Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Το παρασκήνιο της καταγγελίας για βιασμό και ξυλοδαρμό από τον Αλέξη Γεωργούλη

Πόλεμος για την ωραία Ελένη του Νίκου Ανδρουλάκη

Στο σκοτάδι παρέμενε επί τρία ολόκληρα χρόνια η καταγγελία σε βάρος του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, η οποία ήρθε στο φως προχθές, εν όψει έναρξης της προεκλογικής περιόδου στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα η υπόθεση να πάρει πολιτικές διαστάσεις και να στηθούν «τηλεδίκες».

Αλέξης Γεωργούλης.

Η υπόθεση είχε φτάσει στις βελγικές Αρχές το 2020, αλλά για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο επί τρία χρόνια δεν έχει καταλήξει στη Δικαιοσύνη. Μόλις προχθές η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα ανακοίνωσε ότι έχει λάβει αίτημα άρσης της ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, μεταβιβάζοντας την υπόθεση στην αρμόδια Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που θα αποφανθεί επί του αιτήματος μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η είδηση της καταγγελίας σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη πυροδότησε και πολιτικές εξελίξεις, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ανακοινώνει πως τον θέτει εκτός κόμματος, ενώ ο ίδιος ο ευρωβουλευτής υπέβαλε την παραίτησή του από την ευρωομάδα του κόμματος. Η καταγγελία είχε γίνει στις 20 Φεβρουαρίου 2020 από τη δικηγόρο Ελένη Χρονοπούλου, που εργάζεται στην Κομισιόν και είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Η Ελένη Χρονοπούλου

Αν και αρχικά είχε διαρρεύσει πως η υπόθεση αφορά σεξουαλική παρενόχληση, πληροφορίες αναφέρουν πως η καταγγελία αφορά βιασμό αλλά και ξυλοδαρμό της από τον δημοφιλή ηθοποιό.

Μάλιστα, φέρεται ότι έχει καταγεγραμμένες ιατροδικαστικές εκθέσεις που πιστοποιούν την κακοποίησή της στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματός της. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα φέρεται ότι είχε χτυπηθεί από τον Αλέξη Γεωργούλη και αρχικά είχε μεταβεί σε φαρμακείο στις Βρυξέλλες. Τότε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και έπειτα από σύσταση της φαρμακοποιού, μετέβη σε ιατροδικαστική υπηρεσία και την εξέτασε ιατροδικαστής. Από την εξέταση που έγινε καταγράφηκε η κακοποίηση και διαπιστώθηκαν και καταγράφηκαν ακόμα και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Ομως, η πολύκροτη υπόθεση παρέμενε άγνωστη από την Ευρωβουλή αλλά και το κόμμα του.

Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε χθες ότι «καμία ενημέρωση δεν είχαμε. Εγώ ενημερώθηκα για το θέμα λίγη ώρα προτού γίνει η επίσημη ανακοίνωση από την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το αίτημα των βελγικών Αρχών για άρση της ασυλίας του κ. Γεωργούλη».

Η αρχική καταγγελία

Ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε πως η αρχική καταγγελία ήταν ανώνυμη και πρόσφατα συγκεκριμενοποιήθηκε το όνομα του θύτη, ενώ διερωτήθηκε γιατί χρειάστηκαν τρία χρόνια για να διερευνηθεί η υπόθεση από τις αρμόδιες βελγικές Αρχές. Ερωτήματα ανακύπτουν και ως προς την καταγγέλλουσα για τη σεξουαλική κακοποίηση και τον ξυλοδαρμό της.

Σε ανέμελες στιγμές

Πηγές από το περιβάλλον του Αλέξη Γεωργούλη αναφέρουν ότι η Ελένη Χρονοπούλου φέρεται ότι είχε σχέση μαζί του στο παρελθόν και ότι υπέβαλε την καταγγελία μετά τον χωρισμό τους, ενώ ο ευρωβουλευτής είχε συνάψει σχέση με μία Ιταλίδα. Ωστόσο από το περιβάλλον της κυρίας Χρονοπούλου υποστηρίζουν ότι ουδέποτε είχε ερωτική σχέση με τον ευρωβουλευτή. Ο Αλέξης Γεωργούλης αρνείται τις κατηγορίες και σε γραπτή του δήλωση υποστηρίζει ότι πρόκειται για ψεύδη και συκοφαντία, συνδέοντας την καταγγελία με τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

«Δυστυχώς, ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές. Προς μεγάλη μου έκπληξη, πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία για περιστατικό που, δήθεν, συνέβη πριν από τρία χρόνια. Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται -μάλλον όχι τυχαία- λίγες ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη Δικαιοσύνη για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας» δήλωσε ο Αλέξης Γεωργούλης.

Σε διακοπές της

Τη σκοπιμότητα δημοσιοποίησης της καταγγελίας εν μέσω της προεκλογικής περιόδου φαίνεται πως πυροδοτεί η φημολογία πως η καταγγέλλουσα δικηγόρος Ελένη Χρονοπούλου είναι πολύ… κοντά στον Νίκο Ανδρουλάκη, με αποτέλεσμα να αναρριχηθεί στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, προσπερνώντας άλλα ιστορικά στελέχη του Κινήματος. Μάλιστα, ο πρόεδρος του κόμματος φημολογείται ότι πρόκειται να την τοποθετήσει στη δεύτερη εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, ως εκπρόσωπο των ομογενών.

androulakis
Νίκος Ανδρουλάκης

Πάντως, σχετική φημολογία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη φαίνεται πως υπήρξε και πριν από δύο χρόνια, όπως αποκάλυψε χθες ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου. Τότε ο επικεφαλής της ευρωομάδας του κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης είχε καλέσει για εξηγήσεις τον ηθοποιό-ευρωβουλευτή, ο οποίος απάντησε ότι «δεν υπάρχει το παραμικρό για το οποίο πρέπει να ανησυχούμε», όπως δήλωσε ο Στ. Κούλογλου.

alexis georgoulis single sxesi

Εξάλλου, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου δήλωσε χθες ότι υπήρχε σχετική φήμη από τον Ιούνιο του 2022 και διερευνήθηκε με εντολή του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, αλλά δεν επιβεβαιώθηκε από τις βελγικές Αρχές λόγω του απορρήτου.

Αξίζει να σημειωθεί πως αρχικά η καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη ήταν ανώνυμη, παρά το γεγονός ότι η Ελένη Χρονοπούλου είναι δικηγόρος και εργάζεται στον Τομέα Δικαιοσύνης της Κομισιόν. Η καταγγέλλουσα φαίνεται ότι βρήκε τη δύναμη να κάνει επώνυμα την καταγγελία μετά την καμπάνια κατά της βίας σε βάρος των γυναικών τον Νοέμβριο του 2020, στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Αλέξης Γεωργούλης.

pigi devetzi
Πηγή Δεβετζή

Στο πλευρό του ευρωβουλευτή και ηθοποιού μετά τη δημοσιοποίηση της σε βάρος του καταγγελίας είναι η πρώην αθλήτρια του τριπλούν και του άλματος εις μήκος Πηγή Δεβετζή. «Τον Αλέξη τον γνωρίζω πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένας αξιοπρεπής άνθρωπος, ένα πάρα πολύ καλό παιδί και τον συνάντησα στο Ευρωκοινοβούλιο πριν από έναν μήνα. Είναι γελοία τα πράγματα αυτά. Δεν πιστεύω τίποτα, δεν υπάρχει περίπτωση να έχει γίνει κάτι τέτοιο. Τον στηρίζω» δήλωσε χθες η Πηγή Δεβετζή.

Ελένη Χρονοπούλου: «Επώδυνη Διαδικασία»

Τη δική της απάντηση σε όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα έδωσε χθες, μέσα από το προφίλ της στο facebook η δικηγόρος Ελένη Χρονοπούλου. «Πριν από τρία χρόνια, στις αρχές του 2020, προχώρησα σε καταγγελία κατά συγκεκριμένου Ελληνα ευρωβουλευτή για τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης.

eleni xronopoulou2 1

Ηξερα από την πρώτη στιγμή ότι αυτή η διαδικασία ενδεχομένως θα αποβεί επώδυνη για εμένα, την οικογένειά μου, τους οικείους μου, όπως δυστυχώς πολύ συχνά συμβαίνει με τα θύματα τέτοιων συμπεριφορών. Το έπραξα όμως θεωρώντας ότι το οφείλω στον εαυτό μου, αλλά και σε κάθε γυναίκα που μπορεί να βρεθεί σε ανάλογη θέση» υποστηρίζει στην ανάρτησή της και συνεχίζει: «Η καταγγελία μου έγινε την επόμενη μέρα του συμβάντος προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία (ιατροδικαστικές εκθέσεις κ.ά.) και τέσσερις μήνες μετά, τον Μάιο 2020, ένιωσα έτοιμη να δώσω και το όνομα του θύτη στις βελγικές Αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες για τον χειρισμό της υπόθεσης. Τα τρία αυτά χρόνια επέλεξα απολύτως συνειδητά να αντιμετωπίσω το ζήτημα μόνο με τους δικηγόρους μου, χωρίς να ενημερώσω κανέναν άλλο, ούτε καν την οικογένειά μου, την οποία προσπάθησα να προστατεύσω με κάθε τρόπο. Η δε δημοσιοποίηση του γεγονότος τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έγινε μετά το επίσημο αίτημα των βελγικών Αρχών για άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή ύστερα από ενδελεχή εξέταση της υπόθεσης.202002061544560.4942 GIORGOS MAZONAKIS MARIA MPEKATOROY ALEXIS GEORGOYLIS 622020

Η χθεσινή διαρροή του ονόματός μου έγινε προφανώς χωρίς τη συναίνεσή μου και αποτελεί από μόνη της μια σοβαρότατη παραβίαση της ιδιωτικότητάς μου αλλά και της ποινικής διαδικασίας. Είναι δε λυπηρό κάποιοι που παριστάνουν τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στον βωμό της πολιτικής διαχείρισης, να με βάζουν στη δίνη χυδαίων και εξοργιστικών επιθέσεων. Στην πολιτική βρίσκομαι για να παλέψω, μέσα από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ.ΑΛ., για τις ιδέες και τις αρχές μου, και δεν επιθυμώ η όποια δημόσια παρουσία μου να καθορίζεται από αυτή τη δυσάρεστη για μένα υπόθεση». Καταλήγοντας η ίδια, επισημαίνει: «Εχει έρθει ο καιρός το αίσθημα ντροπής και ενοχής να μη βαραίνει τα θύματα, αλλά τους δράστες ανάλογων περιστατικών και όσους τους ανέχονται».

Διχασμός στο Twitter! Δύο αντίπαλα στρατόπεδα

Aπό την άλλη, διίστανται οι απόψεις των χρηστών στα social media ως προς την καταγγελία σε βάρος του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη για κακοποίηση της δικηγόρου Ελένης Χρονοπούλου.

Ο γνωστός ηθοποιός έχει βρει υπερασπιστές αλλά και πολέμιους στο διαδίκτυο, με το #Γεωργούλης να συγκεντρώνει 15.800 tweets μέσα σε λίγες ώρες. Δεκάδες διαδικτυακοί φίλοι του έσπευσαν να σχολιάσουν την ανάρτηση που έκανε στα social media ο Αλέξης Γεωργούλης, μετά τη δημοσιοποίηση της σε βάρος του καταγγελίας για σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμό.

Σχολιάζοντας την απόφασή του να παραιτηθεί από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και να ζητήσει την άρση της ασυλίας του ως ευρωβουλευτή, προκειμένου να διαλευκανθεί η καταγγελία σε βάρος του, πολλοί χρήστες του διαδικτύου δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στον Αλέξη Γεωργούλη, ενώ εμφανίζονται πεπεισμένοι για την αθωότητά του. «Δεν έχεις ανάγκη να παρενοχλήσεις καμία γυναίκα, αγόρι μου, αυτά είναι παραμύθια της Χαλιμάς για άλλους λόγους. Εχεις όποια γυναίκα επιθυμήσεις, έλεος πια με όλα αυτά… Είμαι σίγουρη ότι δεν έχεις κάνει τίποτα» γράφει μια κοπέλα για τον Αλέξη Γεωργούλη. «Ξέρουμε τι άνθρωπος είσαι» συμπλήρωσε άλλος. «Η υπόθεση βρομάει» ανέφερε άλλος χρήστης των social media.

Για να συμπληρώσει μία διαδικτυακή φίλη του Αλέξη Γεωργούλη: «Τρία χρόνια το κυοφορούσε και τώρα το ξεφούρνισε λίγο πριν από τις εκλογές. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια. Γελοία υποκίνηση». «Η κυρία στέλεχος του ΠΑΣΟΚ γιατί δεν κατήγγειλε τρία χρόνια πριν; Και χρήματα και δύναμη και θεσάρα στο Κοινοβούλιο είχε. Αδύναμη δεν ήταν…» συμπλήρωσε άλλη.

Αλλοι τάσσονται στο πλευρό της καταγγέλλουσας δικηγόρου Ελένης Χρονοπούλου και πολιτικοποιούν την υπόθεση σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, φτάνοντας στο σημείο να συγκρίνουν την καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη με την υπόθεση του καταδικασθέντος για βιασμούς σκηνοθέτη – ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη. Επίσης, δεν λείπουν και καυστικά σχόλια για τον ηθοποιό – ευρωβουλευτή, καθώς παραιτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κράτησε την έδρα του στην Ευρωβουλή…

{{-PCOUNT-}}31{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...