Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Δύσκολες ώρες για την Καίτη Γκρέυ – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Σε ΜΕΘ του Ωνασείου η ντίβα του λαϊκού τραγουδιού

Από μια κλωστή κρέμεται η ζωή της θρυλικής τραγουδίστριας Καίτης Γκρέυ, η οποία νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, με τους θεράποντες ιατρούς της να λένε πως η κατάστασή της κρίνεται κρίσιμη, αλλά σταθερή!

gkrey

Από τον Νίκο Νικόλιζα

Προχθές το απόγευμα η οικιακή βοηθός της μεγάλης ερμηνεύτριας του λαϊκού τραγουδιού ενημέρωσε τους οικείους της ότι η 99χρονη τραγουδίστρια δεν τρώει, δύσκολα ανοίγει τα μάτια της και πίνει νερό μόνο με σύριγγα! Αμέσως η νύφη της και μητέρα της τραγουδίστριας Αγγελικής Ηλιάδη σήμανε συναγερμό  στους επιστήθιους φίλους της και στον πρωτότοκο γιο της! Λίγο μετά τις έξι το απόγευμα στο σπίτι της τραγουδίστριας πήγαν ο εγγονός της Κώστας Ηλιάδης, που έχει την επιμέλεια της γιαγιάς του, και οι επιστήθιοι φίλοι της Χρύσα Παπαϊωάννου, Μαίρη Βιντιάδου, ο ηθοποιός Κώστας Πρέκας και ο υπογράφων. kaiti gkrey08082Οντως, η κατάστασή της ήταν κάτι παραπάνω από κρίσιμη. Δεν μιλούσε και δεν μπορούσε να ανταποκριθεί σε όσα της έλεγαν οι δικοί της άνθρωποι. Μια δυο λέξεις μόνο μπορούσε να ψελλίσει, «είμαι χάλια», και μετά έπεφτε και πάλι σε λήθαργο. Ορισμένες φορές άνοιγε τα μάτια της, χαμογελούσε στους αγαπημένους της ανθρώπους και μετά… σιωπή.

Αμέσως, όσοι παρευρίσκονται στο διαμέρισμά της στη Νέα Σμύρνη έπειτα από συνεννόηση ειδοποιούν τους γιατρούς SOS. Μέσα σε λίγα λεπτά ο γιατρός τής δίνει τις πρώτες βοήθειες, ενώ τους αναφέρει πως δεν θα αντέξει ο οργανισμός της και πρέπει να μεταφέρουν τη μεγάλη τραγουδίστρια σε νοσοκομείο, καθώς έχει κολπική μαρμαρυγή, λοίμωξη του αναπνευστικού, ενώ οι παλμοί φτάνουν σχεδόν τους 190. Τα δάκρυα των φίλων της γίνονται ποτάμι, αφού γνωρίζουν πως ο δικός τους άνθρωπος είναι σε πολύ μεγάλη ηλικία, με αδύνατο οργανισμό και σχετική άνοια.

gkrei57888Ολα αυτά κάνουν τον οργανισμό να είναι ακόμα πιο αδύνατος σε περίπτωση και νέων επιπλοκών. Με το τηλέφωνο ανά χείρας, η κόρη του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη Γιάννη Παπαϊωάννου και οικογενειακή φίλη της Καίτης Γκρέυ κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε η καλή της φίλη να εισαχθεί στο καλύτερο νοσοκομείο της Αθήνας. Λίγα λεπτά μετά και με την παρέμβαση του σπουδαίου συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου βρίσκεται κρεβάτι στη ΜΕΘ του Ωνασείου και ασθενοφόρο για να μεταφερθεί θρυλική τραγουδίστρια.

gkrei57687

Λίγα λεπτά προτού το ασθενοφόρο με τους νοσηλευτές την πάρει από το διαμέρισμά της, έπειτα από παραίνεση των φίλων της, η Γκρέυ ανοίγει τα μάτια της. Οι τρεις φίλοι της τής ζητούν να βγάλουν μια φωτογραφία μαζί της. Ισως είναι το τελευταίο ενθύμιο μαζί της, ίσως όμως να υπάρχουν και πολλά ακόμα στο μέλλον. Κανείς δεν γνωρίζει τι σχέδια έχει ο Θεός για εκείνη. Αλλωστε η θρυλική τραγουδίστρια έχει αποδείξει πάρα πολλές φορές ότι η πίστη της είναι τεράστια. Την ώρα της φωτογραφίας η Καίτη χαμογελά και αρχίζουν να τρέχουν δάκρυα από τα μάτια της. Κανείς δεν πιστεύει πως η ίδια δεν αισθάνεται τους φίλους της, την αγάπη τους, τη συντροφιά τους. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι, αν και με άνοια, δεν καταλαβαίνει την παρουσία τους. Ομως ο οργανισμός της είναι πολύ καταβεβλημένος. Παρ’ όλα αυτά κατάλαβε τον εγγονό της Κώστα, του έσφιξε δυνατά το χέρι και του είπε: «Καλά είμαι, καλά είμαι».

Στο Ωνάσειο σήμανε συναγερμός μόλις μεταφέρθηκε στα επείγοντα περιστατικά. Οι γιατροί κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να ρίξουν τους παλμούς! Οι ώρες περνούν με αγωνία για όλους τους δικούς της ανθρώπους. Ωρες που ο ένας αγκάλιαζε τον άλλον δίνοντάς του κουράγιο για τον δικό τους άνθρωπο. Αλλωστε το ίδιο κουράγιο έδινε ο ένας στον άλλον και στην τελευταία δικαστική διαμάχη με σκοπό να δοθεί η επιμέλεια στον πολυαγαπημένο της εγγονό, που τόσο λάτρευε από πιτσιρίκι.

kaiti gkrey08081

Οι γιατροί χαρακτηρίζουν την κατάστασή της πολύ κρίσιμη, γι’ αυτό η εισαγωγή της στη ΜΕΘ είναι απαραίτητη. Τα μάτια της Γκρέυ, λίγο προτού την αποχαιρετήσουν οι δικοί της άνθρωποι, κλείνουν. Το χαμόγελό της σκεπάζεται με τη μάσκα οξυγόνου και όλοι ελπίζουν πλέον στο θαύμα και στην ικανότητα των γιατρών να την κρατήσουν στη ζωή.

genethlia kaiti gkrey
Η Καίτη Γκρέυ ανάμεσα στους φίλους της

Αυτό το θηρίο, το ιερό τέρας που λέγεται Καίτη Γκρέυ, είναι πλέον ανήμπορο να αντιδράσει όπως τότε που σάρωνε τις πίστες. Αλλωστε πάντα η ίδια έλεγε «μάλλον ο Θεός μού χρωστάει χρόνια». Κράτα γερά, Καίτη!

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...