Απλήρωτοι για μήνες!

❱❱ Χωρίς λεφτά οι αστυνομικοί που επιτηρούν τους πρόσφυγες στο hot spot της ΜόριαςΑπό τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Στα όριά τους έχουν φτάσει οι αστυνομικοί που έχουν αποσπαστεί στη Λέσβο για να επιτηρούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στο βεβαρημένο hot spot της Μόριας. Η κατάστασή τους είναι κυριολεκτικά δραματική, αφού εδώ και μήνες δεν έχουν λάβει επιπλέον χρήματα από τα κονδύλια της Frontex για τη διαμονή και τη διατροφή τους!

Δεκάδες αστυνομικοί, που διαμένουν σε ξενοδοχεία όταν δεν εκτελούν υπηρεσία επιτηρώντας χιλιάδες πρόσφυγες οι οποίοι είναι στοιβαγμένοι σε σκηνές στον καταυλισμό, τα έχουν αφήσει απλήρωτα πάνω από δύο μήνες και κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο!
Πολλοί, μάλιστα, έχουν φθάσει στο σημείο να πληρώνουν από την τσέπη τους ακόμα και για τα αναγκαία, καθώς τα κονδύλια για τη διαμονή και τη σίτισή τους δεν έχουν φτάσει στα χέρια τους από τη Frontex!

Οικογενειάρχες

Και δεν είναι μόνο αυτό… Οι άνθρωποι αυτοί έχουν αφήσει πίσω τους οικογένειες και τα έξοδα τρέχουν. Τα παιδιά τους έχουν φροντιστήρια και έξοδα σπουδών, και οι αποσπασμένοι αστυνομικοί δεν είναι σε θέση να τα βοηθήσουν, καθώς παίρνουν μόνο τον μισθό τους για την απόσπαση και πληρώνουν από την τσέπη τους για τα είδη πρώτης ανάγκης.

Τα δε νεύρα τους είναι διαρκώς τεντωμένα, καθώς, εκτός από τα προσωπικά προβλήματα, έχουν να αντιμετωπίσουν και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Μόρια και τα καθημερινά δράματα των προσφύγων, οι οποίοι ζουν επίσης υπό άθλιες συνθήκες.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα η «Espresso» είναι ενδεικτικές των συνθηκών που επικρατούν στον καταυλισμό των προσφύγων στη Μόρια και, κατ’ επέκταση, των συνθηκών υπό τις οποίες είναι αναγκασμένοι να εργάζονται οι αστυνομικοί.

Οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. στη Λέσβο έχουν υποβάλει διαβήματα και έχουν κάνει διαμαρτυρίες για την κατάσταση των αποσπασμένων συναδέλφων τους και για τις συνθήκες υπό τις οποίες είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν. Ακόμα, όμως, περιμένουν μια απάντηση από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων τους. «Φωνή βοώντος εν τη ερήμω…» λένε χαρακτηριστικά.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ