Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Η ελπίδα βούλιαξε στις λάσπες

❱❱ Κραυγή απόγνωσης από κατοίκους και επιχειρηματίες στη Μάνδρα, που θυμίζει ακόμα βομβαρδισμένο τοπίοΑπό τον
ΚΩΣΤΑ ΣΤΑΜΟΥ

Εξι ημέρες μετά τις φονικές πλημμύρες που μετέτρεψαν τη Μάνδρα σε βομβαρδισμένο τοπίο, οι κάτοικοι παλεύουν μέσα στις λάσπες να ξαναφτιάξουν τα σπίτια και τα μαγαζιά τους. 

Ωστόσο, η πρώτη καταμέτρηση των ζημιών ξεπερνά και τις πλέον απαισιόδοξες εκτιμήσεις για το κόστος της ανόρθωσης και η έκτακτη οικονομική βοήθεια που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν φτάνει ούτε για τα πρώτα έξοδα. 

Οπως λένε στην «Espresso» κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής, τα 5.000 ευρώ θα διατεθούν μόνο για τον καθαρισμό και τις πρώτες εργασίες στα σπίτια και τα μαγαζιά τους, την ώρα που στην περιοχή υπάρχουν οικογένειες οι οποίες έμειναν κυριολεκτικά στον δρόμο. 

qertyert 1

«Μια βοήθεια είναι πάντα μια βοήθεια. Αν χρειάζεται να πάρεις συσκευές, φτάνουν. Για να φτιάξεις, όμως, την πεσμένη μάντρα και τους βρεγμένους τοίχους στα υπόγεια, θες τουλάχιστον 3.000 ευρώ. Υπάρχουν άνθρωποι που πρέπει να χτίσουν το σπίτι τους από την αρχή. Γι’ αυτούς δεν φτάνουν ούτε 20.000 ούτε 30.000 ευρώ» καταγγέλλει στην «Espresso» ο Δημήτρης Ρούτης και επισημαίνει ότι για τους συμπολίτες του που ξεσπιτώθηκαν τα 5.000 ευρώ θα φύγουν σε ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης. 

Στην οδό Κοροπούλη, ελάχιστα μέτρα μακριά από το σπίτι της οικογένειας Ρούτη, το συνεργείο του Δημήτρη Πελεκάνου καταστράφηκε ολοσχερώς από τους ορμητικούς χειμάρρους. Γι’ αυτόν τα 8.000 ευρώ δεν φτάνουν ούτε για να αγοράσει τα εργαλεία που χάθηκαν στο νερό. 

«Τι να τα κάνω τα πέντε και τα οκτώ χιλιάρικα; Η πρώτη εκτίμηση της ζημιάς που έγινε στο συνεργείο μου είναι πάνω από 20.000 ευρώ» δηλώνει ο κ. Πελεκάνος, ο οποίος έχει αποφασίσει να μαζέψει ό,τι απέμεινε από τον εξοπλισμό και να αλλάξει επαγγελματική στέγη. «Δεν μένω εδώ. Θα πάρω όσα εργαλεία και ανταλλακτικά σώσαμε και θα πάω προς Μαγούλα. Να μείνω στην Κοροπούλη για να ξαναπάθω τα ίδια σε έναν χρόνο;» τονίζει και ανοίγει τα συρτάρια του γραφείου του, όπου το νερό έφτασε μέχρι τα λογιστικά βιβλία του. 

qertyert 3

Ο Δημήτρης, όπως και αρκετοί επιχειρηματίες της Μάνδρας, είναι από τους πρώτους «μετανάστες» που αφήνει πίσω της η πλημμύρα. Πήραν την απόφαση να φύγουν από την περιοχή για να μην ξαναζήσουν τον εφιάλτη της Τετάρτης και να σώσουν τις περιουσίες τους από την επόμενη θεομηνία.

offer

από τονΚΩΣΤΑ ΣΤΑΜΟΥ[email protected]
Εξι ημέρες μετά τις φονικές πλημμύρες που μετέτρεψαν τη Μάνδρα σε βομβαρδισμένο τοπίο, οι κάτοικοι παλεύουν μέσα στις λάσπες να ξαναφτιάξουν τα σπίτια και τα μαγαζιά τους. Ωστόσο, η πρώτη καταμέτρηση των ζημιών ξεπερνά και τις πλέον απαισιόδοξες εκτιμήσεις για το κόστος της ανόρθωσης και η έκτακτη οικονομική βοήθεια που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν φτάνει ούτε για τα πρώτα έξοδα. Οπως λένε στην «Espresso» κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής, τα 5.000 ευρώ θα διατεθούν μόνο για τον καθαρισμό και τις πρώτες εργασίες στα σπίτια και τα μαγαζιά τους, την ώρα που στην περιοχή υπάρχουν οικογένειες οι οποίες έμειναν κυριολεκτικά στον δρόμο. «Μια βοήθεια είναι πάντα μια βοήθεια. Αν χρειάζεται να πάρεις συσκευές, φτάνουν. Για να φτιάξεις, όμως, την πεσμένη μάντρα και τους βρεγμένους τοίχους στα υπόγεια, θες τουλάχιστον 3.000 ευρώ. Υπάρχουν άνθρωποι που πρέπει να χτίσουν το σπίτι τους από την αρχή. Γι’ αυτούς δεν φτάνουν ούτε 20.000 ούτε 30.000 ευρώ» καταγγέλλει στην «Espresso» ο Δημήτρης Ρούτης και επισημαίνει ότι για τους συμπολίτες του που ξεσπιτώθηκαν τα 5.000 ευρώ θα φύγουν σε ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης. Στην οδό Κοροπούλη, ελάχιστα μέτρα μακριά από το σπίτι της οικογένειας Ρούτη, το συνεργείο του Δημήτρη Πελεκάνου καταστράφηκε ολοσχερώς από τους ορμητικούς χειμάρρους. Γι’ αυτόν τα 8.000 ευρώ δεν φτάνουν ούτε για να αγοράσει τα εργαλεία που χάθηκαν στο νερό. «Τι να τα κάνω τα πέντε και τα οκτώ χιλιάρικα; Η πρώτη εκτίμηση της ζημιάς που έγινε στο συνεργείο μου είναι πάνω από 20.000 ευρώ» δηλώνει ο κ. Πελεκάνος, ο οποίος έχει αποφασίσει να μαζέψει ό,τι απέμεινε από τον εξοπλισμό και να αλλάξει επαγγελματική στέγη. «Δεν μένω εδώ. Θα πάρω όσα εργαλεία και ανταλλακτικά σώσαμε και θα πάω προς Μαγούλα. Να μείνω στην Κοροπούλη για να ξαναπάθω τα ίδια σε έναν χρόνο;» τονίζει και ανοίγει τα συρτάρια του γραφείου του, όπου το νερό έφτασε μέχρι τα λογιστικά βιβλία του. Ο Δημήτρης, όπως και αρκετοί επιχειρηματίες της Μάνδρας, είναι από τους πρώτους «μετανάστες» που αφήνει πίσω της η πλημμύρα. Πήραν την απόφαση να φύγουν από την περιοχή για να μην ξαναζήσουν τον εφιάλτη της Τετάρτης και να σώσουν τις περιουσίες τους από την επόμενη θεομηνία.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...