Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Εικόνες βιβλικής καταστροφής αποκαλύφθηκαν με το πρώτο φως της ημέρας

❱❱ Στους 16 οι νεκροί, τέσσερις οι αγνοούμενοι από τη φονική κακοκαιρία που «έπνιξε» τη Δυτική Αττική Νεκρός ανασύρθηκε από τους άνδρες της Πυροσβεστικής χθες το απόγευμα ο αγνώστων στοιχείων άνδρας, ηλικίας περίπου 60 ετών, για τον οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι είχε καταπλακωθεί από φερτά υλικά και λάσπες στο υπόγειο του σπιτιού του, στη θέση Γεφυράκι στη Νέα Πέραμο. 

Το πτώμα του άτυχου άνδρα μεταφέρθηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Ετσι, ο αριθμός των θυμάτων από τη θεομηνία, που θα κηδευτούν δημοσία δαπάνη με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, ανέβηκε στους 16 (11 άνδρες και πέντε γυναίκες). Χθες, πάντως, έγινε ένα μικρό «θαύμα», καθώς βρέθηκαν ζωντανοί δύο αγνοούμενοι από τη Μάνδρα.

Νωρίς το πρωί εντοπίστηκε σώος μέσα στο αυτοκίνητό του, στην περιοχή Αγιος Ιωάννης Κορακά, ένας 67χρονος άνδρας, ενώ λίγες ώρες αργότερα οι πυροσβέστες βρήκαν ζωντανό στο Παλαιοχώρι έναν ηλικιωμένο, ο οποίος δήλωσε ότι αδυνατούσε να επικοινωνήσει με την κόρη του.

Το θρίλερ με τους αγνοουμένους βρισκόταν ως αργά χθες σε πλήρη εξέλιξη, με τους διασώστες να αναζητούν τουλάχιστον τέσσερα άτομα στις τσακισμένες από τη σφοδρή βροχόπτωση περιοχές της Νέας Περάμου και της Μάνδρας. Από τους συνολικά 23 τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο, έντεκα πήραν εξιτήριο, ενώ οι υπόλοιποι νοσηλεύονται εκτός κινδύνου, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από μία γυναίκα που χρειάστηκε να διασωληνωθεί και εισήχθη στην Εντατική.

Η επόμενη μέρα στη Μάνδρα, στη Νέα Πέραμο και στα Μέγαρα, που χτυπήθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης από τη φονική κακοκαιρία, μπορεί να χαρακτηριστεί απελπιστική. Οι κάτοικοι πέρασαν πολύ δύσκολη νύχτα. Αμέτρητα νοικοκυριά παρέμειναν βυθισμένα στο σκοτάδι και χωρίς νερό, πολλοί έμειναν άστεγοι και διανυκτέρευσαν σε σπίτια συγγενών, στα αυτοκίνητά τους ή σε ταράτσες, παρά το κρύο του Νοεμβρίου, καθώς και στα καταλύματα που παρείχε η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Με το πρώτο φως της ημέρας, αποκαλύφθηκε το μέγεθος της βιβλικής καταστροφής. Δρόμοι, εκατοντάδες καταστήματα και ισόγεια σπίτια, βυθισμένα σε τόνους λάσπης, οχήματα κατεστραμμένα και παρασυρμένα από τα ορμητικά νερά. Οι απελπισμένοι κάτοικοι, που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, προσπάθησαν να περισώσουν όσα υπάρχοντά τους μπορούσαν, ενώ ανησυχούσαν για ακόμα ένα ξέσπασμα της κακοκαιρίας που θα τους αποτελείωνε.

Η Περιφέρεια Αττικής επιστράτευσε όλες τις δυνάμεις της σε ανθρώπους και μηχανήματα για την ανακούφιση των πληγέντων και προμήθευσε τους κατοίκους με 15.000 φιάλες νερό και αντίστοιχες ποσότητες φαγητού. Σύμφωνα με την υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Γιάννα Τσούπρα, συνεχίζονται οι προσπάθειες για την εξεύρεση χώρου για την εναπόθεση φερτών υλικών που έχουν κατακλύσει τους δρόμους.

Ως χθες το μεσημέρι αποκαταστάθηκαν σταδιακά τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, με τα συνεργεία να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να μη βρίσκονται στο σκοτάδι οι κάτοικοι, τις δύσκολες ώρες που περνούν. Από τη θεομηνία καταστράφηκαν περίπου 40 στύλοι και προκλήθηκαν βλάβες σε γραμμές μέσης τάσης που ηλεκτροδοτούν χιλιάδες καταναλωτές, πλημμύρισαν υποσταθμοί, ενώ ξηλώθηκε ένας εναέριος υποσταθμός και ένας κλειστού τύπου παρασύρθηκε από τα νερά. Τιτάνιες ήταν και οι ενέργειες συνεργείων της ΕΥΔΑΠ για την αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης.

Η Μητρόπολη Μεγάρων και Σαλαμίνος ανακοίνωσε μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων. Τα συσσίτιά της θα εξυπηρετούν μοιράζοντας φαγητό, το Γενικό Ταμείο της και τα Ενοριακά Ταμεία θα συνδράμουν, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους, τις ανάγκες των πασχόντων, ενώ, όταν ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών, επιτροπή της μητρόπολης θα αξιολογήσει τις ανάγκες και θα προσπαθήσει να βοηθήσει τους πληγέντες.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...