Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Σασμός»: H Μαρίνα με τη γιαγιά Ειρήνη συμφιλιώνονται

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Θοδώρα...

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

Ο ντελιβεράς που είχε αφοδεύσει σε ασανσέρ και πασάλειψε τους τοίχους μονοκατοικίας...

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο δυόμισι μήνες από εκείνο...

Ένοχος για βιασμό ο Ηλίας Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης...

Ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Ηλία Μίχο...

Σοκ! Ο Λεμπιδάκης πήγε να κόψει τις φλέβες του

❱❱ Η απόπειρα αυτοκτονίας και ο ψυχολογικός πόλεμος μέσω μηνυμάτων
❱❱ Οι δράστες θα τον άφηναν να πεθάνει ή θα τον σκότωναν, αν στράβωνε η υπόθεση ΑΠΟ ΤΗΝ
ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ 

Κάθε άλλο παρά διαλλακτικοί και φιλικοί, αντίθετα με ό,τι θέλησαν να φανούν αρχικά, φαίνεται πως ήταν απέναντι στον Μιχάλη Λεμπιδάκη οι αδίστακτοι απαγωγείς! Στις συγκλονιστικές περιγραφές που περιλαμβάνονται στη δικογραφία προκύπτει ότι, σε περίπτωση που «στράβωνε» η υπόθεση, οι δράστες θα τον άφηναν να πεθάνει λόγω βεβαρημένης υγείας ή θα τον σκότωναν οι ίδιοι! Μάλιστα, ενημέρωσαν με μήνυμά τους την οικογένεια ότι είχε προσπαθήσει ο ίδιος να βάλει τέλος στη ζωή του!

Το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. προς τον εισαγγελέα περιέχει σημαντικά στοιχεία για την ημέρα της αρπαγής του Λεμπιδάκη, τα οποία «γεννούν» νέο κύκλο ερωτημάτων για τις πηγές πληροφόρησης των δραστών.

«Η στάση των απαγωγέων χαρακτηρίζεται από βαναυσότητα και ουδεμία ένδειξη αντίληψης του κινδύνου που διέτρεχε ο απαχθείς (…) Καταδεικνύεται εκ νέου το οργανωμένο και πλήρως συντονισμένο σχέδιο των δραστών, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να διακόψουν την όποια διαπραγμάτευση με την οικογένεια για χρονικό διάστημα 35 ημερών, προκειμένου να ασκήσουν ασφυκτική πίεση στα μέλη αυτής και αδιαφορώντας πλήρως για την όποια επίπτωση θα είχε στην υγεία και τη σωματική ακεραιότητα του απαχθέντος η παράταση της κράτησής του» αναφέρεται.

Ανατριχιαστικά είναι και όσα αναφέρονται στις επαφές των απαγωγέων με την οικογένεια κατά το εξάμηνο διάστημα της ομηρίας. Στις 30 Μαρτίου έγινε η απαγωγή, στις 2 Απριλίου εστάλη το πρώτο μήνυμα και στις 28 Σεπτεμβρίου το τελευταίο. Επειτα από κάθε sms, η οικογένεια ζούσε μια «κόλαση» και εκλιπαρούσε για τον άνθρωπό της τους απαγωγείς, που επιχειρούσαν να εξοντώσουν ψυχολογικά τους συγγενείς του 53χρονου με απειλές, όπως «θα σας στείλουμε το δάκτυλό του» ή «θα σας τον στείλουμε νεκρό»! Μάλιστα, φέρεται ότι είχε προσπαθήσει και ο ίδιος να βάλει τέλος στη ζωή του.

f4 4

Τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου, οι δράστες ενημέρωσαν την οικογένεια ότι μόνο σε περίπτωση συμφωνίας θα αποστείλουν νέα απόδειξη ζωής σε μορφή βίντεο, στην οποία θα φαίνεται η άσχημη ψυχολογική και σωματική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει ο Λεμπιδάκης: «Προειδοποιούν την οικογένεια ότι, αν δεν ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, θα ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις εκ νέου στα τέλη Αυγούστου. Στην παράκληση της οικογένειας για απόδειξη ζωής, οι δράστες αναφέρουν ότι είναι διατεθειμένοι να αποστείλουν στην οικογένεια κάποιο μέλος του απαχθέντος (δάκτυλο χεριού), με την οικογένεια να απαντά ότι κάνει ενέργειες για τη συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων χρημάτων, πλην όμως υφίστανται αντικειμενικές δυσκολίες στην εύρεση τέτοιου μεγέθους ποσού».

«Θα επιστρέψει νεκρός»

Τέσσερις μέρες μετά, οι απαγωγείς έστειλαν γραπτά μηνύματα στη μητέρα, τον κουμπάρο και έναν φίλο και συνεργάτη του 53χρονου, με τα οποία ενημέρωναν ότι «κατά το προηγούμενο διάστημα ο απαχθείς προέβη σε απόπειρα αυτοκτονίας με πλαστικό μαχαίρι, επιχειρώντας να κόψει τις φλέβες του με αυτό», ενώ προειδοποιούσαν την οικογένεια ότι, αν δεν συγκεντρώσει το απαιτηθέν ποσό εντός τριημέρου, ο απαχθείς θα “επιστρέψει” νεκρός στο σπίτι του». Στις 15 Ιουλίου, οι δράστες έστειλαν κι άλλα sms εξαπολύοντας την ίδια απειλή, με την οικογένεια να τους ενημερώνει ότι έχει συγκεντρώσει συνολικά 9.085.000 ευρώ και να ζητά νέα απόδειξη ζωής. Στις 28 Σεπτεμβρίου, οι απαγωγείς απαίτησαν με νέο sms «την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης και τη συγκέντρωση των λύτρων, σε διαφορετική περίπτωση θα συνεχίσουν για ακόμα έξι μήνες, γεγονός που θα σημάνει ότι ο απαχθείς δεν θα αντέξει την κράτηση και θα πεθάνει»!

—-

ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ Η «ΟΜΕΡΤΑ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ

Ερμητικά κλειστά κρατούν τα στόματά τους οι συλληφθέντες για την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη και δεν απάντησαν στους αστυνομικούς, όταν ρωτήθηκαν σε ποια άλλα κρησφύγετα είχαν κρατήσει φυλακισμένο τον γιο του «βασιλιά των πλαστικών», με τον ισχυρισμό ότι φοβούνται! Δεν αποκάλυψαν, όμως, ποιον και γιατί φοβούνται και οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τα αρχηγικά μέλη της συμμορίας που έχουν αποφύγει τη σύλληψη βρίσκονται στην Αττική, αλλά έχουν τρόπο να κλείσουν στόματα ίσως και μέσα στη φυλακή! Τρεις από τους κατηγορουμένους, που κατέθεσαν ότι ήταν απλώς φύλακες του κρατούμενου επιχειρηματία και παρίσταναν τους… πονόψυχους, αρνήθηκαν να απαντήσουν στα ερωτήματα για τις τοποθεσίες των υπόλοιπων κρησφύγετων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση είναι πεπεισμένοι ότι τα ονόματα κάποιων από τους «εγκεφάλους» της απαγωγής είναι τόσο «βαριά», που επιβάλουν «ομερτά»!

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso», οι τέσσερις κουκουλοφόροι που άρπαξαν τον Μιχάλη Λεμπιδάκη δεν είναι ανάμεσα στους επτά συλληφθέντες, που οι περισσότεροι φαίνεται ότι είχαν περιφερειακό ρόλο στην απαγωγή. Αλλά και ο ίδιος ο επιχειρηματίας δεν αναγνώρισε κάποιον μεταξύ των ήδη συλληφθέντων από τη χροιά της φωνής ή τη σωματοδομή ως έναν από αυτούς που τον απήγαγαν στις 30 Μαρτίου μέσα από το αυτοκίνητό του.

Επειτα από αυτά, τόσο οι ντόπιοι αστυνομικοί όσο και οι συνάδελφοί τους της Ασφάλειας Αττικής εξετάζουν το ενδεχόμενο οι άνθρωποι που παρακολουθούσαν τον κ. Λεμπιδάκη και εκείνοι που τελικά τον απήγαγαν να είχαν μεταβεί στην Κρήτη από την Αθήνα και να πρόκειται για κακοποιούς που διαθέτουν την τεχνογνωσία να στήσουν μια απαγωγή και για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Για τον λόγο αυτόν, τις τελευταίες ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί τρεις κατ’ οίκον έρευνες στην Αττική σε σπίτια ατόμων για τα οποία οι αστυνομικοί έχουν υποψίες ότι συμμετείχαν στο αρχικό στάδιο της απαγωγής, όχι όμως και αποδείξεις.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

offer

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...