Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Επισκέπτης θανάτου για τη Ρικα Διαλυνά – Τετ-α-τετ με τον παραλίγο στραγγαλιστή της

Τετ α τετ με τον παραλίγο στραγγαλιστή της

Έπρεπε να περάσουν τρία χρόνια ψυχοθεραπείας και πάλης με τους πιο τρομακτικούς εφιάλτες για να αποκαλυφθούν σήμερα όσα τράβηξε η Ρίκα Διαλυνά στα χέρια του παρ’ όλιγον στραγγαλιστή της μέσα στο ίδιο της το σπίτι στο Παλαιό Φάληρο!

  • Από τον Γιάννη Αρμουτίδη

Η σταρ της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, με τους χιλιάδες θαυμαστές και τη μυθιστορηματική ζωή, μη αντέχοντας τις σκηνές τρόμου που βίωσε, είχε αναγκαστεί μάλιστα να εγκαταλείψει το σπίτι της για το Ηράκλειο της Κρήτης.

rika dialina806

Η ίδια, προσπαθώντας αυτά τα τρία χρόνια να συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι θα ήταν νεκρή με έναν τόσο εφιαλτικό τρόπο, αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή της και να αποκαλύψει στην «Espresso» όσα έζησε, που βλέπει κανείς μόνο σε ταινίες τρόμου. Ολα άρχισαν, όπως προαναφέραμε, πριν από τρία χρόνια, όταν η Ρίκα Διαλυνά βρισκόταν σε διαδικασία μετακόμισης από το υπέροχο διαμέρισμα-ανάκτορο που διατηρούσε στην οδό Ατλαντος 11, στο Παλαιό Φάληρο. Ενα πολυτελές διαμέρισμα 180 τετραγωνικών, με μάρμαρα, πανάκριβα έργα τέχνης και έπιπλα μεγάλης αξίας, το οποίο μόλις είχε πουλήσει αντί ενός πολύ μεγάλου ποσού. Αυτό, όμως, το μυστικό της έμελλε να είναι και η απαρχή του εφιάλτη της. Εχοντας απολύσει την οικιακή βοηθό της λόγω της πώλησης του σπιτιού, η σταρ του σινεμά ζούσε ολομόναχη μέσα στο διαμέρισμα.rika dialina812

Κάποια στόματα, όμως, άνοιξαν και έτσι σιγά σιγά άρχισε να γίνεται γνωστή η πώληση του σπιτιού της, με την ντίβα του κινηματογράφου να αποτελεί στόχο σπείρας αδίστακτων κακοποιών. Πιστεύοντας ότι κρατά τα χρήματα από την πώληση μέσα στο σπίτι, της έστησαν καρτέρι στην είσοδο της πολυκατοικίας με σκοπό να τη ληστέψουν, έχοντας στο μυαλό τους ακόμη και τη δολοφονία της.

«Θα με βρίσκατε νεκρή»

«Είναι απολύτως βέβαιο ότι θα με είχε στραγγαλίσει, θα είχε πετάξει το άψυχο κορμί μου στο σπίτι, θα είχε κλειδώσει την πόρτα και θα με βρίσκατε μετά από μέρες. Πότε δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι ένας συμπαθής και καθωσπρέπει κύριος -αυτή την εντύπωση μου έδωσε όταν τον πρωτοσυνάντησα- θα ήταν ο παρ’ ολίγον δολοφόνος μου» λέει η Ρίκα Διαλυνά στην «Espresso» σπάζοντας την τριετή σιωπή της και αποκαλύπτοντας το θρίλερ που παραλίγο να της κοστίσει τη ζωή.

dialina a

Η Ρίκα αμέσως μετά το συμβάν της απόπειρας στραγγαλισμού της -τρομερά σοκαρισμένη- αντί να μετεγκατασταθεί στο άλλο της σπίτι, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, το οποίο είχε προετοιμάσει, εγκατέλειψε εσπευσμένα την Αθήνα για να μείνει μαζί με την οικογένειά της (την κόρη και τον εγγονό της) στο Ηράκλειο της Κρήτης, χωρίς να βρει ποτέ το κουράγιο να προβεί σε καταγγελία του γεγονότος. Ηταν τέτοιο το σοκ της, που δεν μπορούσε να το διαχειριστεί!rika dialina809

«Ηταν πρωί όταν μπήκα στην είσοδο της πολυκατοικίας μου συναντώντας έναν συμπαθητικό, νεαρό άνδρα. Παραξενεύτηκα που η πόρτα της πολυκατοικίας ήταν ανοιχτή και, πριν προλάβω να ρωτήσω τι συμβαίνει, μου εξήγησε ότι είναι ο συντηρητής του ασανσέρ, το οποίο είχε βλάβη. Δεδομένου ότι έμενα στον έβδομο όροφο, αναστατώθηκα και ρώτησα πώς θα ανέβαινα τόσα σκαλοπάτια.

Με άνεση επαγγελματία με καθησύχασε, λέγοντάς μου ότι θα κάνει μια γρήγορη τροποποίηση στο ασανσέρ για να με εξυπηρετήσει. Με μια γρήγορη κίνηση επανέφερε έναν μικρό μοχλό –που βρισκόταν στο επάνω μέρος της πόρτας του ασανσέρ και προεξείχε- στη θέση του και προθυμοποιήθηκε να με συνοδέψει στον όροφό μου θέλοντας -όπως μου δήλωσε- να αποτρέψει κάθε πιθανότητα να εγκλωβιστώ μέσα σε αυτό, αν κάτι πάει λάθος. Δεν υποψιάστηκα το παραμικρό. Αντιθέτως, βρήκα την πράξη του εξαιρετικά ευγενική. Οταν βγήκα από τον ανελκυστήρα, με ακολούθησε. Δεν έδωσα σημασία, διότι θεώρησα, όπως ήταν λογικό, ότι θα έκανε κάποιες επιδιορθώσεις» λέει η μεγάλη πρωταγωνίστρια.

5489 RIKA DIALINA 15032019

Η αφήγησή της είναι στη συνέχεια ανατριχιαστική. «Ενώ, όμως, άνοιγα την πόρτα του διαμερίσματός μου, διαπίστωσα ότι με ακολούθησε στο εσωτερικό του, αιφνιδιάζοντάς με και λέγοντάς μου ότι έχω διαρροή ρεύματος στην κουζίνα. Ηταν τόσο γρήγορο το πρόσχημα που επικαλέστηκε, που προς στιγμήν με έπεισε. Και αντί να φωνάξω -όπως θα έπρεπε-, τον ρώτησα τι σημαίνει διαρροή ρεύματος και πού μπορεί να εντοπίζεται. Ξάφνου άνοιξε η πόρτα του απέναντι διαμερίσματος.

Ηταν ο γείτονάς μου, ο κύριος Χρήστος, τον οποίο και ρώτησα αν έχει κι εκείνος διαρροή ρεύματος. Μου είπε πως δεν ξέρει τι είναι αυτό και δεν έχει κανένα τέτοιο πρόβλημα, μιλώντας ταυτόχρονα με τον υποτιθέμενο συντηρητή ανελκυστήρα. Με το που έφυγε ο γείτονας και κλείνοντας την πόρτα του διαμερίσματός μου διαπίστωσα ότι τα κλειδιά που είχα τοποθετήσει πίσω από την πόρτα δεν βρίσκονταν στη θέση τους.

Πριν προλάβω να σκεφτώ τι ακριβώς συμβαίνει, άκουσα τον κακοποιό -που εισέβαλε στο διαμέρισμά μου- να ουρλιάζει: “Είναι άδειο το διαμέρισμα; Είναι άδειο, άδειο;” Κάνοντας μια κίνηση με τις δύο παλάμες του όπως στύβουμε δυνατά μια πετσέτα στα χέρια μας (πράξη στραγγαλισμού), προσπάθησε να με τρομοκρατήσει πέφτοντας καταπάνω μου. Εχασα τη γη κάτω απ’ τα πόδια μου, άρχισα να τρέμω. Δεν ξέρω τι του προκάλεσε η κατάστασή μου, αλλά χωρίς να με κοιτάξει, άρχισε να τρέχει προς τις σκάλες!

Ημουν τόσο σοκαρισμένη, που δεν μπόρεσα ούτε καν να καλέσω την Αστυνομία. Ημουν τόσο αναστατωμένη, που προτίμησα να φύγω το συντομότερο και να μην ξαναγυρίσω πίσω.  Ο επίδοξος δολοφόνος μου, που σίγουρα αποτελούσε μέλος σπείρας που προφανώς είχε πληροφορηθεί ότι έμενα ολομόναχη στο διαμέρισμά μου μετά τον θάνατο του συζύγου μου, ενδεχομένως να πίστευε ότι διατηρούσα τιμαλφή, αντικείμενα αξίας και χρήματα από την πώληση του διαμερίσματος. Κι ήταν αποφασισμένοι, αφού πρώτα με βασανίσουν, να με δολοφονήσουν με τον τρόπο που μου έδειξε ο “επισκέπτης θανάτου”, και μετά να αφήσουν το άψυχο κορμί μου. Με προστάτεψε ο Θεός. Εξιστόρησα το συμβάν σε όλους τους φίλους μου. Η κόρη μου με πήρε αμέσως στην Κρήτη και από τότε δεν ξαναγύρισα στην Αθήνα, παρά για ελάχιστες περιπτώσεις.

rika

«Είδα τον Χάρο με τα μάτια μου»

Χρειάστηκε πολύς χρόνος για να συνειδητοποιήσω τον κίνδυνο που πέρασα και σήμερα για πρώτη φορά μιλάω για τον τρόμο που βίωσα και το πόσο κοντά έφτασα στον θάνατο. Αποφάσισα να μιλήσω ανοιχτά, για να δώσω κίνητρο στους μοναχικούς ανθρώπους να μην αποσιωπήσουν τέτοιου είδους συμβάντα. Να τα αντιμετωπίζουν με θάρρος, να τα καταγγέλλουν στην Αστυνομία και να φωνάξουν δυνατά.

1811 RIKA DIALINA 11052015

Η δική μου στάση ήταν απόρροια τρόμου, και σήμερα την καταδικάζω. Ελπίζω η βαθιά μου εξομολόγηση να μην επιτρέψει σε κανέναν άλλον άνθρωπο να κινδυνεύσει τόσο. Είδα τον Χάρο με τα μάτια μου» λέει η Ρίκα Διαλυνά, η οποία ακόμη και τώρα κουβαλά τον εφιάλτη μέσα της.

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...