«Αφαντοι» Ιντιάνα Τζόουνς

❱❱ Φήμες στο χωριό Κυανοί του Διδυμοτείχου για χρυσοθήρες που έσκαψαν νύχτα και έφυγαν με θησαυρόΑΠΟ ΤΗΝ
ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ 

Αναβρασμός επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο χωριό Κυανοί του Διδυμοτείχου εξαιτίας ενός οργίου φημών για την αναζήτηση ενός θησαυρού με χρυσές λίρες!

Από όσα κυκλοφορούν και οι κάτοικοι μεταφέρουν ο ένας στον άλλο, μία ομάδα χρυσοθήρων φέρεται ότι έκανε παράνομη ανασκαφή μια νύχτα με φεγγάρι και, αφού βρήκε τις πολυπόθητες λίρες, έφυγε τόσο αθόρυβα όσο πήγε.

Οπως λέγεται, η ανασκαφή έγινε στη δεξιά πλευρά του χωριού, όπου βρίσκονται τα σπίτια των μουσουλμάνων. Ενας από τους κατοίκους επέστρεψε στο σπίτι του από την Αλεξανδρούπολη όπου είχε πάει για δουλειές, λίγη ώρα αφότου είχαν φύγει οι κυνηγοί του θησαυρού. Κατά τύχη διαπίστωσε ότι ένα σημείο του φράχτη του είχε υποστεί ζημιές από αγνώστους. Οπως διαπίστωσε αμέσως μετά με έκπληξη, οι δράστες είχαν σκάψει έναν λάκκο βάθους τουλάχιστον ενάμισι μέτρου. Αρχικά δεν ήξερε τι να κάνει, αλλά αποφάσισε πως ίσως η Αστυνομία να έβγαζε κάποια άκρη.

Σύμφωνα με το evros-news, οι γεροντότεροι κάτοικοι των Κυανών λένε πως σε εκείνο το σημείο βρίσκονταν το τσιφλίκι ενός μπέη (αξιωματούχος στην Οθωμανική Αυτοκρατορία) και σπίτια στα οποία έμεναν οι μουσουλμάνοι κάτοικοι του χωριού τα πιο παλιά χρόνια. Οταν αυτοί έφυγαν, τα σπίτια γκρεμίστηκαν και χτίστηκαν άλλα, ενώ κάποιες εκτάσεις έμειναν να καλλιεργούνται ως χωράφια. Πολλοί υποστηρίζουν πως οι απόγονοι εκείνου του μπέη, έχοντας μάθει πληροφορίες και ακούσει φήμες, πήγαν στο χωριό προσέχοντας να μην τους αντιληφθεί κανείς.

Και όντως, με απόλυτη μυστικότητα έσκαψαν εφοδιασμένοι με ειδικά μηχανήματα εντοπισμού μετάλλων. Ενδεχομένως εντόπισαν έναν θησαυρό άγνωστου όγκου με λίρες και χρυσό και έφυγαν δίχως να καταλάβει κάποιος το παραμικρό. Το θέμα με τους χρυσοθήρες, με σενάρια που σκαρφίζεται ο καθένας και «σάλτσες» που το κάνουν να φαίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον και μυστηριώδες, συζητιέται παντού μεταξύ των ντόπιων και έχει μαθευτεί στην ευρύτερη περιοχή. Ομως κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι πραγματικά έγινε.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ