Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη: Η κόρη, η σύζυγος, η μάνα, η γιαγιά

Το πατρικό της ήταν πάντα το καταφύγιό της, ενώ το αγάπησαν και τα παιδιά της

Υπόδειγμα κόρης, συζύγου, μάνας και γιαγιάς, η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη μεγάλωσε στην Ερμιόνη, στον τόπο της καρδιάς της μέχρι το τέλος, στο καταφύγιό της. Η οικογένειά της ήταν πολύ δεμένη και οι γονείς της, Γιώργος και Ευαγγελία, τη μεγάλωσαν μαζί με την αδερφή της με στοργή και αγάπη.

  • Από τον Δημήτρη Λυμπερόπουλο

«Δώσε στα παιδιά σου φτερά για να πετάξουν και ρίζες για να επιστρέφουν» ήταν η συμβουλή που της έδωσε η μητέρα της και την ακολούθησε πολύ πιστά, καθώς με τη μητέρα της Ευαγγελία Μπουρνάκη είχε πάντα ένα ιδιαίτερο δέσιμο. «Της οφείλω τα πάντα και, μαζί με τον σύζυγό μου Βαρδή, υπήρξε ο σημαντικότερος άνθρωπος στη ζωή μου. Οι αναμνήσεις της παιδικής μου ηλικίας είναι αναμνήσεις γλυκιές, γεμάτες από το μπλε της θάλασσας της Ερμιόνης και το φως του ήλιου της».

marianna vardinogianni25077
Με την εγγονή της Μαριάννα Γουλανδρή και την κόρη της Χριστιάννα

Διαβάστε επίσης: Έφυγε από τη ζωή η Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Οπως δήλωνε στις συνεντεύξεις της: «Το πατρικό μου σπίτι, ο παράδεισος των παιδικών μου χρόνων! Είναι ένα πολύ όμορφο νεοκλασικό σπίτι στο κέντρο της Ερμιόνης, το οποίο υπάρχει ακόμα και σήμερα. Εχουμε φροντίσει, μαζί με την αδελφή μου, το σπίτι να είναι σε πολύ καλή κατάσταση, με την ίδια διακόσμηση και τα ίδια έπιπλα, τα οποία έχουμε συντηρήσει. Νιώθω τυχερή, γιατί και ο Βαρδής αγάπησε την Ερμιόνη όσο εγώ, και όταν είχαμε τα παιδιά μας μικρά, περνούσαμε εκεί μεγάλο μέρος των καλοκαιρινών μας διακοπών.

marianna vardinogianni250710
Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, με την οικογένειά της, στην τελευταία δημόσια εμφάνισή της

Τα παιδιά μου έχουν και εκείνα αναμνήσεις από το σπίτι όπου μεγάλωσα και το αγαπούν όσο και εγώ. Το πατρικό μου σπίτι έχει μέσα του τα παιδικά μου όνειρα, τις οικογενειακές μας αναμνήσεις, όλη μου τη ζωή!»

marianna vardinogianni25079
Με την κόρη τους Χριστιάννα και τον γαμπρό τους Γιώργο Γουλανδρή

Οι φίλες και συμμαθήτριές της στο δημοτικό σχολείο της Ερμιόνης, συγκλονισμένες από τον χαμό της, θυμούνται την ομορφιά της, την ακεραιότητα του χαρακτήρα της, την ανεξάντλητη ενεργητικότητά της, τη δημιουργική της δράση. «Οι αναμνήσεις από εκείνα τα χρόνια αμέτρητες. Ακριβώς δίπλα από το σχολείο της Ερμιόνης υπάρχουν σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα. Θυμάμαι πως στα διαλείμματα παίρναμε φτυαράκια και κουβαδάκια και σκάβαμε το χώμα, πιστεύοντας πως θα ανακαλύψουμε αρχαιολογικούς θησαυρούς! Ισως από εκεί να ξεκίνησε και η αγάπη μου για την αρχαιολογία, την επιστήμη που πάντα με συγκινούσε τόσο πολύ και που ενώ ήμουν ήδη γιαγιά, αποφάσισα να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα: κατάφερα να κάνω τη διατριβή μου στην αρχαιολογία» εξομολογείται η ίδια στις συνεντεύξεις της.

marianna vardinogianni25078
Γιάννης Βαρδινογιάννης

«Από τα σχολικά μου χρόνια στην Ερμιόνη θυμάμαι ακόμα πολύ έντονα τις υπέροχες σχολικές παραστάσεις που ανεβάζαμε. Μια χρονιά πρότεινε ο δάσκαλός μας να ανεβάσουμε την “Ιλιάδα”. Μου πρότεινε τον ρόλο της μητέρας του Αχιλλέα, της Θέτιδας, και θυμάμαι με πόσο πείσμα του ζήτησα να είμαι η αγαπημένη του Αχιλλέα, η Βρισηίδα! Και, φυσικά, το κατάφερα.

marianna vardinogianni2507

Αργότερα, στο γυμνάσιο, η μητέρα μου θεώρησε πως θα ήταν καλύτερο για εμένα να συνεχίσω τις σπουδές μου στον Πειραιά, όπου θα είχα περισσότερες ευκαιρίες και θα μου ανοίγονταν νέοι ορίζοντες. Οπως τελικά αποδείχτηκε, είχε δίκιο. Τότε όμως δεν ήθελα καθόλου να αφήσω τους φίλους μου. Το κλάμα που έριξα για να τη μεταπείσω δεν περιγράφεται».

marianna vardinogianni25076
Η Βαρδιάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο σύζυγός της Ιδομενέας Κογχυλάκης


Η συνάντησή της με τον Βαρδή και η υπέροχη οικογένειά της

Με τον Βαρδή Βαρδινογιάννη συμπορεύτηκαν με έρωτα και αγάπη, σπάνια αμοιβαία κατανόηση και αρμονία. Μια ζωή γεμάτη επιτυχίες, διακρίσεις, ταξίδια, αλλά και δυσκολίες, περιπέτειες, δημιουργία, πιασμένοι σφιχτά από το χέρι.

marianna vardinogianni25074

«Γνώρισα τον σύζυγό μου Βαρδή σε πολύ νεαρή ηλικία. Εγώ ήμουν ακόμα μαθήτρια και εκείνος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού. Παντρευτήκαμε μερικά χρόνια αργότερα, όμως από την πρώτη στιγμή νιώσαμε και οι δύο πως ο δρόμος της ζωής μας θα ήταν κοινός.

marianna vardinogianni25075

Ξεκινήσαμε την οικογένειά μας σε ένα μικρό διαμέρισμα. Φυσικά, τότε δεν μπορούσα να φανταστώ όσα θα ακολουθούσαν, που άλλαξαν μεν την εικόνα της ζωής μας, αλλά ποτέ την ουσία της: το μεγάλωμα των πέντε παιδιών μας και με τους δυο μας πάντα δίπλα τους, η εξορία του Βαρδή στην Αμοργό κατά την περίοδο της δικτατορίας. Αμέτρητες στιγμές όμορφες αλλά και στιγμές δύσκολες, όπως άλλωστε στη ζωή κάθε ανθρώπου.

marianna vardinogianni25073

Στιγμές, όμως, που έκαναν την αγάπη μας ακόμα πιο ουσιαστική κι εμάς δυνατότερους ανθρώπους, μοναδικά δεμένους» ανέφερε στις συνεντεύξεις της σχετικά με τη συνάντησή της με τον άνδρα της ζωής της, με τον οποίο ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη το 1961. Την οικογενειακή τους ευτυχία ολοκλήρωσε η γέννηση των πέντε παιδιών τους: του Γιάννη, της Χριστιάννας, του Γιώργου, του Νίκου και της Βαρδιάννας.

marianna vardinogianni25072
Ο Βαρδής και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη στον γάμο τους

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη χαρακτήριζε τη μητρότητα τον σημαντικότερο ρόλο της ζωής της, αλλά και πηγή της έμπνευσής της για καθετί που δημιούργησε. «Θυμάμαι με αγάπη και νοσταλγία κάθε στιγμή και των πέντε παιδιών μου όταν ήταν μικρά, γιατί, πολύ συνειδητά, φρόντισα να είμαι πάντοτε εκεί για εκείνα. Πιστεύω πως επειδή ήμουν μητέρα, μπόρεσα να καταλάβω, να νιώσω τον πόνο της μάνας που κινδυνεύει να χάσει το παιδί της από καρκίνο. Σε αυτή την αγάπη της κάθε μάνας οφείλει την ύπαρξη της η ΕΛΠΙΔΑ».

marianna vardinogianni25071

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...