Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Λευτέρης Χαρίτος μετά τη Μαρκέλλα Γιαννάτου βρήκε τον έρωτα στην αγκαλιά...

Ο Λευτέρης Χαρίτος είναι ξανά ερωτευμένος και δεν το...

Καμία ευθύνη δεν ανέλαβε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli...

Καμία ποινική ευθύνη για τους «μαγειρεμένους» ισολογισμούς της εταιρίας...

Ο Τσακαλώτος ξεπέρασε τη… Γιόχανσον και παρομοίωσε τη Μαρία Καρυστιανού με...

Αφησε τη Σκάρλετ Γιόχανσον και «έπιασε» την Τζούλια Ρόμπερτς...

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

Διονύσης Παπουτσής: Προσπάθησα να βγάλω τους επιβάτες έξω γιατί ανέβαινε η στάθμη του νερού

❱❱ Ο οδηγός του ΚΤΕΛ Αχαΐας Διονύσης Παπουτσής περιγράφει στην «Espresso» τις δραματικές στιγμές Τον απόλυτο εφιάλτη, τις δραματικές στιγμές που έζησε τόσο ο ίδιος όσο και οι επιβάτες του υπεραστικού λεωφορείου του ΚΤΕΛ Αχαΐας, όταν εγκλωβίστηκε από τα ορμητικά νερά και τις λάσπες στην εθνική οδό Αθηνών – Πατρών, στο ύψος της Μάνδρας, περιγράφει στην «Espresso» ο 40χρονος οδηγός του. Ολοι σώθηκαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από τη φονική κακοκαιρία που έπληξε τη δυτική Αττική. 

Η αυτοθυσία και η ετοιμότητα του 40χρονου οδηγού Διονύση Παπουτσή σε συνδυασμό με την άμεση επέμβαση των πυροσβεστών, που βρίσκονταν από νωρίς το πρωί στο σημείο, προσπαθώντας να σώσουν εγκλωβισμένους από το ορμητικά νερά, στάθηκαν η αιτία ώστε όλοι οι επιβάτες να απεγκλωβιστούν γρήγορα μέσα από το βαρύ όχημα. Οπως εξηγεί στην «Espresso» ο κ. Παπουτσής, όλα συνέβησαν μέσα σε ελάχιστα λεπτά, ενώ το μόνο που επιθυμούσε ήταν να βρει τον τρόπο με τον οποίο θα βοηθούσε τους 15 επιβάτες να βγουν από το λεωφορείο.

«Ηταν τραγικό αυτό που ζήσαμε. Ολα συνέβησαν μόλις σε λίγα λεπτά. Οσα χρόνια είμαι οδηγός αυτό το κακό δεν το είχα ξαναζήσει σε αυτόν τον δρόμο» αναφέρει και συνεχίζει: «Αρχισε να κυλάει το νερό ορμητικά και το μόνο που με ενδιέφερε εκείνη την ώρα ήταν ο κόσμος που είχα μέσα. Εβαλα το λεωφορείο με όποιον τρόπο μπορούσα αριστερά στο κράσπεδο, προκειμένου να σπάσω το τζάμι πίσω από τη θέση του οδηγού και να βγάλω τους επιβάτες έξω με ασφάλεια γιατί ανέβαινε η στάθμη του νερού. Αυτό που προσπάθησα ήταν να μην πανικοβληθεί ο κόσμος και όλα να γίνουν με προσοχή, ώστε να αποφύγουμε το όποιο λάθος. Στη συνέχεια και αφού πρόλαβα τελευταίος να βγω κι εγώ, άρχισε το λεωφορείο να κυλάει και να το παίρνει το ρέμα λες και ήταν βάρκα».

Το λεωφορείο είχε ξεκινήσει τη διαδρομή του από την Αθήνα προς Πάτρα νωρίς το πρωί, ωστόσο η έντονη βροχόπτωση που επικρατούσε στην περιοχή της Μάνδρας και της Νέας Περάμου δεν είχε δείξει ακόμη τον φονικό χαρακτήρα της, με αποτέλεσμα οδηγός και επιβάτες να έρθουν αντιμέτωποι με το κακό.
«Είχαμε φύγει στις 07.15 από Αθήνα με προορισμό την Πάτρα. Ολα συνέβησαν μόλις βγήκαμε από τη γέφυρα της Ελευσίνας. Εκεί είχε δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα, ενώ μπροστά μας άλλα αυτοκίνητα είχαν μείνει από τα νερά, άλλα προσπαθούσαν μάταια να ξεφύγουν. Ηταν τόσο μεγάλη η ορμή του νερού που δεν σου άφηνε περιθώρια να σκεφτείς. Το λεωφορείο παρέμεινε εγκλωβισμένο μέσα σε λάσπες και χώματα για ώρες, ενώ δεν ξέραμε με ποιον τρόπο θα μπορέσουμε να το πάρουμε από εκεί» κατέληξε ο κ. Παπουτσής.

Θάνος Μακρογαμβράκης

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...