Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

16χρονη «έκαψε» τους απαγωγείς του Λεμπιδάκη

❱❱ Το λάθος της 16χρονης με τα καρτοκινητά που οδήγησε στην απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη
❱❱ Ανθρωποι υπεράνω πάσης υποψίας ανάμεσα στους 12 που έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας ΑΠΟ ΤΟΥΣ
ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ, ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Μια 16χρονη μαθήτρια, ο πατέρας της οποίας φέρεται ότι έπαιξε κεντρικό ρόλο στην απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, οδήγησε άθελά της τις αστυνομικές Αρχές στην απελευθέρωση του Κρητικού επιχειρηματία, ο οποίος έμεινε επί 187 μερόνυχτα όμηρος των απαγωγέων του.

Αργά χθες το απόγευμα συνελήφθησαν με αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. ο φερόμενος ως εγκέφαλος της απαγωγής, που είχε παίξει περιφερειακό ρόλο και στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, και άλλα τρία άτομα, ανεβάζοντας σε 12 τους συλληφθέντες.

Οι Κρητικοί αστυνομικοί μαζί με αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, που είχαν συμβουλευτικό ρόλο λόγω της πείρας τους στις απαγωγές, είχαν εντοπίσει εδώ και σχεδόν έναν μήνα τη 16χρονη. Στα ίχνη του ανήλικου κοριτσιού έφτασαν από τις έρευνες στα καταστήματα που πωλούσαν κάρτες κινητής τηλεφωνίας και μεταχειρισμένες απλές συσκευές κινητών, τα οποία ερευνούσαν διακριτικά, καθώς οι απαγωγείς επικοινωνούσαν με την οικογένεια Λεμπιδάκη με καρτοκινητά, τα οποία πετούσαν έπειτα από κάθε επικοινωνία.

ewryueu

Οπως διαπίστωσαν, η ανήλικη αγόραζε κάθε εβδομάδα κάρτες και φτηνές μεταχειρισμένες συσκευές, πάντα από διαφορετικά καταστήματα. Ετσι θεωρήθηκε ύποπτη και τέθηκαν υπό παρακολούθηση τόσο η ίδια όσο και το κινητό της, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για τους απαγωγείς.

Στις 4 Αυγούστου οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν επιχείρηση σε μια κτηνοτροφική μονάδα στα Σφακιά, όπου είχαν την πληροφορία ότι κρατούνταν ο απαχθείς επιχειρηματίας. Ομως δεν βρήκαν το παραμικρό και χρειάστηκε να «καμουφλάρουν» την επιχείρηση, αφήνοντας να διαρρεύσει ότι είχε οργανωθεί από τη Δίωξη Ναρκωτικών για τον εντοπισμό χασισοφυτείας, για να «αποκοιμίσουν» τους απαγωγείς!

Καβγάδες

Ομως στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι η κτηνοτροφική μονάδα είχε χρησιμοποιηθεί για να κρατηθεί όμηρος κάποιες ημέρες ο 54χρονος επιχειρηματίας και ο ιδιοκτήτης της είναι μεταξύ των συλληφθέντων! Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα οι απαγωγείς είχαν αλλάξει τουλάχιστον πέντε κρησφύγετα, καθώς είχαν προκύψει διαφωνίες και καβγάδες μεταξύ τους, επειδή η υπόθεση τραβούσε σε μάκρος.

f3

Μέσω του υπερκοριού της ΕΛ.ΑΣ. οι αστυνομικοί είχαν καταλήξει εδώ και τουλάχιστον έναν μήνα στα πρόσωπα που απήγαγαν τον Μιχάλη Λεμπιδάκη. Ωστόσο, καθυστερούσαν την επιχείρηση, καθώς υπήρχε φόβος για τη ζωή του. Η επέμβαση αποφασίστηκε μόλις χθες το πρωί, όταν πια είχαν σιγουρευτεί για το σημείο όπου κρατούνταν ο επιχειρηματίας.

Ενα drone της ΕΛ.ΑΣ., εφοδιασμένο με θερμικές κάμερες, πέταξε πάνω από τη μάντρα των αυτοκινήτων, η οποία βρίσκεται τέσσερα χιλιόμετρα από την πόλη του Ρεθύμνου και μάλιστα σε ένα άκρως κομβικό σημείο, με κέντρα διασκέδασης και κοινωνικών εκδηλώσεων, και με χιλιάδες ανθρώπους να διέρχονται καθημερινά από εκεί. Από την εικόνα που «έδωσε», διαπιστώθηκε ότι στο εσωτερικό του κεντρικού κτιρίου βρίσκονταν τρία άτομα, ενώ άλλο ένα ήταν σε ένα πατάρι, πάνω σε ένα στρώμα, δεμένο πισθάγκωνα και με αλυσίδα στο πόδι! Τότε οι πάνοπλοι άνδρες της ΕΚΑΜ εισέβαλαν στη μάντρα και έπιασαν στον ύπνο τον ιδιοκτήτη και τον ένοπλο που φρουρούσε τον Μιχάλη Λεμπιδάκη.

«Σας ευχαριστώ πολύ. Δεν το πιστεύω πως με σώσατε» ήταν τα πρώτα λόγια που κατάφερε να πει μέσα σε αναφιλητά στους αστυνομικούς ο επιχειρηματίας, μόλις του είπαν ότι το μαρτύριό του είχε τελειώσει και ότι θα επέστρεφε στην οικογένειά του. Οι περισσότεροι από τους απαγωγείς είναι άνθρωποι υπεράνω πάσης υποψίας και μάλιστα ορισμένοι είναι πασίγνωστοι στην κρητική κοινωνία λόγω της μεγάλης οικονομικής τους επιφάνειας!

Κτηματομεσίτης

Εκτός από τον ιδιοκτήτη της μάντρας αυτοκινήτων και τον ιδιοκτήτη της μεγάλης κτηνοτροφικής μονάδας στα Σφακιά που κάνει και εξαγωγές κρέατος, άλλος ένας είναι κτηματομεσίτης με κοινωνική δράση κατά των πλειστηριασμών και ένας ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων, στριπτιζάδικων και ενός πολυτελούς ξενοδοχείου!

f4 0

Ο τελευταίος θεωρείται από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στην Κρήτη και συχνά κάνει χειμερινές διακοπές στο Μαϊάμι των ΗΠΑ! Πάντως, το όνομά του είχε εμπλακεί και στην υπόθεση Παναγόπουλου, καθώς ήταν ανάμεσα στους προσαχθέντες και κουμπάρος ενός εκ των βασικών συντελεστών της απαγωγής.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια: 

offer

Το «ευχαριστώ» από τον πατέρα του και το γλέντι με μουσική και ρακή

Μόλις η πολύμηνη περιπέτειά του πήρε τέλος, ο 54χρονος επιχειρηματίας έπεσε ευτυχισμένος στην αγκαλιά των συγγενών του. Ο πατέρας του Γιάννης Λεμπιδάκης, βουρκωμένος από συγκίνηση και ανακούφιση, είπε στους δημοσιογράφους: «Είναι αλήθεια! Ο Μιχάλης μου, το παιδί μου, είναι καλά! Ευχαριστούμε την Ελληνική Αστυνομία που μας έδωσε πίσω τον γιο μου».

f6 0

Όλο αυτό το διάστημα, ο Γιάννης Λεμπιδάκης βρισκόταν μαζί με τον μικρότερο γιο του στο πλευρό της Αστυνομίας και προσπαθούσε να χειριστεί με ψυχραιμία το ζήτημα της απαγωγής του πρωτότοκου παιδιού του βοηθώντας τις Αρχές. Χθες το πρωί, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η είδηση της απελευθέρωσης του Μιχάλη Λεμπιδάκη, οι καμπάνες στα Καλέσσα Ηρακλείου απ’ όπου κατάγεται ο 54χρονος, ήχησαν χαρμόσυνα.

Ανακούφιση

Οι συγχωριανοί του και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής δεν μπορούσαν να κρύψουν τη χαρά τους για την αίσια έκβαση της υπόθεσης, αφού τόσο ο επιχειρηματίας όσο και η οικογένειά του είναι ιδιαιτέρως αγαπητοί στο χωριό και έχουν βοηθήσει τους ντόπιους. Μάλιστα, στην περιοχή είχε προγραμματιστεί για χθες το βράδυ τρικούβερτο γλέντι με ζωντανή μουσική, ψητά κρέατα και άφθονη ρακή! Την ίδια ώρα, στο εργοστάσιο της εταιρίας του επιχειρηματία, οι εργαζόμενοι εξέφραζαν την ανακούφισή τους που ο Μιχάλης Λεμπιδάκης είναι σώος και αβλαβής.

Η μάχη για τα λύτρα και το ντοκιμαντέρ που θα κάνει τον γύρο του κόσμου

Το τελευταίο SMS όπου ζητούσαν 18.000.000 ευρώ και η πρώτη κατάθεση του επιχειρηματία

Φανερά αδυνατισμένος, έπειτα από 187 μέρες στα χέρια των απαγωγέων του, αλλά με πλήρη διαύγεια, ο 53χρονος επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης κατάφερε να δώσει μία πρώτη κατάθεση στους αστυνομικούς για όσα βίωσε τους τελευταίους έξι μήνες, σε μία απαγωγή η διάρκεια της οποίας έσπασε κάθε ρεκόρ στην Ευρώπη! «Πάντα με είχαν δεμένο με αλυσίδα ή στο χέρι ή στο πόδι σαν σκυλί» ήταν τα πρώτα λόγια που κατάφερε να πει στους αστυνομικούς.

Ο γιος του «βασιλιά των πλαστικών» της Κρήτης απήχθη το μεσημέρι της Πέμπτης 30 Μαρτίου ενώ κινούνταν με το πολυτελές αυτοκίνητό του, μάρκας Mercedes, στον οικισμό Καλέσσα, έξω από το Ηράκλειο. Οι απαγωγείς τον κρατούσαν επί μισό χρόνο, σε μία προσπάθεια να πιέσουν την οικογένειά του να τους παραδώσει τα λύτρα. Αρχικά, ζητούσαν το ιλιγγιώδες ποσό των 100.000.000 ευρώ, με τους συγγενείς του Λεμπιδάκη να διαμηνύουν ότι δεν έχουν τόσα χρήματα, αφού στην Ελλάδα των capital controls και της οικονομικής κρίσης η ρευστότητα είναι ακόμα πιο δύσκολη.

Μετά το τελευταίο ιδιόχειρο σημείωμα του απαχθέντος, ο οποίος, απαντώντας σε προσωπική ερώτηση, αποδείκνυε ότι είναι ζωντανός, οι απαγωγείς φαίνονταν αδιάλλακτοι ζητώντας 70.000.000 ευρώ και τελικά, πριν από περίπου έναν μήνα «έπεσαν» στα 30.000.000, λέγοντας πως ήταν διατεθειμένοι να περιμένουν όσο χρειαστεί ώσπου να συγκεντρωθούν τα χρήματα. Η οικογένεια Λεμπιδάκη, ρευστοποιώντας ό,τι είχε και δεν είχε, ζητώντας ακόμα και δανεικά, κατάφερε να μαζέψει ένα ποσό λίγο κάτω από τα 10.000.000 ευρώ (συγκεκριμένα, 9.800.000 ευρώ), ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ παραπάνω.

Η επιθυμία τους

Την προηγούμενη Δευτέρα οι απαγωγείς έστειλαν ένα sms στους συγγενείς του απαχθέντος, που έλεγε ότι με 18.000.000 ευρώ θα απελευθέρωναν τον άνθρωπό τους, καθιστώντας σαφές ότι και εκείνοι επιθυμούσαν να μπει ένα τέλος στην υπόθεση. Η απαγωγή Λεμπιδάκη ήταν η μεγαλύτερη σε χρονική διάρκεια σε όλη την Ευρώπη δίχως την καταβολή λύτρων, ενώ βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα με εκείνες για τις οποίες έγινε αστυνομική επιχείρηση ενώ το θύμα βρισκόταν ακόμη στα χέρια των απαγωγέων!

f7 0

Στο μεταξύ και προτού ακόμα λήξει η απαγωγή του Κρητικού επιχειρηματία, παγκόσμιας εμβέλειας τηλεοπτικό δίκτυο άρχισε να ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για την πολύκροτη υπόθεση. Ετσι, τους επόμενους μήνες οι λεπτομέρειες της απαγωγής Λεμπιδάκη θα παρουσιαστούν σε όλο τον κόσμο μέσω του συγκεκριμένου ντοκιμαντέρ. Πρόκειται για μία ακριβή παραγωγή, ανάλογου επιπέδου με κάποιες που είχαν ως θέμα αεροπορικές τραγωδίες, φυσικές καταστροφές και το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

{{-PCOUNT-}}35{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...