Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στον ναό των Μουσών στην Ακαδημία Πλάτωνος, σύμφωνα με Ιταλούς ερευνητές, ο...

Τον τάφο του Πλάτωνα υποστηρίζουν ότι εντόπισαν στην Αθήνα...

Η Πιερίδη με το νέο αγόρι της

«Ο έρωτας με έρωτα περνάει» λέει ένα λαϊκό διαχρονικό...

Ο τρόπος λειτουργίας του στρατού των χούλιγκαν και τα αντίποινα που οδήγησαν...

Ο «Ιωσήφ», ο μάνατζερ OΜΛΕ του Τρανού, ο «Καρχαρίας»...

Πανικός στο Romeo με Λε-Πα, Κοκκίνου, Μεταξά

Με το δεξί και διώχνοντας κόσμο άρχισαν οι νυχτερινές...

Φωτιά στο μαγαζί των Αγγελιδάκη – Δαρμουσλή: Μπήκε κάποιος από τους ιδιοκτήτες στο μάτι των κύκλων της νύχτας;

Οι μπίζνες του άντρα της Αγγελιδάκη με τη Δαρμουσλή και το «μενού» των δραστών!

Τα κομμάτια του παζλ που θα οδηγήσουν στα ίχνη των δραστών της εμπρηστικής επίθεσης στο «εστιατόριο των VIPs» στη Νέα Σμύρνη, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς από τη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, αλλά και του ανθρώπου που έδωσε την εντολή για το μαφιόζικο χτύπημα προσπαθούν να ενώσουν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν αναλάβει να διαλευκάνουν την υπόθεση.

cavaliere2
Το εστιατόριο καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ κινδύνεψαν και ένοικοι της πολυκατοικίας

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει μέχρι στιγμής οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, οι δράστες δεν ήθελαν να στείλουν κάποιο «μήνυμα» στους επώνυμους ιδιοκτήτες του καταστήματος, αλλά να προκαλέσουν ολική καταστροφή. Και αυτό γιατί, στην περίπτωση που επρόκειτο απλώς για προειδοποίηση, οι ζημιές θα ήταν μικρότερης έντασης και δεν θα υπήρχε κίνδυνος για απώλεια ανθρώπινων ζωών. Οπως εκτιμούν οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., τα δύο με τρία άτομα που έσπασαν τις τζαμαρίες του ιταλικού εστιατορίου Cavaliere έδρασαν με τιμωρητική διάθεση!

cavaliere3
Αποψη από το εσωτερικό του Cavaliere πριν τυλιχτεί στις φλόγες

Με απόλυτη ψυχραιμία περιέλουσαν τους χώρους του καταστήματος με εύφλεκτο υγρό, πιθανότατα βενζίνη, και εν συνεχεία πέταξαν στο εσωτερικό του φωτοβολίδες, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό μείγμα που εξαπλώθηκε σε χρόνο-ρεκόρ από τη μια πλευρά του εστιατορίου ως την άλλη. Ενδεικτικό τού πόσο αδίστακτοι ήταν οι δράστες της εμπρηστικής επίθεσης είναι ότι δεν νοιάστηκαν ούτε για το γεγονός πως μέσα στο κατάστημα των VIPs βρισκόταν εκείνη την ώρα ένας υπάλληλος που έκανε εργασίες καθαριότητας, ο οποίος πετάχτηκε έντρομος έξω!

Οι πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο απεγκλώβισαν τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα μωρό, ενώ έδωσαν μάχη για να μη φτάσει η φωτιά στους εσωτερικούς χώρους των ψηλότερων ορόφων, κάτι που επίσης συνηγορεί υπέρ της εκδοχής ότι οι δράστες δεν νοιάζονταν για το μέγεθος της καταστροφής που μπορούσαν να προκαλέσουν, ούτε για το αν θα απειλούνταν ανθρώπινες ζωές! Στην προσπάθειά τους να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση, οι αστυνομικοί εξετάζουν καρέ καρέ το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των παρακείμενων καταστημάτων και σπιτιών, καθώς και εικόνες από το καταγραφικό του εστιατορίου που θα μπορούσαν να αποβούν ωφέλιμες.

cavaliere
Αντρας του Πυροσβετικού Σώματος έξω από το κατεστραμμένο εστιατόριο

Ταυτόχρονα προσπαθούν να «πιαστούν» έστω από μια λεπτομέρεια από τις καταθέσεις τόσο του υπαλλήλου που βρισκόταν στο κατάστημα την ώρα της επίθεσης όσο και των ιδιοκτητών του εστιατορίου που, κατά τα λεγόμενά τους, δεν είχαν δεχτεί απειλές. Ολα συνέβησαν γύρω στις 4.30 τα ξημερώματα της Παρασκευής, όταν δύο ή τρεις άγνωστοι έφτασαν έξω από το «εστιατόριο των διασήμων» και, αφού έσπασαν μία από τις τζαμαρίες του, έριξαν στο εσωτερικό του εύφλεκτο υγρό και τουλάχιστον μία φωτοβολίδα, με αποτέλεσμα να παραδοθεί στις φλόγες. Εν συνεχεία εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Οι μέτοχοι

Μέτοχος στο ιταλικό εστιατόριο Cavaliere, που κατάφερε να καθιερωθεί ως ένα από τα κορυφαία της ιταλικής κουζίνας στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, ήταν ο καταξιωμένος σεφ Βασίλης Τσατσάκης, σύζυγος της Μάρας Δαρμουσλή, η οποία μεσουράνησε ως μοντέλο στις διεθνείς πασαρέλες. Ο ίδιος διέθετε ποσοστό του καταστήματος, ενώ ήταν και ο υπεύθυνος της κουζίνας. Μαζί με τον επιχειρηματία Γιάννη Τσαλαπάτη, πατέρα της ραδιοφωνικής παραγωγού Φελίσιας Λαπάτη, γνωστής και από τη συμμετοχή της στο «Survivor», και τη σύζυγo του πρώτου, επίσης γνωστό μοντέλο και γυμνάστρια των 90s Ελλη Αγγελιδάκη, δημιούργησαν το εστιατόριο πριν από έναν χρόνο.

cavaliere1
Ο σύζυγος της Μάρας Δαρμουσλή Βασίλης Τσατσάκης ήταν ο chef του εστιατορίου

Μάλιστα, όταν άνοιξε το Cavaliere η Μάρα Δαρμουσλή ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί της (το πρώτο με τον σύζυγό της Βασίλη Τσατσάκη), μετά τη γέννηση του οποίου επισκεπτόταν σχεδόν καθημερινά το μαγαζί μαζί με το νεογέννητο. Αυτό που καλούνται να διερευνήσουν οι αστυνομικοί είναι ποιος από τους μετόχους του εστιατορίου (που πριν ήταν καφετέρια με την ονομασία Sugar Cubes και ανήκε στον Τσαλαπάτη) μπήκε στο μάτι μαφιόζων και γιατί, αν είχε τυχόν προηγούμενα με κύκλους της νύχτας και ξεκαθαρίστηκαν με έναν τρόπο που μόνο σε ταινίες με κυκλώματα νονών σε αμερικανικές μεγαλουπόλεις βλέπει κανείς…

tslapatis
Η Ελλη Αγγελιδάκη με τον σύζυγό της Γιάννη Τσαλαπάτη

«Το μυαλο μου πήγε μην έπαθε κανένας τίποτα»

Σε κατάσταση σοκ το πρώην μοντέλο Μάρα Δαρμουσλή, που διατηρεί ποσοστό ιδιοκτησίας στο ιταλικό εστιατόριο Cavaliere, δεν μπορεί να πιστέψει ότι το μαγαζί, στο οποίο τόσο εκείνη όσο και ο σύζυγός της είχαν εναποθέσει τα όνειρά τους, έγινε στάχτη!

mara
Η Μάρα Δαρμουσλή

Μιλώντας στον AΝΤ1 η ηθοποιός, η οποία έγινε πρόσφατα μητέρα ενός αγοριού, τόνισε ότι ενημερώθηκε από τα δελτία ειδήσεων για την εμπρηστική επίθεση. «Από τα δελτία ενημερώθηκα, δεν είμαι στο σημείο. Πήγε ο Βασίλης, ο άνδρας μου δηλαδή, για να ενημερωθεί από τις Αρχές» δήλωσε. Αναφερόμενη στη φωτιά, που έφτασε να απειλήσει και τα διαμερίσματα των πάνω ορόφων, τόνισε: «Αυτό έγινε στις 04.30-05.00 και το μάθαμε στις 07.00, γιατί εκείνη την ώρα έτυχε να ξυπνήσω εγώ για να θηλάσω. Εγώ ψάχνω πιο πολύ να δω αν είναι καλά, μην υπάρχουν τραυματίες, μην έχει χτυπήσει άνθρωπος».

Η ίδια εξήγησε ότι «κάμερες υπάρχουν, τώρα τι έχει μείνει απ’ τις κάμερες, τι έχει καταγραφεί – δεν ξέρω ακριβώς πώς λειτουργούσε το κύκλωμα και πού έχει μείνει αρχείο, γιατί ήταν live κάμερες. Το μαγαζί έχει καεί ολοσχερώς». Αμέσως μετά ανέφερε: «Ηταν μεγάλη επένδυση. Από εκεί και πέρα, είμαι και μητέρα, έμαθα ότι άνθρωποι κάηκαν. Ενα βρέφος πήγε στο Παίδων – εκεί πήγε το μυαλό μου πιο πολύ, μην έπαθε κανένας άνθρωπος τίποτα, γιατί έβλεπα κι εγώ τις εικόνες με τον καπνό μέχρι που φαινόταν. Ηταν τρομακτική η φωτιά, δηλαδή τρομακτικό! Εμένα με ενδιαφέρει το καλό των ανθρώπων». Τέλος, το πρώην μοντέλο υποστήριξε πως η οικογένειά της δεν είχε δεχθεί απειλές λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είχαμε τέτοια θέματα». Οι πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο απεγκλώβισαν με το γερανοφόρο όχημα τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος. Ο ένας από τους διασωθέντες διακομίστηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...