Τα παιδιά του φεγγαριού

❱❱ Εως το 2040 οι άποικοι θα φτάσουν τους 100 και θα φτιάξουν σεληνιακά χωριά, ενώ έως το 2050 θα δημιουργηθούν οι πρώτες οικογένειες Την επόμενη τριακονταετία η ανθρωπότητα όχι μόνο θα έχει χτίσει σεληνιακό χωριό, αλλά θα έχει υποδεχθεί και τα πρώτα φεγγαρόπαιδα, τα οποία θα έχουν γεννηθεί πάνω στον δορυφόρο της Γης. 

Αυτό είναι το όραμα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, ο οποίος παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα για την κατάκτηση και τον αποικισμό της Σελήνης. Οι πρώτοι κάτοικοι του φεγγαριού, όπως αποκάλυψε ο Γάλλος επιστήμονας Μπερνάρ Φοένγκ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Πλανητικής Επιστήμης στη Ρίγα της Λετονίας, θα είναι κυρίως επιστήμονες, μηχανικοί και τεχνικοί.

Εως το 2030 ο καταυλισμός τους στη Σελήνη θα αποτελείται από έξι έως 10 άτομα, που θα έχουν ως αποστολή να δημιουργούν με 3D εκτυπωτές σπίτια και εργαλεία. Ο αριθμός των αποίκων θα φτάσει τους 100 έως το 2040, δημιουργώντας το πρώτο σεληνιακό χωριό. Περίπου έως το 2050 οι κάτοικοί του θα αυξηθούν σταδιακά ως τους 1.000 και τότε, όπως σημείωσε ο Φοένγκ, θα δημιουργηθούν οι πρώτες οικογένειες, από τις οποίες θα γεννηθούν τα πρώτα φεγγαρόπαιδα. Για να ζήσουν οι κάτοικοι θα τρώνε λαχανικά που θα καλλιεργούν σε θερμοκήπια, ενώ για να πιουν νερό θα λιώνουν πάγους που βρίσκονται στο φεγγάρι.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ