Φορεία στο προαύλιο (!) του Ασκληπιείου Βούλας

❱❱ Ο,τι θυμόσαστε από τα ράντσα στα ελληνικά νοσοκομεία δεν είναι τίποτα μπροστά στο οικτρό θέαμα που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας. Ο αριθμός των ασθενών που κάνουν εισαγωγή είναι τόσο αυξημένος, ώστε βρίσκει κάποιος φορεία ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους, κάτω από τα… δέντρα (φωτό)!

Την τραγική κατάσταση αποτυπώνουν οι φωτογραφίες που έκαναν την εμφάνισή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνουν ότι οι πτέρυγες του νοσοκομείου είναι εντελώς γεμάτες, με αποτέλεσμα άτομα όλων των ηλικιών, κυρίως μεσήλικες και ηλικιωμένοι, με διαφορετικά προβλήματα υγείας το καθένα, να συνωστίζονται σε φορεία στους διαδρόμους του ιδρύματος.

Εκείνο που προκαλεί οργή, όμως, είναι ότι ούτε οι βοηθητικοί χώροι του νοσοκομείου επαρκούν, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, με αποτέλεσμα ασθενείς μεγάλης ηλικίας, φορώντας τις πιτζάμες τους, να υπομένουν καρτερικά ατέλειωτες ώρες, περιμένοντας να έρθει η σειρά τους για να εξεταστούν και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα υγείας που τους ταλαιπωρεί.

Η λειτουργία του νοσοκομείου επιβαρύνεται δραματικά με την τόσο μεγάλη προσέλευση ασθενών, πράγμα που έχει συνέπειες τόσο στους ίδιους τους ασθενείς, όσο και στους εργαζομένους.

Υπενθυμίζεται ότι γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία δεν σταματούν να δημοσιοποιούν τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στον χώρο της Υγείας στη χώρα μας.

Οπως επισημαίνουν, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων απαιτούνται, μεταξύ άλλων, άμεσες μαζικές προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, καθώς και αύξηση της χρηματοδότησης από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ