Απίστευτο! To IKA ζητά επιστροφή χρημάτων από χαροκαμένους γονείς

Στη δίνη μιας απίστευτης ιστορίας γραφειοκρατικής τρέλας έχουν πέσει δύο βασανισμένοι γονείς στο Ηράκλειο, από τους οποίους το ΙΚΑ ζητάει να επιστρέψουν τα χρήματα τα οποία είχαν πάρει ως επίδομα για τον τετραπληγικό γιο τους…

Στη δίνη μιας απίστευτης ιστορίας γραφειοκρατικής τρέλας έχουν πέσει δύο βασανισμένοι γονείς στο Ηράκλειο, από τους οποίους το ΙΚΑ ζητάει να επιστρέψουν τα χρήματα τα οποία είχαν πάρει ως επίδομα για τον τετραπληγικό γιο τους, ο οποίος απεβίωσε τον Φεβρουάριο του 2016, εξαιτίας… λάθους του ιδρύματος!

Ο Σπύρος Κατσάφαρος (φωτό) από τις Πατέλλες Ηρακλείου λάμβανε για χρόνια το συγκεκριμένο επίδομα, αλλά στα μέσα του περασμένου Αυγούστου κοινοποιήθηκε στους γονείς και στα αδέλφια του έγγραφο με το οποίο καλούνταν να επιστρέψουν στο ΙΚΑ το ποσό των 14.481,55 ευρώ, καθώς δεν είχε διακοπεί η χορήγηση του επιδόματος. «Εκ παραδρομής, κατά την αναγγελία της σύνταξής του στη μηχανοργάνωση εδόθη εξωιδρυματικό επίδομα με ποσό ίσο με το 20πλάσιο αντί του ορθού 10πλάσιο ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, όπως ισχύει κάθε φορά» αναφέρεται στο έγγραφο της σχετικής απόφασης.

Το ΙΚΑ τονίζει επίσης πως η απαίτησή του είναι νόμιμη, καθώς, σύμφωνα με το άρθρο 103 του νόμου 4387/2016, «από 13 Μαΐου 2016 κάθε παροχή που έχει καταβληθεί αχρεώστητα από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ επιστρέφεται ανεξαρτήτως υπαιτιότητας του λαβόντος και αναζητείται σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΕΔΕ».

Η απαίτηση του ιδρύματος αποτελεί ακόμη ένα σοβαρό πλήγμα για την οικογένεια, η οποία είναι ιδιαίτερα φτωχή και οι δύο γονείς παλεύουν να ζήσουν με μια πενιχρή σύνταξη.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ