Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση: «Όσα (δε) λέμε» κάθε Δευτέρα στο...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση και μας προσκαλεί...

Η έκπληξη που ετοιμάζουν παιδιά του συλλόγου «Μουσικό Οραμα» στη «Γιορτή Μητέρας...

Πλησιάζει η ημέρα για τη δεύτερη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού...

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

Στα κάγκελα γονείς! Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με Drag Queens σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό

«Πυρ» και από Λατινοπούλου: «Οφείλουμε όλοι να αντιδράσουμε»

Σφοδρές αντιδράσεις και επικρίσεις έχει προκαλέσει η τολμηρή απόφαση με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να πραγματοποιηθεί χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με Drag Queens, οι οποίες θα διαβάσουν παραμύθια σε… τρίχρονα και σε παιδιά του δημοτικού, με στόχο την εξοικείωσή τους με τη σεξουαλική πολυμορφία!

Οι εποχές που ηθοποιοί ή ανιματέρ ντυμένοι με τη χαρακτηριστική κόκκινη στολή του Αϊ-Βασίλη, φορώντας ψεύτικες λευκές γενειάδες και κρατώντας σάκο και καμπανάκι, καλούσαν κοντά τους τα μικρά παιδιά και τους διάβαζαν χριστουγεννιάτικα παραμύθια, φαντάζουν πολύ μακρινές.

Πλέον, θεωρείται φυσιολογικό από κάποια τρανς άτομα, φορώντας έντονο μέικ απ, με τεράστιες βλεφαρίδες-πεταλούδα, φουσκωτές περούκες, ροζ φτερά νεράιδας και εντυπωσιακά κουστούμια με τούλια και γκλίτερ, να αναλαμβάνουν τον ρόλο του διασκεδαστή των λιλιπούτειων φίλων των Χριστουγέννων, με φόντο τη σημαία της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας!

Προς επίρρωση των παραπάνω, θα πραγματοποιηθεί ακόμη μία φορά σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό της Καλαμαριάς, στη Θεσσαλονίκη, DRAG XMAS «χριστουγεννιάτικη» εκδήλωση, στο πλαίσιο της οποίας Drag Queens της ομάδας Θεραπαίζειν θα διαβάσουν σε παιδιά ηλικίας 3 έως 12 χρόνων χριστουγεννιάτικα παραμύθια, με αμφιλεγόμενο θέμα και τίτλους, όπως «Η Drag Queen που έσωσε τα Χριστούγεννα»!

«Στις γιορτές τα παιδιά έχουν την τιμητική τους. Γι’ αυτό και διοργανώνουμε μαζί με τις Οικογένειες Ουράνιο Τόξο γιορτινή εκδήλωση, με ανάγνωση χριστουγεννιάτικων παραμυθιών από Drag Queens την Παρασκευή, 30/12, στις 17.00, στον παιδικό σταθμό Ο Μικρόκοσμος (Microcosmos) στην Καλαμαριά για παιδιά 3-12 ετών. Συμμετοχή δωρεάν, πάντα με τη συνοδεία κηδεμόνα» αναφέρεται στο προφίλ των διοργανωτών. Οπως εξήγησαν οι ίδιοι στο site GRTimes.gr, με αφορμή την εορταστική περίοδο, τρανς άτομα θα μιλήσουν μέσα από το παραμύθι για τα έμφυλα στερεότυπα, για το πώς τα χρώματα και τα παιχνίδια δεν έχουν φύλο, καθώς και για το ότι κάθε παιδί μπορεί να παίζει με όποιο παιχνίδι αυτό επιθυμεί, χωρίς διακρίσεις.

«Σκοπός μας είναι μέσα από το παραμύθι να απαλλάξουμε τα παιδιά από τις απολιθωμένες αντιλήψεις που βομβαρδιζόμαστε ότι τα χρώματα και τα παιχνίδια έχουν συγκεκριμένο φύλο και να τα αφήσουμε να αναπτύξουν ελεύθερα την προσωπικότητά τους, χωρίς να γεμίζουν με ενοχές γιατί προτιμούν το ένα ή το άλλο παιχνίδι» τόνισε ο υπεύθυνος της εκδήλωσης, από πλευράς Thessaloniki Pride, Κωνσταντίνος Μαραγκός, προσθέτοντας πως η συμμετοχή στην εκδήλωση ήταν πέραν της αναμενόμενης! «Υπάρχει λίστα αναμονής και παραινέσεις να πραγματοποιήσουμε ξανά παρόμοια δράση. Την ίδια ανατροφοδότηση και ανταπόκριση είχαμε και στο τελευταίο Thessaloniki Pride, τον περασμένο Ιούνιο, οπότε και πραγματοποιήσαμε για πρώτη φορά παρόμοια εκδήλωση». Σύμφωνα με τον ίδιο, την ανάγνωση των παραμυθιών θα κάνει μια Drag Queen, η οποία τραβάει την προσοχή των παιδιών με την εντυπωσιακή εμφάνισή της και αποτελεί ζωντανό παράδειγμα αμφισβήτησης των έμφυλων στερεοτύπων.

«Η δράση πλαισιώνεται από φοιτητές και φοιτήτριες του τμήματος Πολιτισμού και Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του μαθήματος εκπαιδευτικές δράσεις και πολιτιστική διαμεσολάβηση, υπό την επίβλεψη των διδασκόντων. Εννοείται πως όλα τα παιδιά συνοδεύονται από τους κηδεμόνες τους, έχουν φυσικά ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια της εκδήλωσης, ενώ και ο παιδικός σταθμός που μας φιλοξενεί δημιουργεί το ιδανικό περιβάλλον για τέτοιου είδους παιδαγωγικές δράσεις» κατέληξε.

Την ίδια ώρα, πάντως, πολλοί γονείς φαίνεται να μη μοιράζονται τον ίδιο ενθουσιασμό και ανησυχούν ότι εκδηλώσεις και δράσεις αυτού του είδους θα μπορούσαν να προκαλέσουν σύγχυση στα μικρά παιδιά και να τα μπερδέψουν μακροπρόθεσμα σε σχέση με τη δική τους σεξουαλική ταυτότητα! Ενδεικτικά του έντονου προβληματισμού που επικρατεί είναι και τα σχόλια μιας μεγάλης μερίδας χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι υποστηρίζουν αφενός ότι στην τρυφερή ηλικία των τριών χρόνων τα παιδιά δεν είναι σε θέση να καταλάβουν τι μηνύματα προσπαθούν να τους περάσουν και αφετέρου ότι καταβάλλεται προσπάθεια επιβολής συγκεκριμένων προτύπων.

χαμόγελο

«Κάτω τα κουλάδια σας από τα παιδιά μας. Τις εισαγόμενες ανωμαλίες να τις κρατήσετε για τον εαυτό σας. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι υπόλογο που υποστηρίζει τέτοιον εκφυλισμό. Μην τους αφήσεις» έγραψε ένας εξοργισμένος γονιός. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η αντίδραση της αντιπροέδρου του κόμματος Πατρίδα Αφροδίτης Λατινοπούλου, η οποία «ξέσπασε» με βίντεο που ανέβασε στο προφίλ της στο Instagram.

«Είναι αδιανόητο Drag Queens να διαβάζουν παραμύθια σε μωρά και παιδιά 3 έως 12 ετών» ανέφερε και στη συνέχεια αναρωτήθηκε κατά πόσο οι συγκεκριμένοι/ες τρανς «νηπιαγωγοί» έχουν τη γνωστική και παιδαγωγική επάρκεια για να επικοινωνούν τέτοιου είδους σύνθετα ζητήματα στα νήπια.

«Δεν είναι ειδικοί, δεν είναι πρότυπα, δεν μπορούν να απευθύνονται σε μωρά παιδιά. Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει και οφείλουμε όλοι να αντιδράσουμε. Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας» τόνισε ακόμη η κυρία Λατινοπούλου.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...