Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Αλκέτ Ριζάι: Παντρεύτηκε ο περιβόητος δραπέτης

Για «χάρη» του Κουφοντίνα κόπηκαν οι άδειες του Ριζάι και των υπόλοιπων πολυισοβιτών

Νέα σελίδα στη ζωή του έχει ανοίξει πλέον ο περιβόητος δραπέτης Αλκέτ Ριζάι, ο οποίος, αν και έγκλειστος στις φυλακές, απολαμβάνει τον απόλυτο έρωτα στο πλευρό της… Αντζελας.

Από τον Βασίλη Χήτο

8148599

Όπως μάλιστα αποκαλύπτει σήμερα η «Espresso», και οι δύο δηλώνουν «παντρεμένοι», με εκείνη να τον επισκέπτεται κάθε τόσο στις φυλακές Δομοκού, αφού για «χάρη» του αρχιεκτελεστή της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα έχουν κοπεί όλες οι άδειες στους πολυισοβίτες. Έτσι, η επιστροφή του «ασώτου» στο σπίτι της νέας αγαπημένης του στην Καλλιθέα κράτησε πολύ λίγο.

955300
Για τον Αλκέτ, εδώ και πολύ καιρό αποτελεί παρελθόν η πολυσυζητημένη Σούλα, η γυναίκα που τον είχε βοηθήσει τη δεύτερη φορά να αποδράσει και πάλι με ελικόπτερο μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα. Ο δραπέτης παρέμεινε ελεύθερος μόλις για εννέα μήνες και εδώ και 13 χρόνια βρίσκεται συνεχώς έγκλειστος στις φυλακές, «όμηρος» αυτή τη φορά του Κουφοντίνα, που κρατείται στις ίδιες φυλακές υψίστης ασφαλείας.

1972720 Μέχρι και πριν από έξι μήνες ο βαρυποινίτης λάμβανε κανονικά άδειες, αλλά το υπουργείο Δικαιοσύνης, θέλοντας να αποκλείσει τον «φαρμακοχέρη» της 17Ν απ’ το δικαίωμα να πηγαίνει και αυτός στο σπίτι του στον Βαρνάβα, με τον νέο σωφρονιστικό κώδικα (άρθρο 55) επέβαλε οι άδειες να παραχωρούνται μόνο λίγο χρόνο πριν από τη θεμελίωση του δικαιώματος της υφ’ όρων απολύσεως. Και φυσικά σ’ αυτή τη διάταξη η κυβέρνηση, για να μην «κατηγορηθεί» απ’ την Αριστερά, απέφυγε να κάνει διαχωρισμό, ότι αυτό αφορά μόνο όσους διώκονται για τρομοκρατικά εγκλήματα ή εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας.

1972719

Μέχρι τώρα ο Αλκέτ Ριζάι έχει λάβει τέσσερις άδειες. Πλέον, στο διαμέρισμα της Αντζελας στην Καλλιθέα η παρουσία του αποτυπώνεται μόνο σ’ αυτή τη φωτογραφία του, καρφωμένη στον τοίχο. Για την Αντζελα τους τελευταίους μήνες η μορφή του αγαπημένου της πλανάται στο έρημο σπίτι χωρίς αχτίδα φωτός.

979878
Ο Ριζάι απέδρασε κινηματογραφικά δύο φορές με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού μαζί με τον καταζητούμενο συνεργό του, Βασίλη Παλαιοκώστα. Ετσι, δεν χρειάστηκε ποτέ να ξαναλάβει κανονική άδεια, και ειδικά… πεζός. Απ’ τη γη τον φοβούνταν, απ’ τον… ουρανό τούς έφευγε, με γάντζο και ανεμόσκαλα… Και αυτή τη φορά ο Αλκέτ δεν άλλαξε μόνο συνήθειες, αλλά και παρτενέρ, όσο παράξενο και αν ακούγεται αυτό για την πιστή Σούλα του.1972717

Οι δρόμοι τους με την πιστή Σούλα απ’ το Περιστέρι, που νοίκιασε και επέβαινε μάλιστα στο δεύτερο ελικόπτερο της μεγάλης φυγής, χώρισαν. Εκείνη παραμένει μόνο ως μια γλυκόπικρη ανάμνηση, αφού για χάρη του κάθισε στη φυλακή 27 μήνες, ως η βασική συνεργός της δεύτερης εντυπωσιακής απόδρασης. Η Σούλα είχε νοικιάσει και είχε συστηθεί στον πιλότο ως η πλούσια «Αλεξάντροβα», που έκανε επενδύσεις και δυσφορούσε με τη φασαρία και την κίνηση των αυτοκινήτων, προστάζοντάς τον να πετάξει πάνω απ’ τις φυλακές Κορυδαλλού.1972716

Η Αντζελα και το πολυπόθητο αποφυλακιστήριο

Σήμερα, την καρδιά του δραπέτη έχει κλέψει η Αντζελα, που τελείωσε το σχολείο στην Καλλιθέα και συνεχίζει να ζει εκεί. Η ίδια πηγαίνει συχνά και στον Δομοκό για να δει τον αγαπημένο της στα επισκεπτήρια, αφού, όπως πήγαιναν τα πράγματα, σύντομα ο σύντροφός της θα λάμβανε και το πολυπόθητο αποφυλακιστήριό του, εφόσον είχε συγκεντρώσει τις περισσότερες από τις ευεργετικές προϋποθέσεις του σχετικού νόμου.

1440323Ομως, όπως καταγγέλλουν (αριθ. πρωτ. 11344/14-07-2023) οι κρατούμενοι των φυλακών Δομοκού, «σε όλες τις Εισαγγελίες της Ελλάδας το δικαίωμα για την υφ’ όρων απόλυση για τους πολυισοβίτες είναι τα 19 έτη, με μόνη εξαίρεση την Εισαγγελία Λαμίας, η οποία θέτει ως όριο τα 25 έτη, που κατά το Σύνταγμα είναι παράνομο»! Ο ίδιος, πάντως, ο Ριζάι το έχει πάρει πλέον απόφαση: καλύτερα μια και καλή ελεύθερος, παρά ελεύθερος και κυνηγημένος… Εξάλλου, δεν απέμεινε άλλος τρόπος να αποδράσει, παρά μονάχα με… τανκ!

8148607

Η γυναίκα «κομάντο»…
Η Σούλα, αν και διαζευγμένη μητέρα δύο παιδιών, ερωτεύτηκε σφόδρα τον βαρυποινίτη και ήταν πάντα εκεί, κάνοντας τη δική της ασυνήθιστη υπέρβαση. Νοίκιασε το ιδιωτικό ελικόπτερο τη δεύτερη και τελευταία -μέχρι σήμερα- φορά για να βγάλει τον Ριζάι από τον Κορυδαλλό και εκτέλεσε, τον Φεβρουάριο του 2009, με πρωτοφανή για γυναίκα αποφασιστικότητα, ολόκληρη πειρατεία. Οι δυο τους συλλαμβάνονται μαζί στο κρησφύγετό τους στο Ανω Σούλι Γραμματικού, στις 16 Νοεμβρίου 2009.

Η Σούλα βρίσκεται για χάρη του στις φυλακές Ελαιώνα Θηβών και αποφυλακίστηκε εκτίοντας τα 3/5 της ποινής της στις 15 Φεβρουαρίου 2013, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θηβών, με περιοριστικούς όρους οι οποίοι ήταν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο Α.Τ. της περιοχής της. Εναν μήνα μετά την αποφυλάκισή της, όμως, ο Αλκέτ Ριζάι κάνει «ανταρσία» μέσα στις φυλακές Μαλανδρίνου. Ισχυρίζεται πως είναι ζωσμένος με εκρηκτικά και πως έχει χειροβομβίδα, κρατά ομήρους δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους και φωνάζει πως είναι αποφασισμένος για όλα. Μοναδικός σκοπός της ζωής του, η απόδραση…Πολλοί είπαν «για τα μάτια της Σούλας». Ευτυχώς τότε υπερίσχυσε η ψυχραιμία, ως αποτέλεσμα της καλής συμπεριφοράς που είχε από τους δεσμοφύλακές του.

ΚΡΗΣΦΥΓΕΤΟ ΑΛΚΕΤ ΡΙΖΑΙ ΑΝΩ ΣΟΥΛΙ

Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά

Τον Ιούνιο του 2006, οι Βασίλης Παλαιοκώστας και Αλκέτ Ριζάι απέδρασαν για πρώτη φορά με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού. Δύο χρόνια αργότερα (Ιούνιος 2008), ο Βασίλης Παλαιοκώστας απήγαγε τον βιομήχανο αλουμινίου Γιώργο Μυλωνά και πήρε λύτρα 12.000.000 ευρώ. Ηταν ήδη 791 μέρες δραπέτης και, αφού ο Μυλωνάς αφέθηκε ελεύθερος, οι περιγραφές του στους αστυνομικούς για τους απαγωγείς τούς οδήγησαν στη σύλληψη του Παλαιοκώστα. Στις 22 Φεβρουαρίου 2009, όμως, μία ημέρα πριν ξεκινήσει η δίκη του, ο Βασίλης Παλαιοκώστας ξαναδραπετεύει από τις φυλακές Κορυδαλλού και πάλι με τον Αλκέτ Ριζάι, και πάλι με ελικόπτερο – μια απόδραση που τους έκανε γνωστούς μέχρι την Αμερική. Εκτοτε ο «μικρός» Παλαιοκώστας παραμένει ασύλληπτος και επικηρυγμένος …

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...