Αναζήτηση

Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατρός για Μυλωνάκη: «Είναι βασικό πώς θα αντιδράσει ο εγκέφαλος στο αίμα που έχει βγει από τις αρτηρίες»

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη της Espresso στην Google

Ο Γιώργος Μυλωνάκης υπεβλήθη σε επέμβαση για το ανεύρυσμα στον εγκέφαλό του μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο. Ο επεμβατικός νευροακτινολόγος που πραγματοποίησε την επέμβαση, Ευτύχιος Αρχοντάκης μίλησε στην ΕΡΤ.

«Σκοπός με το χειρουργείο ήταν να αποκλείσουμε το ανεύρυσμα από την κυκλοφορία του αίματος. Το δεύτερο είναι να ξεπεράσει ο ασθενής την υπάρχουσα αιμορραγία. Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για την εξέλιξη της πορείας της υγείας του. Επιπλοκές σε υπαραχνοειδή αιμορραγία χρονικά ορίζονται στην 6-7 ημέρα και έχει να κάνει με το πώς αντιδρούν οι αρτηρίες στο αίμα που είναι διάχυτο στον εγκέφαλο.

Διαβάστε επίσης: «Δευτερόλεπτα πριν πάθει το εγκεφαλικό ο Μυλωνάκης απάντησε σε μήνυμα της Μεσσαροπούλου λέγοντας…»

Έπαιξε ρόλο η γρήγορη διακομιδή, μέσα στο πρώτο 48ωρο είναι καλό να αντιμετωπίζεται ένα ανεύρυσμα, όπως αναφέρει η διεθνής βιβλιογραφία. Θα περίμενα να περάσουν 2 εβδομάδες για να μιλήσω. Η αιμορραγία είναι κάτι που είναι ongoing και πηγαίνουμε μέρα με τη μέρα. Είναι πολύ βασικό πώς θα αντιδράσει ο εγκέφαλος στο αίμα που έχει βγει από τις αρτηρίες. Η επέμβαση πήγε καλά, κράτησε μισή ώρα-τρία τέταρτα. Το ανεύρυσμα είναι αποκλεισμένο επομένως έχουμε ένα χαρτί καλό. Αυτό βοηθάει και στην αντιμετώπιση των επιπλοκών που μπορεί να έχει μια αιμορραγία».

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

Γενέθλια για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο

Γενέθλια για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο

Το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Σουφλιά

Το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Σουφλιά

Μαρέβα Μητσοτάκη: Η ευχή για τα γενέθλια της κόρης της, Σοφίας

Μαρέβα Μητσοτάκη: Η ευχή για τα γενέθλια της κόρης της, Σοφίας

Δημήτρης Αβραμόπουλος: «Θα ήθελα να με θυμούνται ως έναν πολιτικό που ενώνει και δεν διχάζει»

Δημήτρης Αβραμόπουλος: «Θα ήθελα να με θυμούνται ως έναν πολιτικό που ενώνει και δεν διχάζει»

Πέθανε ο Γιώργος Σουφλιάς σε ηλικία 85 ετών

Πέθανε ο Γιώργος Σουφλιάς σε ηλικία 85 ετών

Ο περιφερειάρχης που... γεννά ελπίδα

Ο περιφερειάρχης που... γεννά ελπίδα