Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

Η «κατάρα» των Πόρσε για χρυσούς κληρονόμους

❱❱ Οι ανατριχιαστικές συμπτώσεις του γιου του βασιλιά των Accessorize με το καμάρι του Mr Jumbo Από τους
Πετρίνα Καλαμβοκίδη –
Θάνο Μακρογαμβράκη

Η κατάρα της Πόρσε για τους διαδόχους γνωστών εταιριών «χτύπησε» και στη Βρετανία, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του ιδιοκτήτη των Accessorize.

Οπως και ο Απόστολος Βακάκης, ο Πίτερ Σάιμον έχασε τον 32χρονο μοναχογιό του, Τζορτζ, σε τροχαίο δυστύχημα με μοντέλο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας πανομοιότυπο με εκείνο του γιου του ιδιοκτήτη των Jumbo!

Αλλά οι τραγικές συμπτώσεις δεν σταματούν στον χαμό των πάμπλουτων κληρονόμων, εξαιτίας της ταχύτητας που είχαν αναπτύξει με τις πανάκριβες Πόρσε τους. Και των δύο οι γονείς έχουν άλλα παιδιά, όχι όμως γιους αλλά κόρες, δύο ο Βακάκης και τρεις ο Πίτερ Σάιμον! Ο κληρονόμος της βρετανικής αυτοκρατορίας μόδας Monsoon Accessorize σκοτώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, όταν έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και προσέκρουσε σε ένα δέντρο στο δυτικό Σάσεξ. Ο Τζορτζ Σάιμον, ο οποίος ζούσε και εργαζόταν στο Λονδίνο ως κατασκευαστής, πιστεύεται ότι ήταν ο μοναδικός επιβάτης της μοιραίας Πόρσε 911, ωστόσο οι συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το δυστύχημα παραμένουν αδιευκρίνιστες. Στενός φίλος του αδικοχαμένου κληρονόμου περιγράφει τον Σάιμον ως έμπειρο οδηγό, που δεν είχε σχέση με αλκοόλ και ναρκωτικά. «Ο Τζορτζ δεν ήταν playboy. Σχεδόν δεν έπινε ποτέ, δεν έπαιρνε ναρκωτικά και ήταν έμπειρος οδηγός. Φαίνεται ότι απλώς έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Είχε αρχίσει να δημιουργεί μια πολύ επιτυχημένη, ανεξάρτητη καριέρα» ανέφερε στην εφημερίδα «Sun», ενώ άτομα του στενού περιβάλλοντός του αποκαλύπτουν ότι ο πατέρας του και ιδρυτής του ομίλου Monsoon Accessorize είναι συντετριμμένος.

Ο Πίτερ Σάιμον άρχισε να πουλάει παλτό σε υπαίθρια αγορά του Πορτομπέλο το 1973, πριν εξελιχθεί σε έναν από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες της Βρετανίας, με περιουσία που εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 660.000.000 ευρώ. Ο 67χρονος επιχειρηματίας ονόμασε Monsoon τον πρώτο πάγκο του με ρούχα, επειδή γεννήθηκε σε μέρα με καταιγίδα στη Σρι Λάνκα. Με την πρώην σύζυγό του Κέιτ έχει άλλα τρία παιδιά, τη Ζάρα, την Τζέσικα και την Καμίλα.

Η οικογένεια ζούσε στο Λονδίνο και είχε σπίτι και στην Ιμπιζα, όπου τα παιδιά τους, συμπεριλαμβανομένου του αδικοχαμένου Τζορτζ, ήταν μόνιμοι θαμώνες στα πάρτι της περιοχής.

Μετά το διαζύγιό τους, το 2000, η Κέιτ πήρε μερίδιο 28.000.000 ευρώ από την κοινή περιουσία τους κι έκανε δεσμό με τον πρώην εραστή της Νταϊάνα, τον Τζέιμς Χιούιτ, ενώ το δικό του όνομα έχει συνδεθεί κατά καιρούς με πολλά μοντέλα της ανατολικής Ευρώπης. Οι τρεις αδερφές του Τζορτζ δραστηριοποιούνται στον χώρο της μόδας.

Η τραγωδία στη Θήβα με το Ι.Χ.-ρουκέτα του κληρονόμου των Jumbo

Ενα από τα πιο φρικιαστικά τροχαία δυστυχήματα των τελευταίων ετών ήταν αυτό το οποίο προκάλεσε τρέχοντας με 320 χιλιόμετρα την ώρα με τη μοιραία Πόρσε-ρουκέτα ο γιος του «Μr Jumbo» Γιώργος Βακάκης (μικρή φωτό) την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου. Ολη η Ελλάδα έμεινε άφωνη από την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στο 75ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού, ένα τέταρτο πριν από τις 4 το απόγευμα, όταν το πανάκριβο αυτοκίνητο έπεσε σαν φλεγόμενη βόμβα πάνω στο γκρι Honda του Υπάτιου Πατμάνογλου, που είχε σταθμεύσει στο πάρκινγκ της λεγόμενης «ευθείας της Θήβας». Στην κόλαση φωτιάς που τύλιξε τα διαλυμένα οχήματα εκτός από τον γιο του επιχειρηματία βρήκαν φρικτό αλλά ακαριαίο θάνατο ο φίλος του και συνοδηγός της Πόρσε Ανδρέας Γεωργακόπουλος, καθώς και η 33χρονη Ασπασία Πατμανόγλου με τον μόλις 3 ετών γιο της Παύλο, που περίμεναν τον Υπάτιο μέσα στο αυτοκίνητό τους.

wthwtdh 2

Σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας εμφανίζεται η μοιραία Πόρσε να προσπερνά με ταχύτητα από αριστερά μια Mercedes. Ο οδηγός φαίνεται να χάνει τον έλεγχο παίρνοντας δεξιά κλίση, την ώρα που το μπροστινό αριστερό ελαστικό του οχήματός του έρχεται σε επαφή με το τσιμεντένιο διαχωριστικό της εθνικής οδού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα κατά την επαναφορά του αυτοκινήτου στο οδόστρωμα να καταπονηθεί το πίσω αριστερό ελαστικό και να κλατάρει, με δεδομένη τη μεγάλη εσωτερική πίεση και θερμοκρασία που αναπτύχθηκε, λόγω της ιλιγγιώδους ταχύτητας. Τμήματά του άρχισαν να αποκόπτονται και ο νεαρός οδηγός, που είχε χάσει πλέον τον έλεγχο, διανύει μέσα σε δυόμισι δευτερόλεπτα μια τρελή πορεία με κατεύθυνση προς το πάρκινγκ, πέφτοντας με το πίσω τμήμα της Πόρσε στο σταθμευμένο Ι.Χ. της οικογένειας Πατμάνογλου.

offer

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...