Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Σασμός»: Η Στέλλα μεταφέρεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Στέλλα...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στον ναό των Μουσών στην Ακαδημία Πλάτωνος, σύμφωνα με Ιταλούς ερευνητές, ο...

Τον τάφο του Πλάτωνα υποστηρίζουν ότι εντόπισαν στην Αθήνα...

Η Πιερίδη με το νέο αγόρι της

«Ο έρωτας με έρωτα περνάει» λέει ένα λαϊκό διαχρονικό...

Δεκαπέντε Έλληνες στη λίστα «Forbes» με τους κροίσους του πλανήτη

❱❱ Εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, οι πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη αυξήθηκαν σε ποσοστό 13% το 2017 σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τη «χρυσή» λίστα που δημοσίευσε, όπως κάθε χρόνο, το περιοδικό «Forbes»! Μάλιστα, μεταξύ των 2.043 δισεκατομμυριούχων βρίσκονται και 15 ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε διάφορες χώρες του κόσμου.

246y3w4yΟ 74χρονος ιδιοκτήτης της εταιρίας υποδημάτων New Balance στις ΗΠΑ, Τζιμ Ντέιβις, κατέχει την 315η θέση με περιουσία ύψους 5,1 δισ. δολαρίων. Την 581η θέση, με περιουσιακά στοιχεία που αγγίζουν τα 3,3 δισ. δολάρια, μοιράζονται ο 53χρονος Τομ Γκόρης, που ζει στην Καλιφόρνια, και ο 69χρονος Τζον Κατσιματίδης, που ήταν υποψήφιος δήμαρχος στη Νέα Υόρκη το 2013. Ο πρώτος επιβλέπει περισσότερες από 25 εταιρίες μέσω της δικής του Platinum Equity και ο δεύτερος κατέχει όμιλο επιχειρήσεων με σούπερ μάρκετ, βενζινάδικα και εταιρίες real estate.

Πρώην άστεγος

Ο 73χρονος Ελληνοαμερικανός, πρώην… άστεγος (!), Τζον Πολ Ντετζόρια, ιδιοκτήτης εταιρίας περιποίησης μαλλιών, είναι ο 630ός στη λίστα των κροίσων, με περιουσία 3,1 δισ. δολαρίων. Ο 63χρονος διάσημος συλλέκτης Φίλιππος Νιάρχος, που ζει στο Παρίσι, κατέχει την 814η θέση, με περιουσία ύψους 2,5 δισ. δολαρίων. Οι Ελληνοαμερικανοί Ντιν Μητρόπουλος, 71 ετών, και Αλέξανδρος Σπανός, 94 ετών, μοιράζονται την 867η θέση με περιουσίες ύψους 2,4 δισ. Ο πρώτος είναι ιδιοκτήτης της εταιρίας ποτών – μπίρας Pabst Brewing και ο δεύτερος ασχολείται με το real estate.

Στην 939η θέση του «Forbes» βρίσκεται ο 80χρονος μεγιστάνας των ακινήτων στις ΗΠΑ Γιώργος Αργυρός, με περιουσία 2,2 δισ., και στην 973η, με 100.000.000 λιγότερα, ο 91χρονος Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας και τραπεζίτης Πίτερ Πίτερσον. Στην ίδια θέση, με τις ίδιες απολαβές, βρίσκονται ο αδερφός του Τομ Γκόρη, ο 64χρονος Αλεκ, αλλά και ο 55χρονος έμπορος μετάλλων Αριστοτέλης Μυστακίδης, που ζει στην Ελβετία.

Η 1.098η θέση ανήκει στον 71χρονο τραπεζίτη και μεγιστάνα της πετρελαιαγοράς Σπύρο Λάτση, που ζει στη Γενεύη και έχει περιουσία 1,9 δισ. Στην 1.567η θέση, με περιουσία 1,3 δισ., βρίσκεται ο 54χρονος ανθρακοβιομήχανος Φιλάρετος Καλτσίδης, που ζει στη Ρωσία.

Ο 61χρονος διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ, JP Morgan Chase, Τζέιμι Ντάιμον, κατέχει την 1.795η θέση με περιουσιακά στοιχεία που αγγίζουν το 1,1 δισ. δολάρια και, τέλος, στη 1.940ή θέση με περιουσία 1 δισ. είναι ο 76χρονος Γιώργος Μάρκος, ιδρυτής της εταιρίας ακινήτων Marcus and Millichap στην Καλιφόρνια.

Εύα Παπαδάτου

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...