Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022

Πορνό, όπλα, τιμωρίες και δωροδοκίες ανωμαλίας στο σπίτι της απόλυτης φρίκης στα...

Οι ομαδικοί βιασμοί από τον πατέρα τους, τους κολλητούς...

Ηλιάνα Μαυρομάτη: Το νέο σουξέ της ΤV!

Από τις σπουδές φυσικής στην Αγγλία, στο θεατρικό σανίδι...

Φρέσκοι, «χρυσοί» έρωτες στα κοσμικά σαλόνια!

Τα τρία ερωτευμένα ζευγάρια που έκλεψαν την παράσταση στο...

Η παράδοση της Γαλλίας με την Πολωνία και το αήττητο της Αγγλίας...

Η Ολλανδία και η Αργεντινή είναι οι 2 πρώτες ομάδες που προκρίθηκαν στα...

Σοκ! Ο Λεμπιδάκης πήγε να κόψει τις φλέβες του

❱❱ Η απόπειρα αυτοκτονίας και ο ψυχολογικός πόλεμος μέσω μηνυμάτων
❱❱ Οι δράστες θα τον άφηναν να πεθάνει ή θα τον σκότωναν, αν στράβωνε η υπόθεση ΑΠΟ ΤΗΝ
ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ 

Κάθε άλλο παρά διαλλακτικοί και φιλικοί, αντίθετα με ό,τι θέλησαν να φανούν αρχικά, φαίνεται πως ήταν απέναντι στον Μιχάλη Λεμπιδάκη οι αδίστακτοι απαγωγείς! Στις συγκλονιστικές περιγραφές που περιλαμβάνονται στη δικογραφία προκύπτει ότι, σε περίπτωση που «στράβωνε» η υπόθεση, οι δράστες θα τον άφηναν να πεθάνει λόγω βεβαρημένης υγείας ή θα τον σκότωναν οι ίδιοι! Μάλιστα, ενημέρωσαν με μήνυμά τους την οικογένεια ότι είχε προσπαθήσει ο ίδιος να βάλει τέλος στη ζωή του!

Το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. προς τον εισαγγελέα περιέχει σημαντικά στοιχεία για την ημέρα της αρπαγής του Λεμπιδάκη, τα οποία «γεννούν» νέο κύκλο ερωτημάτων για τις πηγές πληροφόρησης των δραστών.

«Η στάση των απαγωγέων χαρακτηρίζεται από βαναυσότητα και ουδεμία ένδειξη αντίληψης του κινδύνου που διέτρεχε ο απαχθείς (…) Καταδεικνύεται εκ νέου το οργανωμένο και πλήρως συντονισμένο σχέδιο των δραστών, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να διακόψουν την όποια διαπραγμάτευση με την οικογένεια για χρονικό διάστημα 35 ημερών, προκειμένου να ασκήσουν ασφυκτική πίεση στα μέλη αυτής και αδιαφορώντας πλήρως για την όποια επίπτωση θα είχε στην υγεία και τη σωματική ακεραιότητα του απαχθέντος η παράταση της κράτησής του» αναφέρεται.

Ανατριχιαστικά είναι και όσα αναφέρονται στις επαφές των απαγωγέων με την οικογένεια κατά το εξάμηνο διάστημα της ομηρίας. Στις 30 Μαρτίου έγινε η απαγωγή, στις 2 Απριλίου εστάλη το πρώτο μήνυμα και στις 28 Σεπτεμβρίου το τελευταίο. Επειτα από κάθε sms, η οικογένεια ζούσε μια «κόλαση» και εκλιπαρούσε για τον άνθρωπό της τους απαγωγείς, που επιχειρούσαν να εξοντώσουν ψυχολογικά τους συγγενείς του 53χρονου με απειλές, όπως «θα σας στείλουμε το δάκτυλό του» ή «θα σας τον στείλουμε νεκρό»! Μάλιστα, φέρεται ότι είχε προσπαθήσει και ο ίδιος να βάλει τέλος στη ζωή του.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Τσάκωσαν Γεωργιανό που είχε χτυπήσει βρέφος στην Ιταλία για να κλέψει τη μητέρα του

f4 4

Τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου, οι δράστες ενημέρωσαν την οικογένεια ότι μόνο σε περίπτωση συμφωνίας θα αποστείλουν νέα απόδειξη ζωής σε μορφή βίντεο, στην οποία θα φαίνεται η άσχημη ψυχολογική και σωματική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει ο Λεμπιδάκης: «Προειδοποιούν την οικογένεια ότι, αν δεν ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, θα ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις εκ νέου στα τέλη Αυγούστου. Στην παράκληση της οικογένειας για απόδειξη ζωής, οι δράστες αναφέρουν ότι είναι διατεθειμένοι να αποστείλουν στην οικογένεια κάποιο μέλος του απαχθέντος (δάκτυλο χεριού), με την οικογένεια να απαντά ότι κάνει ενέργειες για τη συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων χρημάτων, πλην όμως υφίστανται αντικειμενικές δυσκολίες στην εύρεση τέτοιου μεγέθους ποσού».

«Θα επιστρέψει νεκρός»

Τέσσερις μέρες μετά, οι απαγωγείς έστειλαν γραπτά μηνύματα στη μητέρα, τον κουμπάρο και έναν φίλο και συνεργάτη του 53χρονου, με τα οποία ενημέρωναν ότι «κατά το προηγούμενο διάστημα ο απαχθείς προέβη σε απόπειρα αυτοκτονίας με πλαστικό μαχαίρι, επιχειρώντας να κόψει τις φλέβες του με αυτό», ενώ προειδοποιούσαν την οικογένεια ότι, αν δεν συγκεντρώσει το απαιτηθέν ποσό εντός τριημέρου, ο απαχθείς θα “επιστρέψει” νεκρός στο σπίτι του». Στις 15 Ιουλίου, οι δράστες έστειλαν κι άλλα sms εξαπολύοντας την ίδια απειλή, με την οικογένεια να τους ενημερώνει ότι έχει συγκεντρώσει συνολικά 9.085.000 ευρώ και να ζητά νέα απόδειξη ζωής. Στις 28 Σεπτεμβρίου, οι απαγωγείς απαίτησαν με νέο sms «την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης και τη συγκέντρωση των λύτρων, σε διαφορετική περίπτωση θα συνεχίσουν για ακόμα έξι μήνες, γεγονός που θα σημάνει ότι ο απαχθείς δεν θα αντέξει την κράτηση και θα πεθάνει»!

—-

Δημοφιλείς ειδήσεις  «Κιβωτός του Κόσμου»: Παιδιά... φυλακισμένα επί τρεις μήνες σε δωμάτιο για τιμωρία

ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ Η «ΟΜΕΡΤΑ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ

Ερμητικά κλειστά κρατούν τα στόματά τους οι συλληφθέντες για την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη και δεν απάντησαν στους αστυνομικούς, όταν ρωτήθηκαν σε ποια άλλα κρησφύγετα είχαν κρατήσει φυλακισμένο τον γιο του «βασιλιά των πλαστικών», με τον ισχυρισμό ότι φοβούνται! Δεν αποκάλυψαν, όμως, ποιον και γιατί φοβούνται και οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τα αρχηγικά μέλη της συμμορίας που έχουν αποφύγει τη σύλληψη βρίσκονται στην Αττική, αλλά έχουν τρόπο να κλείσουν στόματα ίσως και μέσα στη φυλακή! Τρεις από τους κατηγορουμένους, που κατέθεσαν ότι ήταν απλώς φύλακες του κρατούμενου επιχειρηματία και παρίσταναν τους… πονόψυχους, αρνήθηκαν να απαντήσουν στα ερωτήματα για τις τοποθεσίες των υπόλοιπων κρησφύγετων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση είναι πεπεισμένοι ότι τα ονόματα κάποιων από τους «εγκεφάλους» της απαγωγής είναι τόσο «βαριά», που επιβάλουν «ομερτά»!

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso», οι τέσσερις κουκουλοφόροι που άρπαξαν τον Μιχάλη Λεμπιδάκη δεν είναι ανάμεσα στους επτά συλληφθέντες, που οι περισσότεροι φαίνεται ότι είχαν περιφερειακό ρόλο στην απαγωγή. Αλλά και ο ίδιος ο επιχειρηματίας δεν αναγνώρισε κάποιον μεταξύ των ήδη συλληφθέντων από τη χροιά της φωνής ή τη σωματοδομή ως έναν από αυτούς που τον απήγαγαν στις 30 Μαρτίου μέσα από το αυτοκίνητό του.

Επειτα από αυτά, τόσο οι ντόπιοι αστυνομικοί όσο και οι συνάδελφοί τους της Ασφάλειας Αττικής εξετάζουν το ενδεχόμενο οι άνθρωποι που παρακολουθούσαν τον κ. Λεμπιδάκη και εκείνοι που τελικά τον απήγαγαν να είχαν μεταβεί στην Κρήτη από την Αθήνα και να πρόκειται για κακοποιούς που διαθέτουν την τεχνογνωσία να στήσουν μια απαγωγή και για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Για τον λόγο αυτόν, τις τελευταίες ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί τρεις κατ’ οίκον έρευνες στην Αττική σε σπίτια ατόμων για τα οποία οι αστυνομικοί έχουν υποψίες ότι συμμετείχαν στο αρχικό στάδιο της απαγωγής, όχι όμως και αποδείξεις.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Κατέθεσε ο 17χρονος που λέει ότι ο πατέρας Αντώνιος ασέλγησε πάνω του

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

offer

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ντόρα Κουτροκόη: Χώρισε από τον ΣΚΑΙ και τον δημοσιογράφο σύντροφό της

Διπλό χτύπημα για την Ντόρα Κουτροκόη, καθώς, εκτός από...

Eλένη Μενεγάκη: Βαθιά βουτιά στα νούμερα τηλεθέασης στο Mega

Στο δυναμικό κοινό χθες η τηλεθέαση της εκπομπής της...

Τον Βασίλη Παλαιοκώστα «βλέπει» η Αστυνομία πίσω από τα πυρά από καλάσνικοφ σε περιπολικό

Τον διαβόητο καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα «βλέπουν» οι διωκτικές Αρχές...

Εξέγερση για τον «Μεσσία» της «Κιβωτού του Κόσμου»

Στην αντεπίθεση φαίνεται ότι περνούν για επικοινωνιακούς λόγους οι...

«My style rocks»: Η Κατερίνα Καραβάτου θα είναι η νέα παρουσιάστρια

«Πολύφερνη νύφη» η θέση της παρουσιάστριας του «My style...

Τα παιχνίδια της ζωής με τα όργανα της 21χρονης Έμμας

Ορισμένες φορές συμβαίνουν πράγματα που προκαλούν δέος και ούτε...

16χρονη έφυγε απο την «Κιβωτό» και έζησε τον εφιάλτη σε ξενώνα εφήβων

Το ένα πλήγμα μετά το άλλο για μια 16χρονη,...