Ρώσοι γυρίζουν ντοκιμαντέρ για τον Καποδίστρια σε Ναύπλιο, Πρέβεζα αλλά και στο Ζάλογγο

❱❱ Ρωσικό ντοκιμαντέρ για τον Καποδίστρια γυρίζεται αυτές τις μέρες σε Ναύπλιο, Πρέβεζα και Ζάλογγο! Η ζωή και το έργο του πρώτου κυβερνήτη της ανεξάρτητης Ελλάδας, αλλά και γεγονότα από την Επανάσταση του 1821 είναι το θέμα του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ, τα γυρίσματα του οποίου βρίσκονται σε εξέλιξη στη χώρα μας. Το μεγαλύτερο μέρος τους πραγματοποιήθηκε ήδη στο Ναύπλιο, στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα και σε ιστορικούς δρόμους του Ναυπλίου, όπου δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας από τον αδελφό και τον γιο του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη.

Χθες το ρωσικό συνεργείο έκανε γυρίσματα στην Πρέβεζα και σήμερα βρίσκεται στο Ζάλογγο, όπου θα γίνει αναπαράσταση του χορού της θυσίας. Μάλιστα, τις Σουλιώτισσες που οδηγήθηκαν στον θάνατο πέφτοντας από τον ιερό βράχο θα ζωντανέψουν οι γυναίκες από το χορευτικό του Δήμου Πρέβεζας, σύμφωνα με δημοσίευμα του epiruspost.gr. Η κινηματογράφηση θα ολοκληρωθεί στην Κέρκυρα, τόπο καταγωγής του Καποδίστρια, με γυρίσματα στο Μουσείο Καποδίστρια και στους Γιαννάδες.

Τον Ελληνα διπλωμάτη και πολιτικό υποδύεται ο ηθοποιός Κασμπέκ Κιμπίζοφ, ενώ για την πραγματοποίηση των γυρισμάτων στους ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας μερίμνησαν η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, και το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Μόσχας.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ