Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

To άγχος του ταξιδιάρη Αρναούτογλου για το «Travel Show» στον ΑΝΤ1!

«Travel Show»! Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου επιστρέφει με νέα εκπομπή...

«Σφήνα» ΑΝΤ1 για Νίκο Μουτσινά

Σε σύγχυση βρίσκεται ο Νίκος Μουτσινάς σχετικά με το...

Ξανά ισόβια στη Βουλγάρα που είχε σκοτώσει τον καπετάνιο σύζυγό της

Μεγάλη ανατροπή φέρνει στην υπόθεση της 59χρονης Βουλγάρας, η...

Η νέα δισκογραφική δουλειά της Evgenia

Την καλύτερη περίοδο της ζωής της διανύει η Evgenia,...

Στην Εντατική παραμένει η δικηγόρος Αναστασία Τσουκαλά

❱❱ Η φωτοβολίδα εκτοξεύθηκε από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, που κατά καιρούς υπερασπιζότανΣτη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Ευαγγελισμού» συνεχίζει να νοσηλεύεται η 55χρονη δικηγόρος που χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια, μετά την πορεία του Πολυτεχνείου. 

Η κατάσταση της υγείας της Αναστασίας Τσουκαλά παραμένει κρίσιμη και οι γιατροί εκφράζουν την ανησυχία τους για τη χαμηλή πίεση της ασθενούς, ενώ εκτιμούν ότι η άτυχη νομικός θα παραμείνει για αρκετές ακόμη ημέρες στη ΜΕΘ.

Η κυρία Τσουκαλά υπεβλήθη σε εξάωρη χειρουργική επέμβαση το βράδυ της Παρασκευής εξαιτίας του σοβαρού τραύματος που έφερε στο πόδι από τη φωτοβολίδα την οποία εκτόξευσε η ομάδα των αντιεξουσιαστών προς την πλευρά των φωτορεπόρτερ που κάλυπταν τα επεισόδια. Η τραγική ειρωνεία για την άτυχη νομικό ήταν ότι στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τη μετέφεραν αιμόφυρτη αστυνομικοί, αν και στο παρελθόν η ίδια έχει εκφραστεί για τους ενστόλους με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς.

Οι απόψεις της

Η Αναστασία Τσουκαλά είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο πανεπιστήμιο Paris IΙ και αντιπρόεδρος του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας. Ως νομικός έχει υπερασπιστεί κατά καιρούς τα δικαιώματα ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου. Δυστυχώς, η μοιραία φωτοβολίδα που καρφώθηκε στο πόδι της προήλθε από το χέρι αυτών που κάποτε στήριξε με τις δηλώσεις και τη δράση της.

5a105811e9e74

Για τον τραυματισμό της 55χρονης δικηγόρου εξέδωσε ανακοίνωση η Ενωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, της οποίας η κυρία Τσουκαλά υπήρξε νομικός σύμβουλος, τονίζοντας ότι «στη θέση της θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε από μας», καθώς ο τραυματισμός της σημειώθηκε ενώ μιλούσε με φωτορεπόρτερ.

H «πολυεθνική» των αναρχικών

Μια «μεικτή» αναρχικών, αποτελούμενη από Ελληνες και ξένους ταραξίες, συνέλαβε η Αστυνομία στο πλαίσιο των σοβαρών επεισοδίων που έλαβαν χώρα το βράδυ της Παρασκευής στα Εξάρχεια. Πρόκειται για εννέα Ελληνες, ηλικίας από 18 έως 32 ετών, και επτά αλλοδαπούς, οι οποίοι το μεσημέρι του Σαββάτου οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα.

Δύο Γάλλοι 22 και 26 ετών, ένας Ιταλός 27 ετών, ένας Λιθουανός 20 ετών, δύο Γερμανοί 37 και 30 ετών και ένας Ιρακινός 19 ετών είναι οι «εισαγόμενοι» αντιεξουσιαστές, οι οποίοι έδρασαν στα Εξάρχεια καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

Η αρχή έγινε με τον Γάλλο, ο οποίος τα μεσάνυχτα της Τρίτης συνελήφθη να σπάει κάμερες κοντά στο Πολυτεχνείο, ενώ αρκετοί ήταν οι αλλοδαποί αντιεξουσιαστές που συμμετείχαν στην κατάληψη του πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Οι κατηγορούμενοι της πολυεθνικής ομάδας συνελήφθησαν έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών στα στενά των Εξαρχείων, την ώρα που αρκετοί από τους ταραξίες διέφυγαν τη σύλληψη καθώς κατάφεραν να κρυφτούν μέσα σε πολυκατοικίες της περιοχής.
Σε βάρος των 16 συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της βαριάς σωματικής βλάβης, της απόπειρας επικίνδυνων σωματικών βλαβών, του εμπρησμού, της έκρηξης, των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών.

offer

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...