Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο τρόπος λειτουργίας του στρατού των χούλιγκαν και τα αντίποινα που οδήγησαν...

Ο «Ιωσήφ», ο μάνατζερ OΜΛΕ του Τρανού, ο «Καρχαρίας»...

Πανικός στο Romeo με Λε-Πα, Κοκκίνου, Μεταξά

Με το δεξί και διώχνοντας κόσμο άρχισαν οι νυχτερινές...

Αφυπνίστηκαν οι ελπίδες για τον Δημήτρη Κόκοτα

Σημάδια αισιοδοξίας στην προσπάθεια αφύπνισης του Δημήτρη Κόκοτα. Θετικές...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ανήλικοι ψωνίζονται στον δρόμο για μια χούφτα ευρώ

❱❱ Οδοιπορικό στα σοκάκια της Αθήνας, εκεί όπου παιδιά εκδίδονται με αντάλλαγμα ένα ευρώ, μία τυρόπιτα ή ακόμη και ένα σουβλάκι! ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ • Από τον Μίλτο Σακελλάρη 
Φωτό: Βαγγέλης Μασιάς

Σαν σκιές κινούνται μέσα στη νύχτα ανήλικα προσφυγόπουλα στα σκοτεινά στενά της Αθήνας, πρόθυμα να διαθέσουν για μερικές πενταροδεκάρες τα άγουρα κορμιά τους στις αρρωστημένες ορέξεις ανδρών που ορέγονται παιδική σάρκα! Οσο κι αν φαντάζει απίστευτο, στους δρόμους της πρωτεύουσας εκδίδονται μικρά παιδιά με αντάλλαγμα ένα ευρώ, μία τυρόπιτα ή ακόμη και ένα σουβλάκι!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), όσο κι αν η ελληνική κοινωνία κλείνει τα μάτια και αρνείται να δεχτεί την ακραία πραγματικότητα, η πορνεία των ανήλικων προσφύγων αποτελεί πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Η «Espresso» βρέθηκε στις «πιάτσες» όπου προσφυγόπουλα από 13 έως 17 ετών περιμένουν να ικανοποιήσουν οποιαδήποτε φαντασίωση, ακόμη κι αυτές που δεν μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους. Το πολύπαθο Πεδίον του Αρεως που, ειδικά κατά τις νυχτερινές ώρες, αποτελεί άβατο, παρά την «αναμόρφωσή» του, ήταν η πρώτη στάση.

f1

Η εικόνα που τραβάει το βλέμμα είναι η χρήση ηρωίνης από τα «ζόμπι» της πόλης. Οταν οι πύλες του κλείνουν, μετά τις 10 τη νύχτα, οι περισσότεροι χρήστες βρίσκουν καταφύγιο στην οδό Μαυρομματαίων. Αλλοι «τρυπιούνται» ή κάνουν διακίνηση μέσα στο πάρκο. Ομως στο εσωτερικό του, μακριά από τα φώτα και τους θορύβους της Αθήνας, διαδραματίζονται ακόμη πιο βρόμικες ιστορίες, καθώς εκεί διανυκτερεύει ένα άλλο, πιο φρικτό και πιο σκληρό «παζάρι», αυτό της σάρκας.

«Φαντάσματα»

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ μπαίνουν στο πάρκο δύο παιδιά ηλικίας περίπου 16 ετών. Το ντύσιμό τους δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση μικρά και εξαθλιωμένα προσφυγόπουλα, αλλά σχεδόν… ενήλικους άντρες! Τα ρούχα τους είναι σχετικά μοντέρνα, για να «πουλήσουν». Πρέπει να δείχνουν άντρες, γιατί και οι πελάτες θέλουν «άντρες». Μπαίνοντας στο πάρκο, συναντούν έναν άλλον πρόσφυγα σε ένα παγκάκι. Αφού συζητούν για λίγα λεπτά, μετακινούνται στα δέντρα που βρίσκονται πίσω του και ετοιμάζονται να γίνουν «φαντάσματα», τα οποία θα στοιχειώσουν όσους αναζητούν φθηνό σεξ με ανηλίκους.

Οι πελάτες δεν είναι πολλοί. Συνήθως φτάνουν στο σημείο μαθαίνοντας από στόμα σε στόμα για τις «υπηρεσίες» που προσφέρονται. Απέναντί τους βρίσκονται χρήστες ηρωίνης, άντρες και γυναίκες, που και αυτοί είναι πρόθυμοι να παραδοθούν σε οποιαδήποτε επιθυμία για λίγα ευρώ, προκειμένου να εξασφαλίσουν χρήματα για τη δόση τους!

f2

Το σκηνικό δεν είναι μόνο ανατριχιαστικό, είναι και ιδιαίτερα επικίνδυνο, καθώς τα βλέμματα καρφώνονται πάνω σου όταν περνάς στη δική τους φρικτή πραγματικότητα. Μάτια σβησμένα από τη δυστυχία σε «κεντράρουν» για να αντιληφθούν τι ζητάς. Ο άνομος έρωτας γίνεται δημόσια και βιαστικά μέσα στο πάρκο, όπου τα «πάρε δώσε» συνεχίζονται ως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οι ιερόδουλες και τα ραντεβού στο Δημαρχείο και στην Ομόνοια

Στους δρόμους πίσω από το Δημαρχείο στην οδό Αθηνάς υπάρχει άλλη μία «αόρατη» πιάτσα ανήλικων προσφύγων, που προσφέρονται για λίγα λεπτά ηδονής.

Ενα από τα κεντρικότερα και πιο πολυσύχναστα σημεία της Αθήνας το πρωί μετατρέπεται τη νύχτα σε χώρο που σφύζει από ζωή. Στις οδούς Λυκούργου και Κλεισθένους είναι εύκολο να «ψωνίσει» κάποιος ανήλικα παιδιά.

Ο φωτογραφικός φακός της εφημερίδας εντόπισε στη στοά της οδού Λυκούργου ένα μικρό παιδί να καπνίζει μόνο του.

f7

Οταν σταματήσαμε για να του μιλήσουμε, άρχισε να τρέχει και χάθηκε μέσα στα σκοτάδια που γεννούν τα κλειστά μαγαζιά με άγνωστο προορισμό. Τουλάχιστον μισή ώρα μετά, ξαφνικά βγήκε μέσα από τη στοά ένας κακοντυμένος άνδρας, ο οποίος προχωρούσε με χαλαρό περπάτημα κρατώντας μία σακούλα. Στα υπόλοιπα στενά, μετανάστες μεγαλύτερων ηλικιών στέκονται ανά δύο δίπλα σε ιερόδουλες που περιμένουν τον επόμενη πελάτη.

Λίγο πιο κάτω, στην πλατεία Κοτοπούλη και την οδό Σατωβριάνδου, υπάρχει ακόμη ένα «στέκι» παιδιών που εκδίδονται δίπλα σε εμπόρους ναρκωτικών.

Τα περισσότερα είναι κάτω των 17 ετών και οι «προστάτες» τους επιβλέπουν την κίνηση και την ομαλή διεξαγωγή της συνεύρεσης των παιδιών μέσα σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Πλατεία Βικτωρίας: «Παιχνίδια» με τον οδηγό μιας μαύρης Μερσεντές

Το οδοιπορικό συνεχίζεται στην πλατεία Βικτωρίας, όπου το «παιχνίδι» χοντραίνει επικίνδυνα, καθώς η περιοχή δεν είναι περιφραγμένη, όπως το Πεδίον του Αρεως, αλλά έκθετη σε δημόσια θέα. Η πλατεία φαντάζει φυσιολογική στα μάτια ενός ανυποψίαστου πολίτη. Ομως, όποιος ξέρει πώς να «παίξει» θα βρει πολύ γρήγορα αυτό που θέλει: σεξ με ανήλικα παιδιά!

f4

Ανήλικα προσφυγόπουλα 14 έως και 17 ετών κάθονται στα παγκάκια ή γύρω από την πλατεία και περιμένουν ένα κάλεσμα. Αλλα παιδιά κάθονται στα γύρω μαγαζιά μαζί με ενήλικους μετανάστες, περιμένοντας υποψήφιους πελάτες. Ενας ενήλικος αλλοδαπός με φθηνό σακάκι έχει δίπλα του ένα νεαρό αγόρι, που προσπαθεί να μοιάσει με άντρα. Ξαφνικά αρχίζει να του φωνάζει με αρκετή ένταση για άγνωστο λόγο. Φαίνεται να είναι ο «προστάτης» του, ο «φύλακας άγγελός» του ή και ο πατέρας που έχασε. Οσες φορές κι αν περάσαμε από το ίδιο σημείο, ο μετανάστης με το σακάκι παρέμενε αμετακίνητος στη θέση του, άλλοτε έχοντας δίπλα του το παιδί και άλλες χωρίς αυτό.

Στρίβοντας από την οδό Αριστοτέλους στην οδό Χέυδεν, η εικόνα σοκάρει. Ενας ηλικιωμένος μέσα σε μία πανάκριβη μαύρη Μερσεντές πλησιάζει από την Αχαρνών και σταματάει. Δύο 17χρονοι αλλοδαποί περιμένουν να ανοίξει το παράθυρο, πλησιάζουν και το «παιχνίδι» ξεκινάει.

f5

Ωστόσο, δεν διαρκεί πολύ, καθώς, όπως φαίνεται, δεν τα βρίσκουν στο οικονομικό και η Μερσεντές αποχωρεί με αργή ταχύτητα, με τον οδηγό να αναζητεί νέους «στόχους».

O τιμοκατάλογος και η εκστρατεία του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά του AIDS

Οπως αναφέρουν τα στοιχεία που έχουν εξασφαλίσει η ομάδα δρόμου του ΚΕΕΛΠΝΟ και το γραφείο ψυχοκοινωνικής στήριξης με υπεύθυνο τον Παναγιώτη Δαμάσκο, ο τιμοκατάλογος της παιδικής πορνείας διαμορφώνεται ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του πελάτη.

Τις περισσότερες φορές αρκεί να προσφέρει κάποιος έστω ένα σουβλάκι ή μία τυρόπιτα σε έναν ανήλικο για να έχει ερωτική επαφή μαζί του!

f6

Αντίστοιχα, μπορεί να προσφέρει από ένα έως και τέσσερα ευρώ, χρήματα τα οποία θα λάβουν εύκολα τα παιδιά, τα οποία, όπως αναφέρουν μαρτυρίες προσφύγων και μεταναστών, συνήθως είναι ασυνόδευτα και διαφέρουν από έναν ενήλικο.

Δωρεάν τεστ

Η ομάδα δρόμου του ΚΕΕΛΠΝΟ επισκέπτεται τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα αυτές τις «πιάτσες» και μοιράζει ενημερωτικά φυλλάδια για το ασφαλές σεξ και προφυλακτικά, προσπαθώντας να εκπαιδεύσει τους «εργάτες» του αγοραίου έρωτα πώς να διαπραγματεύονται τη χρήση τους.

Ακόμη, τους παραπέμπει σε δωρεάν τεστ HIV και ηπατίτιδας και ενημερώνει για τις δυνατότητες πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας. Πριν από περίπου δύο χρόνια η συγκεκριμένη ομάδα είχε προσεγγίσει εκδιδόμενους μεγαλύτερων ηλικιών από Αφγανιστάν, Ιράν, Αλβανία, Ρουμανία, Συρία, Μαρόκο, Ινδία, Πακιστάν, Βουλγαρία, Ουκρανία, Μπαγκλαντές, Μολδαβία, αλλά και Ελλάδα.

f8

Ποια ήταν τα συμπεράσματα από τις συγκεκριμένες δράσεις παραμένει άγνωστο, αφού ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ δεν απάντησε ποτέ στο αίτημα της «Espresso» για συνεντεύξεις με τους υπευθύνους…

offer

{{-PCOUNT-}}38{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...