«Καραμπόλες» από τον νέο ΚΟΚ

❱❱ Πρόστιμα με βάση το εισόδημα του παραβάτη αλλά και ποινές για αντικοινωνική συμπεριφορά των οδηγώνΑπό τον Γιάννη Κωτσαλά

Αλλάζουν όλα στον νέο ΚΟΚ, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πρόστιμα με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια αλλά και ποινές για αντικοινωνική συμπεριφορά των οδηγών.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών Γιώργος Σπίρτζης (μικρή φωτό), σε περιπτώσεις που ο οδηγός έχει υποπέσει σε πολλές παραβάσεις, θα αφαιρείται το δίπλωμα και θα δίνει ξανά εξετάσεις, ενώ θεσπίζεται ΚΟΚ και για τους ποδηλάτες!

Ποινές αντικοινωνικής συμπεριφοράς επισύρουν, για παράδειγμα, η στάθμευση σε διάβαση αναπήρων ή το πέταγμα του τσιγάρου έξω από το αυτοκίνητο. Επίσης, γίνεται προσπάθεια να κατηγοριοποιηθούν οι παραβάσεις σε τρεις μεγάλες κατηγορίες προστίμων και δύο πρόσθετες:
«Θα έχουμε τρεις κατηγορίες μικρής, μεσαίας και υψηλής επικινδυνότητας, αλλά και δύο πρόσθετες, αντικοινωνικής συμπεριφοράς και συχνής πρόκλησης ατυχημάτων» εξήγησε ο κ. Σπίρτζης, μιλώντας στην ΕΡΤ, και συμπλήρωσε ότι το κινητό μπορεί πολύ συχνά να προκαλέσει μικρά ή μεγάλα ατυχήματα και θα ενταχθεί στην κατηγορία συχνής πρόκλησης ατυχημάτων.

Οσο για το ότι το εισόδημα θα καθορίζει και το ύψος του προστίμου, ο αρμόδιος υπουργός διευκρίνισε:
«Θα μειωθούν πολύ όλα τα πρόστιμα και θα υπάρχουν προσαυξήσεις ανάλογα με το εισόδημα κάθε συμπολίτη μας. Με άλλα λόγια, θα μπουν εισοδηματικά κριτήρια στην επιβολή των προστίμων».

Μέσω TAXIS

Αυτό θα γίνεται μέσω της αποστολής των κλήσεων στο υπουργείο Οικονομικών, που θα φτάνουν στον παραβάτη μέσω TAXIS. Για κάθε παράβαση, θα υπάρχει πρόστιμο-βάση και οι προσαυξήσεις θα επιβάλλονται με βάση το εισόδημα.
«Θέλουμε να χτυπήσουμε τη λογική “έχω λεφτά, πληρώνω και παρανομώ”» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Αυστηρότερη θα είναι η αντιμετώπιση και για τους… επιρρεπείς στις παραβάσεις.

«Θα έχουν την πρώτη φορά αφαίρεση της άδειας οδήγησης και των πινακίδων κυκλοφορίας για δύο μήνες. Τη δεύτερη φορά θα έχουν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια θα καλείται ο παραβάτης να ξαναδώσει εξετάσεις για άδεια οδήγησης» εξήγησε ο υπουργός Μεταφορών.
Ακόμη μία καινοτομία του νέου ΚΟΚ είναι ότι θα αυξηθούν τα όρια ταχύτητας και θα δημιουργηθεί κώδικας για τα ποδήλατα, τα οποία είναι όλο και περισσότερα στους δρόμους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Κρουαζιερόπλοιο με δώδεκα κρούσματα σε μέλη του πληρώματος

Σε αγωνιώδη περιπέτεια εξελίσσεται μια ειδυλλιακή κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά, αφού...

Δουλέμποροι με «βιτρίνα» τέσσερις ΜΚΟ! Τσάκωσαν 35 αλλοδαπούς και για κατασκοπεία!

Από τη Νάντια Αλεξίου Με προκάλυμμα την υποτιθέμενη αλληλεγγύη και με «ασπίδα»...

Ανανεώστε το σαλόνι σας με διαχρονικής ποιότητας και αντοχής έπιπλα!

Κάθε μέρα η παραμονή σας στο σαλόνι είναι πολύωρη, ειδικά αν...

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ξανά στην προεδρία του ΣΑΦΕΕ

Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου αποφάνθηκε τη συνέχιση των...

Εστία Επενδυτική: Ασφαλιστικά μέτρα για τον τρόπο που επελέγησαν τα Μ.Μ.Ε. της «λίστας Πέτσα»

Kαταθέσαμε σήμερα ασφαλιστικά μέτρα για τον τρόπο που επελέγησαν  τα Μ.Μ.Ε., ...