Εφοπλιστές με βίλες εξαπατούν τη… ΔΕΗ!

❱❱ Αποκαλύψεις-σοκ από τον πρόεδρο της επιχείρησης για τα φέσια από ιδιοκτήτες πολυτελών ακινήτωνΕνα… τρελό πάρτι απάτης έχει στηθεί γύρω από το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, με δικαιούχους ιδιοκτήτες πολυτελών ακινήτων εκατοντάδων τετραγωνικών σε ακριβές περιοχές, ακόμη και εφοπλιστή με κάρτα… ανεργίας!

Αυτή η τραγελαφική κατάσταση περιορίζει σημαντικά τους δικαιούχους με πραγματικές ανάγκες και δίνει τη δυνατότητα σε επιτηδείους με τεράστιες περιουσίες να μπαίνουν από το «παράθυρο» στο κοινωνικό τιμολόγιο και να απολαμβάνουν μειωμένες τιμές, τις οποίες μάλιστα δεν πληρώνουν, αφού «φεσώσουν» συστηματικά τη ΔΕΗ.

Τα εξοργιστικά κρούσματα εντόπισε η ίδια η ΔΕΗ έπειτα από πανελλαδική έρευνα που έφερε στην επιφάνεια «ματσωμένους» δικαιούχους, οι οποίοι χρόνια δεν πληρώνουν, οχυρωμένοι από το καθεστώς προστασίας του κοινωνικού τιμολογίου που εμποδίζει τη διακοπή ρεύματος.

Οι αυτοψίες της επιχείρησης έβγαλαν «σημεία και τέρατα» με άτομα που δήλωναν λιγότερα τετραγωνικά, ενώ θα ερευνηθούν τα πραγματικά εισοδήματά τους και από την Εφορία, καθώς όλοι δηλώνουν 12.000 ετήσιο εισόδημα, αλλά διαθέτουν βίλες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης (φωτό), μιλώντας στην ΕΡΤ, παρουσίασε απίστευτα στοιχεία για εφοπλιστές και άλλους εύπορους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου, για τους οποίους -όπως είπε- θα ζητήσει από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) να εξεταστούν οι φάκελοί τους.

Ενδεικτικά, βίλα 1.000 τ.μ. στην Κηφισιά χρωστάει 28.000 και καταναλώνει 8.400 κιλοβατώρες το δίμηνο. Μονοκατοικία 760 τ.μ. στην Καστέλα πρώην εφοπλιστή, ο οποίος σήμερα δηλώνει άνεργος, καταναλώνει 7.500 κιλοβατώρες το τετράμηνο και χρωστάει 32.000 ευρώ, ενώ βίλα στην Κηφισιά καταναλώνει 10.000 κιλοβατώρες και οφείλει σήμερα 21.000 ευρώ. Επίσης, βίλα στην Εκάλη καταναλώνει κάθε χρόνο 4.800 κιλοβατώρες και οφείλει 12.000 ευρώ. Τέλος, βίλα πρώην εφοριακού στον Βαρνάβα, χρωστάει 65.000 ευρώ και καταναλώνει 15.000 κιλοβατώρες.

Οι συγκεκριμένοι καταναλωτές είχαν ζητήσει να ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο λόγω χαμηλού οικογενειακού εισοδήματος, συγκεκριμένα κάτω των 12.000 ευρώ. Οπως είπε ο Μ. Παναγιωτάκης, η ΔΕΗ θα διερευνήσει αναλυτικά όσους έχουν ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο, γιατί «δεν μπορεί να γίνεται κατάχρηση και να είναι εις βάρος των πραγματικών δικαιούχων».

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ