Ενοχος χωρίς ελαφρυντικά ο αργυροχρυσοχόος για την τρομακτική έκρηξη στην Καλαμάτα το 2013

❱❱ Ενοχος για έκρηξη από αμέλεια, από την οποία προέκυψε κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και ανθρώπους και προκλήθηκε σωματική βλάβη σε άνθρωπο, κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας ο ιδιοκτήτης του καταστήματος αργυροχρυσοχοΐας, στο οποίο είχε γίνει έκρηξη το Μεγάλο Σάββατο του 2013. Το δικαστήριο αρνήθηκε να του αναγνωρίσει ακόμα και το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και του επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή.

Το περιστατικό είχε συμβεί νωρίς το πρωί και συγκλόνισε όλο το κέντρο της Καλαμάτας. Το αργυροχρυσοχοείο καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν σε διπλανά καταστήματα και ένας ηλικιωμένος περαστικός τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσματα των τζαμιών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης, η έκρηξη προήλθε από διαρροή μιας φιάλης προπανίου, όταν το αέριο ήρθε σε επαφή με ηλεκτρική ενέργεια και συγκεκριμένα με το φωτάκι του συναγερμού!

Στην ακροαματική διαδικασία κατέθεσαν και καταστηματάρχες γειτονικών επιχειρήσεων, οι οποίοι δεν έχουν καταφύγει κατά του αργυροχρυσοχόου, αναγνωρίζοντας πως δεν έφταιγε, όπως τόνισε και ο συνήγορος υπεράσπισής του. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος κατέθεσε ότι είναι αργυροχρυσοχόος περισσότερο από 20 χρόνια και λειτουργούσε από το 2009 το κατάστημα στην οδό Κολοκοτρώνη. Είπε, επίσης, ότι μετά το περιστατικό καταστράφηκε οικονομικά, καθώς έχασε ακόμα και το εμπόρευμά του.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ