Είχαν νοθεύσει 100.000 λίτρα λαδιού με 20 τόνους λιπαρής ύλης!

❱❱ Οι αναλύσεις που έκανε το Γενικό Χημείο του Κράτους μετά την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης η οποία είχε διοχετεύσει στην αγορά περισσότερα από 100.000 λίτρα νοθευμένου λαδιού αποκάλυψαν ότι περιείχαν περίπου 20 τόνους λιπαρής ύλης, ξένης προς το ελαιόλαδο!Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, δεσμεύτηκαν 4.600 λίτρα λιπαρής ύλης στη δεξαμενή του εργαστηρίου που χρησιμοποιούσε η σπείρα στη Λάρισα, ενώ εντοπίστηκαν 10.380 λίτρα της ίδιας ύλης σε μεταλλικές συσκευασίες των πέντε λίτρων, που πωλούνταν ως εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο με την εμπορική επωνυμία Paros, και άλλα 4.290 λίτρα σε μεταλλικές συσκευασίες των πέντε λίτρων, που πωλούνταν επίσης ως εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο με την εμπορική επωνυμία Karpos.

Συλλήψεις

Η εγκληματική οργάνωση, επτά μέλη της οποίας συνελήφθησαν σε Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Πιερία, Μαγνησία και Θεσπρωτία, διακινούσε διάφορα λάδια, τα οποία εμφάνιζε ως εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, με τις εξής επωνυμίες: Λιοτριβειό, Kriti, Elias drops, Ελαιώνας/Eleonas και Creta drops. Ο ΕΦΕΤ καλεί όσους τα έχουν αγοράσει να μην τα καταναλώσουν, ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται σε συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία και τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.

Η σπείρα προμηθευόταν μεγάλες ποσότητες ηλιελαίου από χονδρεμπόρους και τα μέλη της πρόσθεταν σε δεξαμενές χρωστικές ουσίες για να προσομοιάζουν με ελαιόλαδο. Από τις αρχές Σεπτεμβρίου είχαν εξάγει περισσότερα από 100.000 λίτρα, αποκομίζοντας παράνομα κέρδη 200.000 ευρώ.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ