Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Σασμός»: Η Σάντρα δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τον Αστέρη

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Σάντρα δείχνει...

Βασίλης Σίμος: Ο πρώην Survivor και πανελίστας του Φουρθιώτη είναι ο πολιτικός...

Επιασε λαβράκι ο Ανδρέας Λοβέρδος, τοποθετώντας τον 33χρονο πρόεδρο...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου...

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Οικονομάκου πόζαρε με sexy εσώρουχα και όλοι αναρωτήθηκαν… πώς έκανε δύο...

«Σεισμό» και «καύσωνα» την ίδια στιγμή προκάλεσε η Αθηνά...

Απίστευτη καθυστέρηση 14 μηνών για το Noor 1! Ακόμα να καθαρογραφεί η απόφαση

❱❱ 14 μήνες καθυστερεί η καθαρογραφή της πρωτόδικης απόφασης, μπλοκάροντας τη δυνατότητα έφεσης υπέρ του νόμου Δεκατέσσερις μήνες μετά την ολοκλήρωση της δίκης για την πολύκροτη υπόθεση του ναρκοπλοίου «Noor 1» με τη μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης που βρέθηκε ποτέ σε ευρωπαϊκό έδαφος, η καθαρογραφή της πρωτόδικης απόφασης (σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «δημοκρατία») δεν έχει γίνει ακόμη, με αποτέλεσμα να μπλοκάρεται η δυνατότητα έφεσης υπέρ του νόμου, «δένοντας» τα χέρια της Δικαιοσύνης που περιμένει να προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις της. 

Ηταν Αύγουστος του 2016 όταν το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά σφράγιζε με την ετυμηγορία του σε πρώτο βαθμό την ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση. Αν και η έφεση υπέρ του νόμου, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν και παραμένει το πιο πιθανό ενδεχόμενο, της βάζει «φρένο» το γεγονός ότι η πρωτόδικη απόφαση δεν έχει πάρει την επίσημη μορφή της. Ομως, η καθυστέρηση προκαλεί τουλάχιστον αίσθηση και πολλά ερωτήματα, καθώς η απόφαση είχε αμφισβητηθεί έντονα από τον νομικό κόσμο που τη χαρακτήριζε, ούτε λίγο ούτε πολύ, «νομικά έωλη».

Η έφεση υπέρ του νόμου αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Κι αυτό γιατί στην περίπτωση που ασκηθεί θα φέρει τους κατηγορουμένους αντιμέτωπους με το ενδεχόμενο βαρύτερης ποινής και ίσως τους αθωωθέντες και πάλι στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Ούτε λόγος, βέβαια, για τον εκ νέου προσδιορισμό της δίκης, η οποία δεν αποκλείεται να γίνει έπειτα από δύο με τρία χρόνια, όπως εκτιμούν όσοι γνωρίζουν!

Η απόφαση είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, κυρίως για το γεγονός ότι οι πρωταγωνιστές της παρέμειναν στο σκοτάδι, καθώς με τη «βούλα» του δικαστηρίου το φορτίο του θανάτου των 2,1 τόνων ηρωίνης ήταν… ορφανό! Κι αυτό γιατί από τη διαδικασία δεν βρέθηκε ο διευθυντής της εγκληματικής οργάνωσης, ο χρηματοδότης, αυτός που συντόνισε τη μεταφορά του ναρκοφορτίου. Παρά την εισαγγελική πρόταση, το δικαστήριο αθώωσε τους 18 από τους 32 κατηγορουμένους, ενώ μόνο έξι από αυτούς κρίθηκαν ένοχοι για συμμετοχή και ένταξη σε ένα… ακέφαλο κύκλωμα!

Στους υπόλοιπους οκτώ αποδόθηκαν κατηγορίες για συνέργεια σε μεταφορά, διακίνηση και αποθήκευση ναρκωτικών. Είναι κοινό μυστικό ότι ηχηρά ονόματα παρέμειναν στο απυρόβλητο, με αποτέλεσμα να μην πέσει ως σήμερα φως στις σκιές που υπάρχουν εις βάρος τους. Χρειάστηκε, μάλιστα, να ξεκινήσει εκ των υστέρων νέα έρευνα από την εισαγγελέα Ειρήνη Τζίβα, για τα οικονομικά «απόνερα» του «Noor 1». Χαρακτηριστική της στάσης του δικαστηρίου ήταν και η απόφασή του να αφήσει ελεύθερους με περιοριστικούς όρους τους καταδικασθέντες ώσπου να ανακοινωθούν οι ποινές τους τη μεθεπόμενη ημέρα, αν και πάγια τακτική των δικαστηρίων είναι, μόλις κριθούν ένοχοι, να κρατούνται ως την τελική επιβολή των ποινών.

Το συγκεκριμένο δικαστήριο, όμως, με πρόεδρο την κυρία Δούκα, πρωτοτύπησε και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που σχολιάζοντας την απόφαση διαπίστωναν ότι οι καταδικασθέντες έπεσαν αναμφίβολα «στα μαλακά». Τώρα πια η κυρία Δούκα υπηρετεί στην Κομοτηνή και φέρεται ότι επικαλείται φόρτο εργασίας για την τεράστια καθυστέρηση. Ετσι, κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει με βεβαιότητα πότε θα καθαρογραφεί η δικαστική απόφαση. Και τα ερωτήματα, βεβαίως, πληθαίνουν…

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...