Ψάχνουν για λίρες!

❱❱ Ελληνες και Καναδοί χρυσοθήρες αναζητούν θησαυρό σε χωριό της ΑιγιαλείαςΑπο την
Εύα Παπαδάτου

Εναν αμύθητο θησαυρό από την εποχή της Κατοχής, με σεντούκια γεμάτα αμέτρητες λίρες και άλλα τιμαλφή, ευελπιστούν να βρουν Ελληνες και Καναδοί χρυσοθήρες, οι οποίοι πρόκειται να ξεκινήσουν ανασκαφές σε ένα ημιορεινό χωριό της Αιγιαλείας! Οι σύγχρονοι Ιντιάνα Τζόουνς θεωρούν ότι θα εντοπίσουν στα Μελίσσια ακόμα και ένα ολόχρυσο… παλάτι!

Οι έρευνες που θα γίνουν στη θέση Αχούρια ξεκινούν δέκα χρόνια μετά την προσπάθεια του γνωστού πλέον κυνηγού θησαυρών Βαγγέλη Δήμα στον νομό Αχαΐας. Ο Ελληνοαυστραλός, που αυτή τη στιγμή κάνει άλλες έρευνες στη Βλαχάβα Τρικάλων, είχε προσπαθήσει να βρει θησαυρό στην Ακράτα χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας χάρτης ο οποίος έδειχνε το σημείο πάνω από τα Αχούρια ως τη θέση όπου κρύβεται ο θησαυρός ήρθε στην κατοχή ενός Αιγιώτη, ο οποίος μαζί με άλλους τέσσερις συντοπίτες του απευθύνθηκε σε Kαναδούς εξερευνητές που χρηματοδότησαν την έρευνα.

Ερευνες για νάρκες

Οι Καναδοί και οι Ελληνες χρυσοθήρες, αφού εξασφάλισαν την απαραίτητη άδεια της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου, έστησαν τον απαραίτητο εξοπλισμό τους στα Μελίσσια Αιγίου. Ομως, αν και έχει στηθεί ολόκληρο συνεργείο, οι ανασκαφές δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει, διότι υπάρχει κίνδυνος το σημείο να είναι ναρκοθετημένο.

Ετσι, αφού ολοκληρώσει τις έρευνες το ειδικό συνεργείο ναρκαλιευτών του Στρατού και εξασφαλιστεί η ασφάλεια, θα ξεκινήσουν οι ανασκαφές. Οι χρυσοθήρες περιμένουν κάτω από μια τέντα, 500 μέτρα από το σημείο όπου θεωρούν ότι βρίσκεται ο κρυμμένος θησαυρός, υπομονετικά να ανάψει το πράσινο φως για να ξεκινήσουν. Στο σημείο έχει εντοπιστεί μέσω δορυφόρου αρχαίο κτίσμα, που εικάζεται ότι μπορεί να ήταν παλάτι κάποιου βασιλιά των αρχαίων πόλεων της περιοχής. Αν υφίσταται αυτό, πιθανολογείται ότι, εκτός από τα αρχαιολογικά ευρήματα, θα υπάρχουν και θησαυροί μεγάλης αξίας.

Πρόκειται για μία περιοχή που επί πολλά χρόνια δεν αφήνει ασυγκίνητους τους κυνηγούς χρυσού. Εξάλλου, λέγεται ότι και παλιότερα κάτοικοι των γύρω χωριών αναζήτησαν την τύχη τους στα χωράφια των προγόνων τους. Ορισμένοι από αυτούς στάθηκαν τυχεροί, άλλοι όμως έμειναν μόνο με την ελπίδα.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ