Σάλος με το Netflix για την… έγχρωμη Κλεοπάτρα!

Ε, όχι και μαύρη

Με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο επερχόμενο ντοκιμαντέρ παραχαράσσει την Ιστορία, καθώς υποστηρίζει ότι η Κλεοπάτρα ήταν μαύρη, κάνοντας τους ίδιους τους Αιγυπτίους να βγουν μπροστά για να διακηρύξουν την ελληνική καταγωγή της διασημότερης γυναίκας της αρχαιότητας.

«Δεν με νοιάζει τι διδάσκουν στο σχολείο, η Κλεοπάτρα ήταν μαύρη» ακούγεται να λέει, χωρίς ντροπή, στο trailer του ντοκιμαντέρ «Βασίλισσα Κλεοπάτρα» του Netflix μια γυναίκα, ενώ παράλληλα παίζει η εικόνα της μαύρης Κλεοπάτρας, που υποδύεται η ηθοποιός Αντέλ Τζέιμς. Το ντοκιμαντέρ διηγείται τη ζωή της Κλεοπάτρας ως γυναίκας και ως τελευταίας βασίλισσας της Αιγύπτου, θεωρώντας «δεδομένο» ότι ήταν μαύρη.

Ο πρώτος που βγήκε μπροστά για να αμφισβητήσει με οργή τον ισχυρισμό του ντοκιμαντέρ ήταν ο Αιγύπτιος αιγυπτιολόγος και πρώην υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου Ζάκι Χαουάς. «Είναι παντελώς ψευδές (fake)» δήλωσε στην αιγυπτιακή εφημερίδα «Egypt Independent». «Η Κλεοπάτρα ήταν Ελληνίδα, που σημαίνει ότι ήταν ξανθιά, όχι μαύρη» πρόσθεσε, αναφερόμενος στο γεγονός ότι η Κλεοπάτρα ήταν απόγονος του στρατηγού του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Πτολεμαίου.

Μέσα σε ελάχιστες ώρες τα social media κατακλύστηκαν από αναρτήσεις οργισμένων χρηστών που έκαναν λόγο για παραχάραξη της Ιστορίας Πολλοί, μάλιστα, προσπάθησαν να μαζέψουν διαδικτυακά υπογραφές, στην change.org, για να μην κυκλοφορήσει στις 10 Μαϊου το κατάπτυστο ντοκιμαντέρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πασίγνωστος τραγουδιστής αρραβωνιάστηκε με τον σύντροφό του!

Μετά από τρία χρόνια σχέσης ήρθε και ο αρραβώνας!

Ζευγάρι ηθοποιών παντρεύτηκε στα κρυφά – Ερωτεύτηκε στα γυρίσματα πετυχημένης σειράς

Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος που οδήγησε σε γάμο!

Αποκλειστικό! Η προαγγελία γάμου των Οικονομάκου – Τσερέλα: Δεν παντρεύονται στην Πάρο

Η Αθηνά Οικονομάκου και ο Μπρούνο Τσερέλα σε λίγες ημέρες θα είναι παντρεμένοι.

Εκτός εκπομπής ο Άκης Παυλόπουλος – «Ούτε πρόκειται να τον δείτε. Μέχρι νεωτέρας, θα δούμε πότε θα ‘ρθει»

Ο Άκης Παυλόπουλος δεν βρισκόταν στην εκπομπή «Καλημέρα ΣΚΑΙ» με τον Δημήτρη Οικονόμου να καλημερίζει τους τηλεθεατές και να κάνει αναφορά στην απουσία του συναδέλφου του.

Σία Κοσιώνη: Η νέα «σιδηρά κυρία» της Αγίας Παρασκευής

Η Κοσιώνη θα παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της...

Δεν γνωρίζαμε καν τη σχέση τους κι όμως είναι παντρεμένοι με παιδιά

Αυτό το ζευγάρι είναι χαμηλών τόνων και πολλοί δεν γνώριζαν πως είναι μαζί και μάλιστα παντρεμένο με δύο παιδιά!

Πρωταγωνίστρια που πήρε πρόσφατα διαζύγιο μετά από 17 χρόνια έκανε έξοδο με τον νεαρό σύντροφό της

Η ηθοποιός ερωτεύτηκε ξανά και μάλιστα έναν άντρα αρκετά νεότερό της και συνάδελφό της, τον