Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 24 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δώστε στο ταίρι σας την ασφάλεια, την προστασία...

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Οκτώ χρόνια ποινή φυλάκισης στον Πέτρο Φιλιππίδη με αναστολή – Τα δάκρυα της συζύγου του

Ξέσπασε σε κλάματα η Ελπίδα Νίνου

Καταδικασμένος για δύο απόπειρες βιασμού, χωρίς μάλιστα να του αναγνωριστεί κανένα από τα δύο ελαφρυντικά που ζήτησε, αλλά ελεύθερος να συνεχίσει τη ζωή του εκτός φυλακής έφυγε χθες το βράδυ από την αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ο Πέτρος Φιλιππίδης.

petros filippidis851

Ο γνωστός ηθοποιός κάθισε στο εδώλιο του ποινικού δικαστηρίου επί 11 μήνες και δικάστηκε για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και για δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος τριών γυναικών συναδέλφων του.

petros filippidis849Η συνολική ποινή που του επιβλήθηκε για τις δύο απόπειρες βιασμού για τις οποίες κρίθηκε ένοχος ήταν κάθειρξη οχτώ ετών, με το δικαστήριο να του χορηγεί και πάλι ομόφωνα αναστολή έως την έφεση, όπως είχε ζητήσει νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας.

petros filippidis853

Ωστόσο, του επιβλήθηκαν οι εξής περιοριστικοί όροι: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του το πρώτο δεκαπενθήμερο κάθε μήνα. Οταν πλέον η διαδικασία ολοκληρώθηκε και ανακοινώθηκε και η απόφαση για χορήγηση αναστολής, ο Πέτρος Φιλιππίδης έπεσε στην αγκαλιά μιας εκ των δικηγόρων του φανερά συγκινημένος. Σε λυγμούς ξέσπασε μάλιστα και η σύζυγός του Ελπίδα Νίνου. Από το ακροατήριο ακούστηκαν κάποια «μπράβο», ενώ άλλοι φώναξαν ότι «το #ΜeΤoo νίκησε».

IMG 7560Η δικαστική απόφαση για τον Πέτρο Φιλιππίδη ήλθε έπειτα από 40 και πλέον συνεδριάσεις του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν από εντάσεις και έντονες διαφωνίες μεταξύ των αντίδικων μερών. Ο δημοφιλής καλλιτέχνης άκουσε πρώτα την πρόεδρο της έδρας να ανακοινώνει ότι δικαστές και ένορκοι ομόφωνα τον αθωώνουν για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, αλλά ομόφωνα τον κρίνουν ένοχο για τις δύο απόπειρες βιασμού. Για την απόφαση αυτή του δικαστηρίου ο εκ των συνηγόρων του ηθοποιού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, υποστήριξε ότι «θα γκρεμιστεί στο Εφετείο», διότι «δεν υπάρχει άλλο δικαστικό προηγούμενο να κρίνεται ένοχος για απόπειρα βιασμού κατηγορούμενος που άνοιγε την πόρτα στα δήθεν θύματά του για να φύγουν».

dimitrakopoulos

Με την απόφαση που εξέδωσαν οι τέσσερις ένορκοι και οι τρεις δικαστές ως προς την ενοχή του κατηγορουμένου, υιοθέτησαν πλήρως την πρόταση που είχε κάνει σε προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου η εισαγγελέας της έδρας Στέλλα Στόγια. Δεν πείστηκαν για την καταγγελία της πρώτης καταγγέλλουσας, ότι ο συνάδελφός της και συνεργάτης της μητέρας της τη βίασε, και μάλιστα δύο φορές, την πρώτη φορά στα γραφεία της Θεατρικής Εστίας και τη δεύτερη στο θέατρο Ηβη το 2008.

filippidis 8Αντίθετα, όλα τα μέλη της έδρας πείσθηκαν πως ο ηθοποιός πράγματι επιχείρησε να βιάσει τη δεύτερη καταγγέλλουσα τον 2010 στο θέατρο Μουσούρη, όπως και μια ακόμη συνάδελφό του τον Αύγουστο του 2014 μέσα στο αυτοκίνητό του σε δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό.

Ελαφρυντικά

Οι συνήγοροι του Πέτρου Φιλιππίδη έδωσαν «μάχη» για να αναγνωριστούν στον εντολέα τους τα ελαφρυντικά της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και του πρότερου σύννομου βίου. Ωστόσο, το δικαστήριο ομόφωνα δεν του αναγνώρισε κανένα. Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου επικαλέστηκε το λευκό ποινικό του μητρώο, έκανε λόγο για «άμεμπτο βίο» και για αγαθοεργίες του ηθοποιού, προκειμένου να κερδίσει τη χορήγηση ελαφρυντικών που θα άνοιγαν τον δρόμο για μείωση της ποινής του.filippidis 6

«Κανένας δεν είχε πει τίποτα τον Φεβρουάριο του 2021 για τον Πέτρο Φιλιππίδη. Ο βίος του είναι άμεμπτος, είναι ένας άνθρωπος της τέχνης. Εχετε ηθική και νομική υποχρέωση αναγνώρισης ενός ελαφρυντικού αλλά και να επιβάλετε μια ποινή πλημμεληματικού χαρακτήρα», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος, για να προσθέσει: «Η ζωή του ήταν ταυτισμένη με 300 ηθοποιούς. Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021 δεν είχε ακουστεί τίποτα για τον Π. Φιλιππίδη. Πώς θα ακυρώσετε τον σύννομο βίο; Επειδή υπήρξε άπιστος; Θα πρέπει να του το αναγνωρίσετε. Τα ελαφρυντικά συνέχονται με την πράξη. Τον καταδικάσατε για απόπειρα βιασμού και εκείνος μόνος του άνοιξε την πόρτα στα φερόμενα ως θύματά του. Αυτές οι απόπειρες που έχετε αποδεχτεί μόνο ως πλημμελήματα μπορούν να σταθούν».filippidis 4

Ωστόσο, η εισαγγελέας της έδρας Στέλλα Στόγια ζήτησε από δικαστές και ενόρκους να μην αναγνωρίσουν κανένα ελαφρυντικό στον ηθοποιό και εκείνοι με την απόφασή τους υιοθέτησαν στο ακέραιο την πρότασή της. Ειδικότερα, για το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, η εισαγγελέας τόνισε, μεταξύ άλλων, στη σχετική αγόρευσή της στη δίκη: «Δεν πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η καλή στάση κατηγορουμένου κατά τη διάρκεια της δίκης, γιατί μπορεί να είναι προσχηματική.

2896 DIMITRIS MILONAS PETROS FILIPIDIS XRISOYLA DIAVATI NIKITAS TSAKIROGLOY 1292018 Δεν αρκεί η επίκληση καλής συμπεριφοράς και μόνο, αλλά πρέπει ο κατηγορούμενος να επικαλεστεί συγκεκριμένα περιστατικά, από τα οποία να προκύπτει μεταστροφή του χαρακτήρα του». Συνεχίζοντας η κ. Στόγια είπε: «Μας είπαν οι συνήγοροί του ότι μέχρι και τις καταγγελίες σε βάρος του δεν ακούστηκε τίποτα για εκείνον. Αυτό όμως δεν είναι ακριβές. Υπάρχει η κατάθεση στελέχους του AΝΤ1 το 2016 και της κ. Δροσάκη το 2018 για συγκεκριμένα περιστατικά».

5598 PETROS FILIPIDIS 17102019

«Παραφονία»

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο ελαφρυντικό που ζήτησε ο ηθοποιός, αυτό του πρότερου σύννομου βίου, η εισαγγελέας είπε: «Το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος διαθέτει λευκό ποινικό μητρώο δεν μπορεί να οδηγήσει στο συμπέρασμα γα σύννομο βίο του. Αντίθετα, υπήρξαν καταγγελίες σε βάρος του που μπορεί να μην εκδικάσθηκαν, αλλά αποδεικνύουν ότι οι πράξεις για τις οποίες δικάστηκε δεν ήταν “παραφωνία” στη ζωή του. Είχε προηγηθεί αντικοινωνική συμπεριφορά από μέρους του κατά τα έτη 1996-1997, σύμφωνα με όσα κατέθεσε εδώ η Εβελίνα Παπούλια».

filippidis5

Εν τέλει, το δικαστήριο έπειτα από διάσκεψη απέρριψε ομόφωνα το αίτημα του ηθοποιού για χορήγηση ελαφρυντικών. Εν συνεχεία η εισαγγελέας αγόρευσε επί των ποινών, ζητώντας από δικαστές και ενόρκους να επιβάλλουν στον κατηγορούμενο ποινή κάθειρξης έξι ετών για καθεμία από τις δύο απόπειρες βιασμού για τις οποίες κρίθηκε ένοχος. «Πώς θα πάτε στο σπίτι σας το βράδυ, αν βάλετε τέτοια ποινή;» αντέτεινε σε έντονο ύφος ο κ. Δημητρακόπουλος, για να προσθέσει: «Θα έχετε ήσυχη τη συνείδησή σας, αν πάει φυλακή ο Πέτρος Φιλιππίδης; Αν υποστεί βλάβη στην υγεία του, θα κοιμάστε ήσυχοι το βράδυ; Να του επιβάλετε έστω πέντε χρόνια φυλάκιση, όχι κάθειρξη».

fillipidhs1

Μάλιστα, ο συνήγορος κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του γύρισε προς τον ηθοποιό και του είπε: «Πιστεύω ότι είσαι αθώος, στο Εφετείο θα σβήσει η απόφαση αυτή, όπως έσβησε για τη Θάνου και τον Κεντέρη».

Ακολούθησε η ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου για την ποινή. Η έδρα επέβαλε έξι έτη κάθειρξη για την πρώτη απόπειρα βιασμού και πέντε έτη κάθειρξη για τη δεύτερη απόπειρα βιασμού. Η εισαγγελέας πρότεινε συνολική ποινή κάθειρξης οχτώ έτη, πρόταση την οποία υιοθέτησε και το δικαστήριο.

Δάκρυα χαράς και λύπης στην αίθουσα

Με την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου οι δύο γυναίκες που είχαν καταγγείλει τον ηθοποιό για απόπειρα βιασμού τους και κατάφεραν να πείσουν δικαστές και ενόρκους για την αξιοπιστία των μαρτυριών τους δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους. Επεσαν η μια στην αγκαλιά της άλλης έχοντας δίπλα τους τις συναδέλφους τους Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Λένα Δροσάκη και Πηνελόπη Αναστασοπούλου, οι οποίες πρώτες είχαν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για κακοποιητικές συμπεριφορές, όμως τα όσα περιέγραφαν δεν εξετάστηκαν πότε από τη Δικαιοσύνη, καθώς είχαν υποπέσει σε παραγραφή. Χαμόγελα ικανοποίησης ζωγραφίστηκαν στα πρόσωπά των δύο γυναικών, οι οποίες μετά τις αγκαλιές μεταξύ τους έγιναν μια αγκαλιά τόσο εντός όσο και εκτός της αίθουσας και με τις κ. Δροσάκη, Παπαχαραλάμπους και Αναστασοπούλου.

Η Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου

Αντίθετα, η ηθοποιός που είχε στραφεί εναντίον του Π. Φιλιππίδη μηνύοντάς τον για βιασμό της, ακούγοντας την πρόεδρο να ανακοινώνει την ομόφωνη αθώωση του κατηγορούμενου ως προς τη δική της περίπτωση, ξέσπασε σε κλάματα. Δάκρυα κύλησαν στο πρόσωπό της και έδειχνε αναστατωμένη. Αμέσως στο πλευρό της έσπευσαν οι συνάδελφοί της Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Λένα Δροσάκη και Πηνελόπη Αναστασοπούλου, οι οποίες την αγκάλιασαν. Αμέσως μετά η συγκεκριμένη καταγγέλλουσα αποχώρησε από την αίθουσα. Στην άλλη άκρη της ακροατηρίου βρισκόταν ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος άκουσε την απόφαση δικαστών και ενόρκων με ψυχραιμία και χωρίς να αντιδράσει. Δίπλα του είχε τη σύζυγό του Ελπίδα Νίνου και τον γιο του, όπως και συγγενικά τους πρόσωπα.

drosaki
Η Λένα Δροσάκη

Η αδελφή της Νίνου

Ο καταδικασθείς ηθοποιός έφτασε στο δικαστήριο λίγο πριν τις 14.00 μ.μ. και πήρε τη θέση του στο εδώλιο. Ομως, οι τρεις δικαστές και οι τέσσερις ένορκοι ανέβηκαν στην έδρα μετά τις 16.00 μ.μ. για να ανακοινώσουν την απόφασή τους. Ο Π. Φιλιππίδης καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της μακράς και βασανιστικής αναμονής μιλούσε με τα μέλη της οικογένειάς του και κυρίως με τους δικηγόρους του Μιχάλη Δημητρακόπουλου και Κική Πακιρτζίδου, οι οποίοι βρίσκονταν συνεχώς δίπλα του. Μάλιστα, δίπλα του στο εδώλιο βρέθηκε μετά την ανακοίνωση της απόφασης -σε διάλειμμα της δίκης- η αδελφή της Ελπίδας Νίνου, η οποία συνομιλούσε πολλή ώρα μαζί του.

Η δικαστική αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη όχι μόνο από συναδέλφους του ηθοποιού, που ήρθαν για να ακούσουν την απόφαση, αλλά και από πολίτες που θέλησαν να πληροφορηθούν τη δικαστική ετυμηγορία από πρώτο χέρι. Η Ζέτα Δούκα, η Ανδρομάχη Δαυλού και βεβαίως οι κυρίες Αναστασοπούλου, Παπαχαραλάμπους και Δροσάκη έφτασαν από το μεσημέρι στο δικαστήριο. Μέσα στην αίθουσα τα μέτρα ασφαλείας ήταν ισχυρά, με πάνοπλους αστυνομικούς να κάθονται στη μέση του διαδρόμου σχηματίζοντας έναν τοίχο μεταξύ των δυο αντίδικων πλευρών.

{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...