Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ψυχανάλυσέ το: Στον αστερισμό του φλερτ

❱❱ Οι 4 (+1) διαφορετικοί τρόποι για προσέγγιση του «υποψήφιου» ερωτικού συντρόφουΤο παλιό κόλπο «δήθεν πνίγομαι για να με σώσει ο κούκλος της παραλίας» και να φλερτάρω το συναντάμε να πιάνει με επιτυχία στα ασπρόμαυρα καρέ του ελληνικού κινηματογράφου. Υπάρχουν, βέβαια, καλύτεροι τρόποι και αφορμές να επιδοθείτε σε φλερτ.

Το ρήμα φλερτάρω προέρχεται από τηγαλλική λέξη «fleurter» που σημαίνει «ανθίζω». Φλερτάρω σημαίνει νιώθω πολύ καλά με τον εαυτό μου και στέλνω αυτό το μήνυμα στον κόσμο, ώστε να έλκονται από μένα οι κατάλληλοι άνθρωποι.
Το φλερτ προϋποθέτει εξάσκηση στον τομέα της επικοινωνίας. Να μάθουμε πρώτα να ζούμε κοντά στους άλλους, να επικοινωνούμε με τους άλλους και, όταν μπορούμε να αισθανόμαστε άνετα και χαρούμενοι κοντά σε νέα πρόσωπα, θα μπορούμε να φλερτάρουμε.

Οταν μάθουμε να αγαπάμε, να εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας και να επικοινωνούμε, τότε θα είμαστε έτοιμοι να πλησιάσουμε και να γνωρίσουμε τον ερωτικό σύντροφο που μας αρέσει.
Ερευνα σε δείγμα 5.000 ανδρών και γυναικών (Hall, 2010) διαπίστωσε ότι υπάρχουν πέντε διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους φλερτάρουμε.

«Χημεία»

Το σωματικό φλερτ εμπεριέχει ερωτικό ενδιαφέρον για τον άλλον. Τα άτομα που φλερτάρουν με αυτόν τον τρόπο συνήθως δημιουργούν γρήγορα σχέσεις, εστιάζουν στη «χημεία» και λειτουργούν με έντονα συναισθηματικό τρόπο.
Το ευγενικό φλερτ στηρίζεται σε ευγενικούς και διακριτικούς τρόπους για την προσέγγιση και τη γνωριμία.

Το ανάλαφρο φλερτ συνήθως γίνεται ως παιχνίδι που δεν αποσκοπεί σε κάτι συγκεκριμένο. Οι άνθρωποι που φλερτάρουν με αυτόν τον τρόπο λένε αστεία, κάνουν πειράγματα, διαθέτουν χιούμορ και συνήθως το κάνουν για να επιβεβαιώσουν ευχάριστα την αυτοπεποίθηση και την αυταρέσκειά τους.

Το ειλικρινές φλερτ αφορά την εκδήλωση ειλικρινούς ενδιαφέροντος με ορίζοντα τη γνωριμία και «ό,τι προκύψει». Ο χαρακτήρας αυτός είναι πιο συνηθισμένος στη γυναικεία προσωπικότητα.
Tέλος, το παραδοσιακό-κλασικό φλερτ είναι αυτό κατά το οποίο ο άνδρας προσεγγίζει πρώτος τη γυναίκα, την πλησιάζει και η γυναίκα διατηρεί έναν περισσότερο παθητικό ρόλο, «αναμονής». Οι άνθρωποι που φλερτάρουν περισσότερο με τον παραδοσιακό τρόπο τείνουν να είναι εσωστρεφείς, προσεκτικοί, τολμηροί και με λιγότερη ανασφάλεια, δεν είναι φοβικοί και πολλοί τους αποκαλούν «κυνηγούς». Συνήθως αυτοί οι άνδρες δημιουργούν σχέσεις σταθερές και θέλουν ένα ασφαλές χρονικό διάστημα γνωριμίας με το άτομο που τους ενδιαφέρει.

Οι ερευνητές καταλήγουν στο ότι είναι περισσότερο ωφέλιμο να εξασκούμαστε σε διαφορετικούς τύπους φλερτ και να μην ακολουθούμε μόνο μία στρατηγική ή μεθοδολογία. Οταν διαπιστώνουμε ότι αυτή δεν είναι βοηθητική, αμέσως επικοινωνούμε διαφορετικά. Επομένως είναι ωφέλιμο να σκεφτούμε τι μηνύματα στέλνουμε και τρόπους που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να εκφράσουμε την έλξη μας προς κάποιο πρόσωπο.

Είναι ευκαιρία, λοιπόν, να αφήσετε πίσω τις αναστολές και την εσωστρέφεια! Γνωρίστε ανθρώπους, μιλήστε με πολύ κόσμο. Βγείτε, περπατήστε, επισκεφθείτε νέα μέρη! Μην έχετε δισταγμούς και ντροπές, επικοινωνήστε όπου η ατμόσφαιρα και η διάθεση το επιτρέπουν. Μπορείτε να είστε προσεκτικοί, χωρίς να είστε αντικοινωνικοί και μονόχνοτοι.

Οδηγός για να μαγνητίσετε  τους άλλους

•Μη φλερτάρετε απότομα αλλά με ευγενικό και γλυκό τρόπο, και για να το απολαύσετε. Να θυμάστε ότι μερικές φορές ένα φλερτ μπορεί να σας προσφέρει τον σύντροφο της ζωής σας.
Γι’ αυτό απαιτεί κάποιες κοινωνικές δεξιότητες και ανοιχτή επικοινωνία, για να προσελκύσετε τους άλλους.
•Χαρίστε το χαμόγελό σας… Βοηθάει την ψυχή σας!
•Να έχετε πάντα τον αυτοσεβασμό σας.
•Το φλερτ είναι για διασκέδαση, για χαλάρωση, για νέες συναναστροφές. Δεν πρέπει να νιώσετε άβολα ή να βγάλετε αρνητικότητα, εάν δεν ευδοκιμήσει.
•Μην παίζετε με το κινητό σας. Αν είστε απορροφημένοι, ακόμη και αν παίζετε παιχνίδι, όποιος είναι εκεί κοντά θα νομίσει ότι μιλάτε μέσω κοινωνικών δικτύων με κάποιο άλλο άτομο και θα απογοητευτεί.
•Για αρχή, εκφραστείτε αυθόρμητα, να είστε θετικοί και πάντα ο εαυτός σας… Χαμογελάστε με χιούμορ!
•Κοιτάζετε στα μάτια τον άλλον, όταν συζητάτε.
•Στο πρώτο στάδιο της συζήτησης καλό είναι να αποφύγετε τα αγγίγματα.
•Οταν αισθάνεστε ότι ο άλλος δείχνει ενδιαφέρον, ζητήστε το τηλέφωνο ή κάντε πρόταση για μια βόλτα.
•Δεν χρειάζεται πίεση. Μην είστε πιεστικοί για το πότε θα ξανασυναντηθείτε. Οποιος το θέλει θα βρει τον τρόπο να το ζητήσει. Εσείς μην αγχώνεστε…
•Τέλος, αυτό που μπορεί να μας βοηθήσει να επιλέξουμε –rt4w35twe5g 2όσο είναι δυνατό, βέβαια- έναν σύντροφο που να μας ταιριάζει είναι η βαθύτερη γνωριμία με τον εαυτό μας, διότι καταλαβαίνουμε τις επιθυμίες μας και τα βαθύτερα κίνητρα των επιλογών μας.

MSc Κλινική Ψυχοπαθολόγος – 
Ψυχοθεραπεύτρια
Universite Paris VIII – St. Denis – Vincennes, France

www.michalopoulou.gr

www.facebook.com/ 
Σοφία Π. Μιχαλοπούλου

offer

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....