έβαλε την υπογραφή της στην εξέταση που έγινε στη σορό της Μαλένας, όταν πέθανε στο νοσοκομείο το 2019: «Τσάκωνα, αν είχες κάνει σωστά τη δουλειά σου, η Ρούλα θα ήταν στη φυλακή από το 2019, η Ιριδα δεν θα είχε γεννηθεί ποτέ και η Τζωρτζίνα θα ήταν ζωντανή… Αυτό να σκέφτεσαι κάθε βράδυ…»patra roula pispirigkou

«ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΑΣ, έδειξαν τους δολοφόνους τους. Η πραγματική δικαίωση δεν θα έρθει όμως, δεν γυρνούν πίσω… Θα ζείτε για πάντα στην καρδιά μας… Ηρεμία και γαλήνη, ψυχούλες μου, από δω και πέρα…» ήταν ένα από τα αμέτρητα σχόλια στο twitter σχετικά με την υπόθεση.

Η ανάρτηση με τη Μαλένα να τρώει σουβλάκι τρεισήμισι ώρες πριν από τον θάνατό της

Αίσθηση προκαλεί η ανατριχιαστική ανάρτηση που είχε κάνει η Ρούλα Πισπιρίγκου για τη Μαλένα, αρκετούς μήνες μετά τον θάνατο του πρώτου παιδιού που είχε αποκτήσει με τον Μάνο Δασκαλάκη, το οποίο έφυγε από τη ζωή το 2019 σε ηλικία 3,5 ετών.

Τηλεοπτική εκπομπή έφερε στο φως τη φωτογραφία-ντοκουμέντο που είχε αναρτήσει στον προσωπικό λογαριασμό της στο facebook η 33χρονη, στην οποία η Μαλένα φαίνεται στο κρεβάτι του νοσοκομείου, ελάχιστες ώρες προτού φύγει από τη ζωή από βίαιο ασφυκτικό θάνατο, όπως αποδείχθηκε από το πόρισμα Καλογρηά – Καρακούκη.

Σύμφωνα με όσα έχουν κατατεθεί, η Μαλένα είχε κάνει χημειοθεραπεία και αντιδρούσε καλά, ήταν ευδιάθετη και ετοιμαζόταν να λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο. Μάλιστα, η κατάσταση του κοριτσιού ήταν τόσο καλή, που ζήτησε και έφαγε σουβλάκι. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο θάνατός της προσδιορίζεται στις 18.05 της ίδιας ημέρας, δηλαδή περίπου τρεισήμισι ώρες αφότου είχε απεικονιστεί να τρώει στη φωτογραφία.

Φ3 72

«Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, ώρα 14.30 σε κοιτούσα και σε θαύμαζα που μπορούσες να φας… ώρα 16.40 άκουσα τελευταία φορά τη φωνή σου!! 15 μήνες μακριά μας αναζητώ να ακούω πάλι το μαμά… Να μας προσέχεις, όμορφή μου, από εκεί που είσαι και να μας στέλνεις δύναμη» είχε γράψει για το αγγελούδι που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή.

Ωστόσο, στη φωτογραφία που είχε αναρτήσει η 33χρονη δεν φαίνονται στο πρόσωπο της Μαλένας οι τρεις κοκκινίλες που είχαν αποτυπωθεί στη φωτογραφία που τραβήχτηκε μέσα από το νεκροτομείο.

«Αυτά είναι τα σημάδια από τα τρία δάχτυλα του ανθρώπου που έβαλε το χέρι του και έπνιξε το παιδί» σχολίασε, από την πλευρά του, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

{{-PCOUNT-}}31{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...