Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Πλατινένια «Ζάρι» Σάττι

Σε μόλις δύο εβδομάδες από την κυκλοφορία του το...

Σωφρονιστικός υπάλληλος με «βιογραφικό» ντιλάριζε ουσίες στις Φυλακές Κορυδαλλού!

Μια πληροφορία ότι σωφρονιστικός υπάλληλος βάζει ναρκωτικά μέσα στις...

Ο πατέρας Παύλος με την «Αλίκη στο Ναυτικό» και άλλα χιουμοριστικά...

Ο πατήρ Παύλος έχει γίνει viral στο TikTok, ανεβάζοντας...

Η πρεμιέρα του έργου «The Big Game» με Στεριανού και Θωμά

Πρεμιέρα στο θέατρο Αλκμήνη για το «The Big Game»...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πήγαν να βουλιάξουν εφοπλιστή

Πώς ο γνωστός εφοπλιστής έχασε σε μια νύχτα το επιβατηγό – οχηματαγωγό «ΣΤΥΡΑ ΝΤΑΪΜΟΝΤ» (αξίας 4.500.000€) το οποίο ανήκει στην εταιρία του

Μήνυση για σωρεία κακουργημάτων κατέθεσε ο εφοπλιστής Γιώργος Λεβεντάκης σε βάρος του παλιού διοικητικού συμβουλίου της ναυτικής εταιρίας ΝΤΑΪΜΟΝΤ ΛΑΪΝΣ, ενός ανώτερου αξιωματικού του Λιμενικού και άλλων προσώπων, γράφοντας το νέο επεισόδιο σε μία «ναυμαχία» η οποία μαίνεται εδώ και επτά μήνες για την κυριότητα ενός επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου αξίας περίπου 4.500.000 ευρώ!

Ο γνωστός εφοπλιστής, ο οποίος δραστηριοποιείται εδώ και μία εικοσαετία στα υδροφόρα πλοία του Αργοσαρωνικού, έχει πέσει τελευταία σε «φουρτούνες» πολύ διαφορετικές από αυτές που αντιμετωπίζουν τα καράβια του! Σύμφωνα με τη μήνυση που υπέβαλε πριν από μερικές μέρες στην Εισαγγελία του 45rtgf4wth 2Ναυτοδικείου Πειραιά, τα μέλη του παλιού διοικητικού συμβουλίου μιας ναυτικής εταιρίας, της οποίας κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών, παρέκαμψαν το νέο νόμιμα εκλεγμένο συμβούλιο κάνοντας χρήση ψευδούς βεβαίωσης και πούλησαν με αδιαφανείς διαδικασίες το αξίας 4.500.000 ευρώ πλοίο, αντί περίπου 3.000.000 ευρώ, δηλαδή πολύ κάτω από την αξία του!

Η αρχή για την άγρια διαμάχη, που έχει πάρει πλέον τον δρόμο της Δικαιοσύνης, έγινε τον Σεπτέμβριο του 2016. Κατά πληροφορίες, αλλά και σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη μήνυση, ο κ. Λεβεντάκης απέκτησε τότε το 50,33% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας ΝΤΑΪΜΟΝΤ ΛΑΪΝΣ, η οποία είχε ως μοναδικό περιουσιακό στοιχείο το επιβατηγό – οχηματαγωγό «ΣΤΥΡΑ ΝΤΑΪΜΟΝΤ». Ο εφοπλιστής συγκάλεσε έκτακτη γενική συνέλευση και στις 7 Δεκεμβρίου 2016 συγκροτήθηκε νέο διοικητικό συμβούλιο, με τον ίδιο ως εκλεγμένο πρόεδρο της εταιρίας. Επειτα κατέθεσε τα πρακτικά της συνέλευσης στο Μητρώο Ναυτικών Εταιριών του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ώστε να γίνει καταχώριση της νέας εκπροσώπησης της εταιρίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη μήνυση, η διαδικασία δεν προχώρησε εξαιτίας κάποιων εξωδίκων τα οποία απέστειλε το παλιό διοικητικό συμβούλιο της 45rtgf4wth 3εταιρίας στην υπηρεσία του υπουργείου. Αντιθέτως, αυτό που έγινε ήταν να στείλει το Μητρώο Ναυτικών Εταιριών έγγραφο στον πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διευθύνσεως Πρωτοδικείου Πειραιώς, με το οποίο ζητούσε να μάθει εάν θα έπρεπε να προχωρήσει ή όχι σε καταχώριση των πρακτικών που είχαν υποβληθεί.

Τιμολόγιο

Τη λύση κλήθηκε να δώσει μία δικαστής, η οποία έκρινε ότι, για να προχωρήσει η καταχώριση των πρακτικών της γενικής συνέλευσης της 7ης Δεκεμβρίου, έπρεπε να προσκομιστεί και η απόφαση του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου για τη σύγκλησή της. Ομως η μειοψηφία των μετόχων υποστηρίζει πως δεν ελήφθη ποτέ τέτοια απόφαση, παρά τον περί του αντιθέτου ισχυρισμό του κ. Λεβεντάκη ότι έγινε και δημοσίευση σε εφημερίδες και εκδόθηκε και τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών.

Επειτα από όλα αυτά, ο εφοπλιστής προσκόμισε στο Μητρώο Ναυτικών Εταιριών όλη την αλληλογραφία του παλιού διοικητικού συμβουλίου με τις εφημερίδες στις οποίες δημοσιεύτηκε η πρόσκληση των μετόχων προς έκτακτη γενική συνέλευση και κατέθεσε αίτηση προς τον πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διευθύνσεως Πρωτοδικείου Πειραιώς. Ούτε τότε, όμως, εισακούστηκε! Οπως καταγγέλλεται στη μήνυση, πληροφορήθηκε προς μεγάλη του απογοήτευση πως η αίτησή του απορρίφθηκε.

Ο εφοπλιστής φέρεται ότι είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένος από τις τρεις απορρίψεις του αιτήματός του για έκδοση προσωρινής διαταγής που θα προστάτευε το πλοίο από κάθε μεταβολή έως ότου εκδοθούν τελεσίδικες αποφάσεις για τις αιτήσεις που έχει ασκήσει με την εκούσια διαδικασία στο Πρωτοδικείο Πειραιά και οι οποίες ακόμη εκκρεμούν.

Ωστόσο, το περιστατικό που έβγαλε από τα ρούχα του τον κ. Λεβεντάκη συνέβη στις 19 Απριλίου. Οπως υποστηρίζει στην έγκλησή του, έπειτα από έλεγχο στα Βιβλία του Νηολογίου Πειραιώς διαπίστωσε έκπληκτος πως έγινε παράνομη μεταβίβαση του πλοίου «ΣΤΥΡΑ ΝΤΑΪΜΟΝΤ» από την ΝΤΑΪΜΟΝΤ ΛΑΪΝΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (η οποία άλλαξε όνομα σε ΙΘΑΚΗ ΝΤΑΪΜΟΝΤ) σε άλλη ναυτική εταιρεία. Αυτό συνέβη ενώ αναμενόταν η απόφαση του δικαστηρίου Πειραιά, το οποίο τελικά απέρριψε στις 24 Φεβρουαρίου την αίτηση των μελών του παλιού Δ.Σ. για ακύρωση της γενικής συνέλευσης της 7ης Δεκεμβρίου 2016 που είχε εκλέξει το νέο διοικητικό συμβούλιο με πρόεδρο τον κ. Λεβεντάκη.

Σύμφωνα με τη μήνυση, η πώληση του πλοίου έγινε με τη χρήση ψευδούς- ελλιπούς βεβαίωσης, η οποία ανέφερε πως η εταιρία εκπροσωπείται από το παλιό διοικητικό συμβούλιο και όχι από την πλειοψηφία της εταιρίας. Μάλιστα, έφερε την υπογραφή ανώτερου αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος, ο προϊστάμενος του οποίου φέρεται ότι έχει ενημερωθεί, αλλά δεν έχει δώσει απαντήσεις.

Πρωτόκολλο χρήσης

Ως επιστέγασμα όλων αυτών, ο κ. Λεβεντάκης έμαθε πως η νέα πλοιοκτήτρια εταιρία έκοψε τα πατάρια φορτώσεως των Ι.Χ. αυτοκινήτων από το πλοίο, αλλάζοντας το πρωτόκολλο χρήσης από επιβατηγό – οχηματαγωγό σε φορτηγό – οχηματαγωγό! Υστερα και από αυτή τη διαπίστωση αποφάσισε να καταθέσει μήνυση σε βάρος όλων των εμπλεκόμενων προσώπων για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κακουργηματικής ψευδούς βεβαίωσης, απάτης και παράβασης καθήκοντος.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια: 

offer

Οι υδροφόρες του «ξεδιψούν» την Αίγινα και το Αγκίστρι

Ο εφοπλιστής Γιώργος Λεβεντάκης είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων, δεν του αρέσει να απασχολεί τη δημοσιότητα με την προσωπική του ζωή, αλλά συνηθίζει να «μιλάει» με τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του. Μεγάλωσε στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, με τα οποία τον συνδέουν άρρηκτοι δεσμοί και τα επισκέπτεται με κάθε ευκαιρία, αφού έχει χτίσει εκεί τη βίλα του.

45rtgf4wth 4

Σε αντίθεση με πολλούς γόνους εφοπλιστικών οικογενειών, δεν προέρχεται από «τζάκι» αλλά είναι αυτοδημιούργητος. Μπήκε δυναμικά στον χώρο της ναυτιλίας σε ηλικία περίπου 33 χρόνων, όταν πέρασε στα χέρια του μέρος των μετοχών ενός πλοίου. Ομως με πολλή δουλειά κατάφερε να φτιάξει τον δικό του στόλο, ο οποίος αριθμεί σήμερα επτά πλοία και συγκεκριμένα πέντε υδροφόρες, ένα καταμαράν και ένα επιβατηγό, στα οποία απασχολούνται γύρω στα 45 άτομα. Τα τελευταία 28 χρόνια έχει καταφέρει να εδραιώσει ισχυρή παρουσία στον Αργοσαρωνικό, ενώ οι υδροφόρες του «ξεδιψούν» την Αίγινα και το Αγκίστρι. Ο εφοπλιστής δεν λησμονεί τη συμπαράσταση που του έδειξαν οι κάτοικοι και οι φορείς των δύο νησιών στα πρώτα βήματά του. Ετσι φροντίζει να τους δείχνει την ευγνωμοσύνη του και να τους ευχαριστεί. Αν και αποφεύγει να προβάλλει το κοινωνικό έργο του, είναι κοινό μυστικό ότι έχει προχωρήσει σε αρκετές δωρεές, κυρίως προς την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Φιλιατρά, ενώ σημαντική βοήθεια έχει προσφέρει και σε πολλούς αναξιοπαθούντες συνανθρώπους του.

Ο Γιώργος Λεβεντάκης είναι πατέρας τριών παιδιών. Ο ένας γιος του, ο Γιάννης, είναι τελειόφοιτος της Σχολής Εμποροπλοιάρχων και ήδη δείχνει ότι θα βαδίσει στα χνάρια του πατέρα του.

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Εφιαλτική Δευτέρα για τη Χριστίνα Ζάντη! – Ο σύζυγος «δήμιος» της εγκύου τραγουδίστριας

Εφιαλτικές στιγμές για την τραγουδίστρια Χριστίνα Ζαντή στην άλλη...