Κληρονομικό το διαζύγιο

❱❱ Τα παιδιά χωρισμένων γονιών θα ακολουθήσουν -πιθανότατα- τον ίδιο δρόμο, σύμφωνα με νέα έρευνα Από την
Αλεξία Κοσίνα

Γραμμένο στα γονίδια φαίνεται ότι είναι το διαζύγιο, καθώς -όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα- τα παιδιά χωρισμένων γονιών έχουν περισσότερες πιθανότητες να καταλήξουν σε διαζύγιο σε σύγκριση με εκείνα που μεγάλωσαν με γονείς που παρέμειναν παντρεμένοι.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Virginia Commonwealth (VCU) και το πανεπιστήμιο Lund της Σουηδίας διαπίστωσαν ότι γενετικοί παράγοντες είναι η πρωταρχική εξήγηση για την τάση διαζυγίου.

Οι ερευνητές αναλύοντας τα σουηδικά μητρώα πληθυσμού διαπίστωσαν ότι οι απόγονοι των διαζευγμένων γονιών είναι πιο πιθανό να πάρουν διαζύγιο.

Οπως υποστηρίζει η έρευνα, που φέρνει στη δημοσιότητα η «Daily Mail» και αναμένεται να δημοσιευτεί στην επιθεώρηση «Journal Psychological Science», το μοτίβο της γενετικής μετάδοσης του διαζυγίου δεν ισχύει για τα υιοθετημένα παιδιά μιας ανάδοχης οικογένειας, καθώς είναι «προδιαγεγραμμένα» γενετικά να μοιάσουν στους βιολογικούς τους γονείς.

Τα ευρήματα είναι εξαιρετικά σημαντικά, διότι αποκλίνουν από όσα γνωρίζουμε για την τάση των ανθρώπων να χωρίζουν, σύμφωνα με τα οποία τα παιδιά που βλέπουν τους γονείς τους να μην αγωνίζονται για να διαχειριστούν και να ξεπεράσουν τις κρίσεις στον γάμο τους εσωτερικοποιούν αυτή τη συμπεριφορά και την εφαρμόζουν στις δικές τους σχέσεις. Οπως τονίζει η επικεφαλής συγγραφέας δρ Jessica Salvatore, οι διαπιστώσεις της έρευνας θα μπορούσαν να επηρεάσουν αποτελεσματικά τη συμβουλευτική θεραπεία υπέρ του γάμου, στοχεύοντας στα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που συνδέονται γενετικά με το διαζύγιο, όπως τα υψηλά επίπεδα αρνητικών συναισθημάτων ή το χαμηλό επίπεδο ανοχής.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ