Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Το θαύμα του Αη Νικόλα!

❱❱ Η φωτιά που έκαψε μεγάλη έκταση (στα Τρίκαλα) ξαφνικά σταμάτησε δίπλα στο εκκλησάκι Από την
Εύα Παπαδάτου

Για θαύμα μιλούν οι πιστοί στα Τρίκαλα, όταν έκπληκτοι είδαν πως οι φλόγες από τις μεγάλες φωτιές, που έκαναν στάχτη 1.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης και χορτολιβαδικής έκτασης, σταμάτησαν ξαφνικά στον περίγυρο της εκκλησίας του Αη Νικόλα!

Οι δύο πυρκαγιές μαίνονταν στην περιοχή του Κεφαλόβρυσου από το βράδυ της Τετάρτης έως το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν κάποια στιγμή περικύκλωσαν το ξωκκλήσι στους Αγίους Αποστόλους!

Οι πυροσβέστες έσπευσαν να το σώσουν, ξαφνικά, όμως, η φωτιά σταμάτησε στα αγριόχορτα, πριν καν προχωρήσει στο προαύλιο. Το εκκλησάκι χρονολογείται από το 1900 και είναι ένα από τα μεγάλα προσκυνήματα των κατοίκων τριών χωριών, του Μικρού και Μεγάλου Κεφαλοβρύσου και των Αγίων Αποστόλων.

Οι κάτοικοι, αποσβολωμένοι, κάνουν λόγο για το «θαύμα του Αη Νικόλα» καθώς, όπως λένε, δεν γίνεται οι πύρινες γλώσσες να σταμάτησαν το καταστροφικό έργο τους ξαφνικά λίγο πριν «γλείψουν» τον μικρό ναό.

Στο σημείο έσπευσαν οκτώ πυροσβεστικά οχήματα με 18 άντρες, οι οποίοι προσπαθούσαν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, αλλά ήταν πολύ δύσκολο, καθώς οι άνεμοι άλλαζαν συνεχώς κατεύθυνση και η φωτιά κατέστρεφε ό,τι έβρισκε στο διάβα της.

Σύμφωνα με τους ντόπιους, η φωτιά για ακόμη μία φορά πρέπει να άρχισε από καλαμιά καλαμποκιού που προσπάθησε κάποιος αγρότης να κάψει.

Σε πύρινο κλοιό ο νομός Ηλείας

Εφιαλτικές στιγμές έζησαν για ακόμα μία φορά οι κάτοικοι της Ηλείας, μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Ξηρόκαμπος του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Η φωτιά έκαιγε πυκνό πευκοδάσος και το μέτωπό της βρισκόταν σε χαράδρα, γεγονός που δυσχέραινε το έργο της Πυροσβεστικής, που επιχειρούσε ακόμα και από αέρα με τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα, τύπου Καναντέρ. Οι πυρκαγιές στη Μάκιστο, στο Κακοτάρι και στην Πέρσαινα Ηλείας τέθηκαν υπό έλεγχο, ενώ στο Αγραπιδοχώρι σβήστηκε. Μάλιστα, η φωτιά στη Μάκιστο ξύπνησε φρικτές μνήμες του 2007 στους ντόπιους, καθώς βρισκόταν κοντά σε σπίτια, ενώ ήταν κι ένα από τα χωριά της Ηλείας που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές που κατέκαψαν τον νομό πριν από δέκα χρόνια.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...