Περνούν και μόνες τους καλά

❱❱ Σύμφωνα με έρευνα, οι γυναίκες δίχως ταίρι νιώθουν ανακούφιση και είναι χαρούμενες γιατί απαλλάσσονται από τα βάρη της σχέσηςΟι γυναίκες χωρίς σύντροφο καταφέρνουν να νιώθουν πιο χαρούμενες απ’ ό,τι οι άνδρες που δεν έχουν ταίρι, και η εξήγηση είναι ότι οι πρώτες βιώνουν ένα είδος ανακούφισης, καθώς γι’ αυτές κάθε σχέση σημαίνει σκληρή δουλειά!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα της εταιρίας ανάλυσης δεδομένων Mintel, το 61% των γυναικών που είναι μόνες είναι χαρούμενο με την κατάστασή του, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των μόνων ανδρών είναι 49%. Επιπλέον, προκύπτει ότι το 75% των γυναικών χωρίς σύντροφο δεν έχει ασχοληθεί ενεργά με την εύρεση κάποιου τον περασμένο χρόνο, ενώ αυτό είναι κάτι που συμβαίνει στους άνδρες -σε ποσοστό 65%- που είναι μόνοι.

«Υπάρχουν στοιχεία ότι οι γυναίκες περνούν περισσότερο χρόνο κάνοντας δουλειές στο σπίτι απ’ ό,τι οι άνδρες και πιστεύω ότι καταβάλλουν και περισσότερη συναισθηματική προσπάθεια» εξηγεί η καθηγήτρια Εμιλι Γκράντι του Πανεπιστημίου του Εσεξ, προσπαθώντας να ερμηνεύσει αυτά τα στατιστικά.

Από το να ξοδεύουν περισσότερο χρόνο και χρήμα για τη φροντίδα της εμφάνισής τους μέχρι να κάνουν περισσότερες δουλειές και να καταβάλουν περισσότερη προσπάθεια στην επίλυση προβλημάτων ή στη γεφύρωση διαφωνιών, η ετεροφυλοφιλική σχέση είναι κάτι που βαραίνει κατά κανόνα περισσότερο τη γυναίκα. Πέρα από αυτό, αποδεικνύεται, όπως επισημαίνει η δρ Γκράντι, ότι «οι γυναίκες είναι καλύτερες στο να έχουν εναλλακτικά κοινωνικά δίκτυα και στενές φιλίες σε σύγκριση με τους άνδρες», οπότε αντλούν από αυτά συναισθηματική ασφάλεια.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ