Περνούν και μόνες τους καλά

❱❱ Σύμφωνα με έρευνα, οι γυναίκες δίχως ταίρι νιώθουν ανακούφιση και είναι χαρούμενες γιατί απαλλάσσονται από τα βάρη της σχέσηςΟι γυναίκες χωρίς σύντροφο καταφέρνουν να νιώθουν πιο χαρούμενες απ’ ό,τι οι άνδρες που δεν έχουν ταίρι, και η εξήγηση είναι ότι οι πρώτες βιώνουν ένα είδος ανακούφισης, καθώς γι’ αυτές κάθε σχέση σημαίνει σκληρή δουλειά!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα της εταιρίας ανάλυσης δεδομένων Mintel, το 61% των γυναικών που είναι μόνες είναι χαρούμενο με την κατάστασή του, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των μόνων ανδρών είναι 49%. Επιπλέον, προκύπτει ότι το 75% των γυναικών χωρίς σύντροφο δεν έχει ασχοληθεί ενεργά με την εύρεση κάποιου τον περασμένο χρόνο, ενώ αυτό είναι κάτι που συμβαίνει στους άνδρες -σε ποσοστό 65%- που είναι μόνοι.

«Υπάρχουν στοιχεία ότι οι γυναίκες περνούν περισσότερο χρόνο κάνοντας δουλειές στο σπίτι απ’ ό,τι οι άνδρες και πιστεύω ότι καταβάλλουν και περισσότερη συναισθηματική προσπάθεια» εξηγεί η καθηγήτρια Εμιλι Γκράντι του Πανεπιστημίου του Εσεξ, προσπαθώντας να ερμηνεύσει αυτά τα στατιστικά.

Από το να ξοδεύουν περισσότερο χρόνο και χρήμα για τη φροντίδα της εμφάνισής τους μέχρι να κάνουν περισσότερες δουλειές και να καταβάλουν περισσότερη προσπάθεια στην επίλυση προβλημάτων ή στη γεφύρωση διαφωνιών, η ετεροφυλοφιλική σχέση είναι κάτι που βαραίνει κατά κανόνα περισσότερο τη γυναίκα. Πέρα από αυτό, αποδεικνύεται, όπως επισημαίνει η δρ Γκράντι, ότι «οι γυναίκες είναι καλύτερες στο να έχουν εναλλακτικά κοινωνικά δίκτυα και στενές φιλίες σε σύγκριση με τους άνδρες», οπότε αντλούν από αυτά συναισθηματική ασφάλεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δεν γνωρίζαμε καν τη σχέση τους κι όμως είναι παντρεμένοι με παιδιά

Αυτό το ζευγάρι είναι χαμηλών τόνων και πολλοί δεν γνώριζαν πως είναι μαζί και μάλιστα παντρεμένο με δύο παιδιά!

Κεφαλονιά: Η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς «σπάει» τη σιωπή της – Δείτε όσα κατέθεσε

Την περασμένη Πέμπτη η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς που πέθανε στην Κεφαλονιά μετά από υπερβολική δόση ναρκωτικών κατέθεσε όσα γνώριζε.

Πρωταγωνίστρια που πήρε πρόσφατα διαζύγιο μετά από 17 χρόνια έκανε έξοδο με τον νεαρό σύντροφό της

Η ηθοποιός ερωτεύτηκε ξανά και μάλιστα έναν άντρα αρκετά νεότερό της και συνάδελφό της, τον

Νέος έρωτας στην ελληνική σόουμπιζ! Γνωστός παρουσιαστής ερωτευμένος με εντυπωσιακή ηθοποιό!

Νέος έρωτας στην ελληνική σόουμπιζ! Γνωστός παρουσιαστής είναι ζευγάρι με όμορφη ηθοποιό

Πέθανε η αδελφή του Τόνυ Μαυρίδη

Δυσκόλες ώρες αντιμετωπίζει ο  Τόνυ Μαυρίδης.Ο μουσικός παραγωγός έχασε...

Τρελά ερωτευμένος ο Φοίβος Παπαδάκης – Η φωτό με τη σύντροφό του

Ο Φοίβος Παπαδάκης πόζαρε αγκαλιά με τη σύντροφό του, Αλίκη Μαρία Νούση.

Ζευγάρι ηθοποιών παντρεύτηκε στα κρυφά – Ερωτεύτηκε στα γυρίσματα πετυχημένης σειράς

Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος που οδήγησε σε γάμο!

Πέθανε η αδελφή του Νότη Σφακιανάκη

Δύσκολες ώρες περνά τις τελευταίες ώρες ο Νότης Σφακιάνακης.Ο...