Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Στέλιος Ρόκκος: Η τραγωδία με τον δεύτερο νεκρό αδελφό του και ο καταραμένος αριθμός «50»

Η αγωνία του ροκ ινδάλματος τις ώρες των ερευνών και η κλήση για το μαύρο μαντάτο

Αδυνατεί να συλλάβει ανθρώπινος νους το άσχημο παιχνίδι που έπαιξε η μοίρα στην οικογένεια του Στέλιου Ρόκκου, καθώς ο τραγουδιστής μέσα σε δύο χρόνια έχασε τα δύο αγαπημένα του αδέρφια, και μάλιστα, κατά τραγική σύμπτωση, σε ηλικία 50 ετών.

adelfos rokkkou42441

  • Από τη Νάντια Αλεξίου

Η οικογενειακή τραγωδία έχει συγκλονίσει συγγενείς, φίλους και συναδέλφους του γνωστού τραγουδιστή, αλλά και τους κατοίκους της Λήμνου, όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο αδερφός του Στέλιου Ρόκκου, Νίκος, πατέρας τριών παιδιών.

stelios rokkos02014

Ο 50χρονος είχε πάει για υποβρύχιο ψάρεμα το πρωί του περασμένου Σαββάτου σε θαλάσσια περιοχή του όρμου Κέρου. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Espresso», είχε συζητήσει να πάει μαζί με κολλητό του φίλο με τον «Αϊ-Γιώργη», το καΐκι του, το πρωί της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, αλλά ο Νίκος επέμενε να βγει το Σάββατο και έτσι πήγε μόνος του.

Δύσκολες ώρες

Όμως, οι ώρες περνούσαν και δεν έδινε κανένα ίχνος ζωής, με αποτέλεσμα οι δικοί του να ανησυχήσουν. Ο φίλος του αμέσως ειδοποίησε την τοπική λιμενική Αρχή και το απόγευμα της ίδιας ημέρας ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του τόσο από ντόπιους όσο και από ένα περιπολικό και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού και από επτά ιδιωτικά σκάφη, ενώ από τη στεριά «χτένιζαν» τις ακτές δύο περιπολικά οχήματα του Λ.Σ.

stelios rokkos020141

Παράλληλα, ο κολλητός του τηλεφώνησε έντρομος στον Στέλιο Ρόκκο, που βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη καθώς τραγουδούσε στο νυχτερινό κέντρο Barbarella, και τον ενημέρωσε ότι ο Νίκος είχε βγει για ψάρεμα και τα ίχνη του είχαν χαθεί… Ανήσυχος εκείνος επικοινώνησε με το Λιμενικό και ενημερωνόταν κάθε λεπτό για την πορεία των ερευνών. Ομως, λίγη ώρα αργότερα όλοι κατέρρευσαν… Αρχικά, λιμενικοί εντόπισαν τη βάρκα, τον εξοπλισμό και προσωπικά του αντικείμενα, ενώ ειδοποιήθηκαν και δύτες να συμμετάσχουν στις έρευνες.

adelfos rokkkou42472

Η ανάσυρση της σορού

Δυστυχώς, λίγη ώρα αργότερα η ανησυχία των δικών του ανθρώπων επιβεβαιώθηκε… Ο Νίκος Ρόκκος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του από ιδιώτη στην παραλία Αμνιου. Η σορός ανασύρθηκε με τη συνδρομή του ερασιτεχνικού σκάφους «Ειρήνη» και διακομίστηκε στο νοσοκομείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Συγγενικά του πρόσωπα τηλεφώνησαν και είπαν τα μαύρα μαντάτα στον τραγουδιστή, ο οποίος κατέρρευσε, μη μπορώντας να συνειδητοποιήσει ότι έχασε από τη μια στιγμή στην άλλη και τον Νίκο, δύο μόλις χρόνια μετά τον χαμό και του άλλου αδελφού του, του Κώστα, από ανακοπή καρδιάς, τον Ιούνιο του 2021.

stelios rokkos020142
O Nίκος Ρόκκος είχε τεράστια αγάπη για το ψάρεμα και τη θάλασσα

Τραγική ειρωνεία είναι ότι και τα δύο αδέλφια του τραγουδιστή άφησαν την τελευταία τους πνοή σε ηλικία 50 ετών… «Ενα νούμερο καταραμένο που έχει τσακίσει την οικογένεια» ανέφερε συντετριμμένος φίλος των τριών αδελφών. Υπενθυμίζεται ότι ο Στέλιος Ρόκκος τον περασμένο Ιανουάριο είχε πάθει έμφραγμα σε ηλικία 67 ετών και είχε μεταφερθεί εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Αθήνας.

adelfos rokkkou42317

Το νυχτερινό κέντρο όπου εμφανίζεται ο τραγουδιστής στη Θεσσαλονίκη έβγαλε ανακοίνωση στήριξης του γνωστού καλλιτέχνη. Σύμφωνα με πρόσωπα του περιβάλλοντός του, ο τραγουδιστής είναι καταρρακωμένος από την απώλεια και του δεύτερου αδελφού του. Μάλιστα λένε πως θα κάνει πολύ καιρό για να συνέλθει και να σταθεί και πάλι όρθιος στα πόδια του.

Σπαραγμός

Σπαρακτική είναι η ανάρτηση της συζύγου του Στέλιου Ρόκκου στα social media για τον χαμό του αδελφού του και κουνιάδου της. «Τίποτα δεν θα είναι ξανά το ίδιο» αναφέρει η Λελέ Γκόφα, ραγίζοντας καρδιές με τα λόγια της. «Κάθε φορά που έβλεπα αναρτήσεις στα social για πένθος αναρωτιόμουν και κορόιδευα. Ελεγα, δηλαδή, “τώρα, μέσα στον πόνο τους, αυτό σκέφτηκαν να κάνουν;”. Αυτή τη φορά όμως νιώθω τεράστια ανάγκη να φωνάξω πόσο σε αγαπάμε, πόσο θα μας λείπεις για πάντα, Νίκο μας. Τίποτα δεν θα είναι ξανά το ίδιο εδώ… Εύχομαι εκεί που πήγες να είναι πραγματικά τόσο όμορφα, και ας πονάμε εμείς εδώ που δεν ξέρουμε» έγραψε.

adelfos rokkkou42410

O 50χρονος Νίκος Ρόκκος από το χωριό Καλλιόπη ήταν επαγγελματίας ψαράς, διατηρούσε ταβέρνα και στις τελευταίες δημοτικές εκλογές είχε αναδειχθεί πρόεδρος της τοπικής κοινότητας. Η τελευταία ανάρτησή του στα social media είχε γίνει τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, όταν είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες της βάρκας του «Αγιος Γεώργιος», την οποία ετοίμαζε να ρίξει στο νερό για να βγει για ψάρεμα, ενώ στη λεζάντα είχε γράψει: «Ετοιμος».

adelfos rokkkou42379

Ο Νίκος ήταν και ένας τρυφερός πατέρας τριών παιδιών. Μετά τον απρόσμενο χαμό του, η κόρη του, Φίφη, ανάρτησε στα social media μια φωτογραφία μαζί του, με την ίδια σε μικρότερη ηλικία και αποχαιρέτησε δημόσια τον πατέρα της στο Instagram με μια ασπρόμαυρη φωτογραφία που περιέχει μια κόκκινη καρδιά. Συγκλονισμένοι είναι και οι κάτοικοι της Λήμνου.

adelfos rokkkou42348Η είδηση του πρόωρου θανάτου έπεσε σαν κεραυνός στην τοπική κοινωνία της Λήμνου, όπου ο Νίκος Ρόκκος ήταν ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός από την επαγγελματική και κοινωνική του δραστηριότητα.

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...