Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Σε απόγνωση οι κάτοικοι της Μάνδρας: Μαζεύουμε νερό από λούκι για να ξεδιψάσουμε

❱❱ Δεν έχει τέλος το ανθρώπινο δράμα που εκτυλίσσεται τα τελευταία 24ωρα στη δυτική Αττική, με τον κατάλογο των θυμάτων να μεγαλώνει και τους κατοίκους της Μάνδρας, της Μαγούλας και της Νέας Περάμου να μετρούν τις πληγές τους από τις φονικές πλημμύρες. Την ώρα που οι κάτοικοι προσπαθούν να περισώσουν ό,τι απέμεινε από τις περιουσίες τους, οι δρόμοι θυμίζουν νεκροταφείο αυτοκινήτων και οι ασφαλιστικές εταιρίες σηκώνουν με γερανούς τα κατεστραμμένα οχήματα. Η νύχτα για τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής ήταν ακόμη πιο δύσκολη, καθώς οι περισσότερες γειτονιές βυθίστηκαν στο σκοτάδι, ενώ ως νωρίς το πρωί δεν είχε αποκατασταθεί η ύδρευση σε όλο το δίκτυο των πληγεισών περιοχών.

Διασώστες της ΕΜΑΚ

«Ούτε νερό δεν έχουμε να πιούμε. Από ένα λούκι μαζέψαμε νερό για να ξεδιψάσουμε και από το νερό της βροχής παίρναμε για να πλυθούμε» λέει στην «Espresso» η Μαργαρώ Τσαντίλα, η οποία είδε το σπίτι της να βουλιάζει στη λάσπη μια ημέρα μετά την πλημμύρα που κατέκλυσε τη γειτονιά της. Η ίδια καταγγέλλει την απουσία του κρατικού μηχανισμού, καθώς από χθες παλεύει μόνη της με τα νερά προσπαθώντας να ξαναφτιάξει το σπίτι της.

Στο πλάι των πληγέντων στάθηκαν με αυταπάρνηση από τις πρώτες στιγμές οι διασώστες της ΕΜΑΚ, οι οποίοι περιγράφουν στην «Espresso» τις εικόνες της θεομηνίας στη Δυτική Αττική. «Σημασία δεν έχει τι βλέπουμε εμείς εδώ και πόσες ώρες δουλεύουμε, αλλά ότι δεν μπορούμε να καλύψουμε τον πόνο των ανθρώπων, ειδικά όταν έχουμε να τους μεταφέρουμε άσχημα νέα» τονίζει ένας από τους κομάντος της ΕΜΑΚ που επιχειρούν στους χειμάρρους της Μάνδρας. 

Οπως λέει, τόσο μεγάλη καταστροφή σε τόσο πολλά σημεία και κάτω από τέτοιες συνθήκες δεν έχει συναντήσει στην καριέρα του. Αυτός και οι συνάδελφοί του διασώστες είναι ο λόγος που ο αριθμός των νεκρών δεν ανέβηκε παραπάνω από τους 16, μια και ανέσυραν περισσότερους από 100 ανθρώπους από τα ορμητικά νερά.

Στη Μάνδρα βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης και ένα όχημα από το Χαμόγελο του Παιδιού, για να βοηθήσει τους ανθρώπους που πνίγηκαν στα νερά και στις λάσπες. «Προσφέρουμε νερό και πρώτες βοήθειες σε ανθρώπους και παιδιά που χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία» μας εξηγεί ένας εθελοντής από το Χαμόγελο και διευκρινίζει ότι τα παιδιά τα οποία βίωσαν τις φονικές πλημμύρες είναι τα πρώτα που πρέπει να στηριχτούν.

Εθελοντές και ένστολοι είναι εξάλλου το μοναδικό αποκούμπι για τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής, την ώρα που πάνω από τις λάσπες κόμματα και τοπικοί φορείς πετάνε οι μεν στους δε το μπαλάκι των ευθυνών για τις φονικές πλημμύρες…

ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...