Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Μιχάλης Λεμπιδάκης: Τι έζησα 187 ημέρες της ομηρίας μου

❱❱ Τον είχαν αλυσοδεμένο από το πόδι και από το χέρι, δεν έβλεπε το φως του ήλιου και του έδιναν ηρεμιστικά
❱❱ Η μέρα της απαγωγής του, όπου βρέθηκε αντιμέτωπος με καλάσνικοφ, και οι συνεχείς μετακινήσεις του ΑΠΟ ΤΗΝ
ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ 

«Ημερολόγιο» για τα 187 εφιαλτικά μερόνυχτα που έζησε στα χέρια των απαγωγέων του κρατούσε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, αλυσοδεμένος από πόδι και χέρι, χωρίς να βλέπει το φως του ήλιου ούτε μία στιγμή, παίρνοντας ηρεμιστικά Xanax με το ζόρι και υπογράφοντας τις επιστολές των δραστών προς την οικογένειά του με το ίδιο του το αίμα!

Συγκλονιστικά είναι όσα περιέγραψε ο 53χρονος επιχειρηματίας, γιος του «βασιλιά των πλαστικών» Κρήτης, στην πρώτη μαραθώνια κατάθεσή του στους αστυνομικούς αμέσως μετά την απελευθέρωσή του το πρωί της Δευτέρας.

Μιλώντας για την ημέρα της απαγωγής, είπε ότι βρισκόταν στην εταιρία όταν πήρε το αυτοκίνητό του και κατευθύνθηκε προς το σπίτι του στα Καλέσσα, ακολουθώντας την ίδια διαδρομή. Εκεί τον τράκαρε ένα βαν: f1 2«Σταμάτησα στη δεξιά πλευρά, νομίζοντας ότι πρόκειται για τροχαίο, και τότε ένα άτομο που κρατούσε βαριοπούλα κινήθηκε προς το μέρος μου σπάζοντας το τζάμι από το παράθυρο».

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Λεμπιδάκη, εμφανίστηκε και δεύτερο άτομο που κρατούσε ένα καλάσνικοφ και τον σημάδευε από το παρμπρίζ του αυτοκινήτου: «Και οι δύο φορούσαν στρατιωτικές στολές παραλλαγής, μαύρες κουκούλες τύπου full face και μαύρα γάντια».

Τον έβαλαν σε άλλο αυτοκίνητο, του φόρεσαν κουκούλα και έπειτα από διαδρομή μίας δύο ωρών έφτασαν σε ένα σπίτι. Εκεί του έδωσαν ρούχα να αλλάξει, τον έδεσαν από το ένα χέρι με χειροπέδες και από το πόδι με αλυσίδα μήκους περίπου ενός μέτρου.

Οπως είπε, εκεί έμεινε έως τις αρχές Μαΐου, οπότε μετακινήθηκε σε άλλο σπίτι. Φαγητό τού πήγαιναν μία ή δύο φορές την ημέρα, καλής ποιότητας και φρεσκομαγειρεμένο, ενώ κανείς δεν του φέρθηκε βίαια.

Τηλεόραση και εφημερίδες

Τον άφηναν να βλέπει τηλεόραση και μερικές φορές τού πήγαιναν εφημερίδες, από τις οποίες έμαθε ότι ζητούσαν από την οικογένειά του 100.000.000 ευρώ για την απελευθέρωσή του. Ο ίδιος προσπάθησε να τους εξηγήσει ότι δεν υπήρχαν αυτά τα χρήματα: «(…) Σε όλες τις επιστολές που έγραφα έπαιρναν προφυλάξεις. Δηλαδή με έβαζαν να πλένω τα χέρια μου, αποστείρωναν τον χώρο και με καθοδηγούσαν να βάζω την επιστολή σε νάιλον σακούλες. Επιπλέον, με έβαλαν να τρυπήσω το δάχτυλό μου με καρφίτσα και να υπογράψω την επιστολή με το αίμα μου».

Αν και εκείνος έβλεπε πάντα ένα άτομο που τον πρόσεχε, του έλεγαν ότι έξω από το σπίτι υπήρχαν πάντα δύο ή τρία -οπλισμένα- άτομα ως φύλακες. Κάποια μέρα στα μέσα Μαΐου πήγε και τον συνάντησε ένας άνδρας μέσης ηλικίας, που φορούσε κουκούλα, και μίλησαν για περίπου μία ώρα σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης.

f2 2

Ακολούθησε τρίτη μετακίνηση: «Τους ζήτησα, αντί να με δέσουν αυτή τη φορά από το χέρι με χοντρή αλυσίδα, να με δέσουν από το πόδι με μια πιο λεπτή και δέχτηκαν. (…) Σε αυτό το τρίτο δωμάτιο έμεινα μέχρι τις 6 Αυγούστου. Το θυμάμαι αυτό χαρακτηριστικά, γιατί κρατούσα κάποιες σημειώσεις όσο ήμουν φυλακισμένος. Σε μία από αυτές τις σημειώσεις έχω γράψει: ‟«6/8 μαντρί”. Δηλαδή, εκείνη την ημέρα με πήραν από το τρίτο σπίτι νυχτερινές ώρες και με πήγαν με το αυτοκίνητο σε ένα μαντρί. (…) Στις 10 Αυγούστου με πήραν και πάλι από το μαντρί, νυχτερινές ώρες, με αυτοκίνητο και με πήγαν στο δωμάτιο που με βρήκατε σήμερα».

—-

«Τι θέλετε να σας στείλουμε; Ενα δάχτυλό του ή ένα από τα αυτιά του;»

Μπορεί από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ. να λέγεται ότι οι απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη δεν είχαν εσωτερική πληροφόρηση, όμως υπάρχουν στοιχεία, ακόμα και μέσα στη δικογραφία, που ανατρέπουν αυτή τη βεβαιότητα των αστυνομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», που προκύπτουν τόσο από το διαβιβαστικό όσο και από την ογκώδη δικογραφία, οι απαγωγείς τον περασμένο Μάρτιο ήξεραν καλά ότι ο επιχειρηματίας θα έκανε ένα πολυήμερο ταξίδι στη Γερμανία, ίσως και μαζί με τη σύζυγό του. Μάλιστα, όπως έδειξαν οι έρευνες, την ημέρα της επιστροφής του Μιχάλη Λεμπιδάκη από τη Γερμανία, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» βρισκόταν συνεργός των απαγωγέων μαζί με ομάδα αγνώστων για να αρπάξουν από εκεί τον επιχειρηματία, καθώς πίστευαν ότι θα έμενε για ένα 24ωρο στην Αθήνα. Ομως, ο γιος του «βασιλιά των πλαστικών» επιβιβάστηκε στην αμέσως επόμενη πτήση για Ηράκλειο. Ετσι, ο άνθρωπος των απαγωγέων ενημέρωσε τους συνεργούς του ότι το υποψήφιο θύμα είχε πετάξει για Κρήτη.

Είχαν καλή πληροφόρηση

Τότε, η βασική ομάδα των απαγωγέων έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιο με το τροχαίο, προκειμένου να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο του επιχειρηματία. Αν μη τι άλλο, αυτό το γεγονός, που αναφέρεται και στη δικογραφία, δείχνει ότι οι δράστες είχαν καλή πληροφόρηση για το ταξίδι στη Γερμανία, για το οποίο γνώριζε μόνο ο στενός κύκλος του…

f6 2

Στο μεταξύ, οι απαγωγείς από την αρχή είχαν δείξει στην οικογένεια Λεμπιδάκη ότι δεν… έπαιζαν και πως μπορούσαν να κάνουν πράξη τις απειλές τους. Οταν η οικογένεια του κ. Λεμπιδάκη ζητούσε επιτακτικά ένα σημάδι ζωής του ανθρώπου τους, οι αδίστακτοι απαγωγείς έστειλαν ένα κυνικό μήνυμα, που έδειχνε πόσο επικίνδυνοι ήταν. «Τι θέλετε να σας στείλουμε για απόδειξη ζωής; Ενα δάχτυλό του ή ένα από τα αυτιά του;» ήταν η απάντησή τους, προκαλώντας σοκ στους συγγενείς του απαχθέντος.

f7 1

Πλέον, οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και έχουν επεκταθεί και στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της ομηρίας Λεμπιδάκη, τουλάχιστον τρεις από τους δράστες ταξίδεψαν στην Αθήνα, ανάμεσά τους και ο πατέρας τις 16χρονης, ο οποίος μάλιστα πήγε στα ΕΛ.ΤΑ. Κηφισιάς και ταχυδρόμησε από εκεί έναν φάκελο για την Κρήτη. Για τον λόγο αυτόν, οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι υπάρχουν συνεργοί και στην Αθήνα, τους οποίους προσπαθούν να εντοπίσουν. 

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

—-

ΔΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Ενα «καλό δώρο» για να εκφράσει τη βαθιά ευγνωμοσύνη της στην Ελληνική Αστυνομία προτίθεται να κάνει η οικογένεια Λεμπιδάκη.

Μετά τις «άπειρες ευχαριστίες της» προς την ΕΛ.ΑΣ. για την αποτελεσματική επέμβασή της και την απελευθέρωσή του 53χρονου Μιχάλη Λεμπιδάκη, έπειτα από 187 ημέρες στα χέρια των απαγωγέων του, επιθυμεί να δείξει και εμπράκτως την ευγνωμοσύνη της, προσφέροντας καινούργιο εξοπλισμό και οχήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, η οικογένεια του επιχειρηματία ήρθε ήδη σε επαφή με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και μετέφερε τις προθέσεις της. Η άλλη πλευρά ευχαρίστησε την οικογένεια για την ευγενική της πρόθεση και αμφότεροι συμφώνησαν να συναντηθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα για να συζητήσουν το θέμα. Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η οικογένεια Λεμπιδάκη προτίθεται να δωρίσει στην Αστυνομία καινούργια περιπολικά και τεχνολογικό εξοπλισμό.

Διαβάστε παρακάτω: Η απολογία της 16χρονης και το κατηγορητήριο για τους επτά συλληφθέντες

offer

Η απολογία της 16χρονης και το κατηγορητήριο για τους επτά συλληφθέντες

Αγνοια για την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη δήλωσε η 16χρονη που κατηγορείται, μαζί με τον πατέρα της και ακόμα έξι άτομα, για συμμετοχή στην απαγωγή του Κρητικού επιχειρηματία. Η Β.Π., μετά την απολογία της στον ανακριτή με τις κατηγορίες της άμεσης συνέργειας στην απαγωγή και άμεσης συνέργειας σε απόπειρα εκβιασμού για λήψη λύτρων, αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Η ανήλικη κατηγορείται ότι είναι αυτή που έστειλε τον περασμένο Αύγουστο, μέσω ταχυδρομείου από τα Χανιά, το τελευταίο δέμα των απαγωγέων προς την οικογένεια του 53χρονου επιχειρηματία. Επίσης, σύμφωνα με τη δικογραφία, την ίδια περίπου περίοδο αγόρασε από το Σπήλι ένα καρτοκινητό με το οποίο επικοινώνησαν οι απαγωγείς με την οικογένεια. Και στις δύο περιπτώσεις τη μετέφερε με μηχανάκι ο πατέρας της, ο οποίος είναι εκ των βασικών κατηγορουμένων της υπόθεσης. Στην απολογία της ανέφερε ότι οι οδηγίες που της έδωσε ο πατέρας της ήταν «να μην ακουμπήσει τίποτε» και «να μην απαντήσει σε ερωτήσεις». Αναφορικά με την αγορά του καρτοκινητού, της είχε πει ότι, αν δει κάμερες μέσα στο κατάστημα, να φύγει χωρίς να αγοράσει τίποτε, κάτι που έγινε στο πρώτο κατάστημα. Είπε πως της φάνηκαν «παράξενες» αυτές οι οδηγίες, ωστόσο δεν θεώρησε σκόπιμο να ρωτήσει τον πατέρα της.

f9

Μάλιστα, μίλησε για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βίωνε η οικογένειά της, αφού αναγκάζονταν να ζουν με περίπου 1.500 ευρώ μηνιαίως.

Στο μεταξύ, βαρύ είναι το κατηγορητήριο για τους άλλους επτά συλληφθέντες της υπόθεσης, τον 60χρονο κτηματομεσίτη Χρήστο Παντρεμένο, τον 46χρονο κτηνοτρόφο Σταμάτη Πολάκη, τον 45χρονο Εμμανουήλ Σταγογιάννη, τον 44χρονο Εμμανουήλ Πολομαρκάκη, τον 43χρονο ιδιοκτήτη της μάντρας Εμμανουήλ Κλάδο, τον 40χρονο Βασίλη Γρηγοριάδη και τον 22χρονο κτηνοτρόφο Ελευθέριο Γλυνιαδάκη.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία με σκοπό τον εξαναγκασμό του παθόντος σε πράξη για την οποία δεν υπάρχει υποχρέωση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την τέλεση περισσότερων κακουργημάτων υπό την επιβαρυντική περίπτωση κατοχής όπλου, απόπειρα εκβίασης από κοινού, άμεση συνέργεια, διακεκριμένες περιπτώσεις οπλοφορίας και οπλοκατοχής και πυρομαχικών, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αντίσταση, εμπρησμός από πρόθεση και εξακολούθηση, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, κλοπή κατ’ εξακολούθηση. Οι έξι πήραν προθεσμία να απολογηθούν το Σάββατο, ενώ ο 40χρονος αναμένεται να απολογηθεί σήμερα Πέμπτη.

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες: 

f3 1

f4 3

f5 1

f10

{{-PCOUNT-}}42{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...