Καταστροφικές καταιγίδες από το διάστημα απειλούν τη γη!

❱❱ Tο φαινόμενο μπορεί να βυθίσει τον πλανήτη στο σκοτάδι, προειδοποιούν οι ειδικοίΚαταστροφικές διαστημικές καταιγίδες μπορεί να πλήξουν τη Γη ανά πάσα στιγμή και το χρονικό παράθυρο προειδοποίησης της ανθρωπότητας θα είναι μόλις 15 λεπτά. Ενα απευθείας πλήγμα από ένα τέτοιο φαινόμενο, όπως προειδοποιούν οι ειδικοί, μπορεί να βυθίσει τον πλανήτη μας στο απόλυτο σκοτάδι, αφού θα βγάλει εκτός λειτουργίας κάθε δίκτυο ενέργειας. 

Οι διαστημικές καταιγίδες μπορεί να εκδηλωθούν με διαφορετικές μορφές, αλλά η πιο καταστροφική εκτιμάται ότι είναι η στεμματική εκπομπή μάζας ή στεφανιαία μαζική εκτίναξη, κατά την οποία σημειώνεται μεγάλης κλίμακας εκτόξευση πυκνού υλικού από το στέμμα του Ηλιου. Οταν συμβαίνει αυτό, δισεκατομμύρια τόνοι ύλης εκτοξεύονται στο Διάστημα με ταχύτητα που ξεπερνά τα 14.000.000 χλμ./ώρα.

Αυτή η εκρηκτική ύλη μπορεί να εξουδετερώσει την τεχνολογία, τους δορυφόρους και τα δίκτυα ενέργειας. Οι στεφανιαίες μαζικές εκτινάξεις συνδέονται με ηλιακές εκρήξεις, μια γιγαντιαία έκρηξη στην επιφάνεια του Ηλιου που στέλνει ενέργεια και σωματίδια σε ολόκληρο το Διάστημα και μπορεί να σημειωθούν ανεξάρτητα.

«Οι στεφανιαίες μαζικές εκτινάξεις μπορούν να ταξιδέψουν προς κάθε κατεύθυνση από τον Ηλιο. Αν κατευθυνθούν προς τα εμάς, δεδομένου του μεγέθους τους, μπορούν να καταπιούν τελείως τη Γη.

Μια σημαντική στεφανιαία μαζική εκτίναξη χρειάζεται 19 ώρες για να ταξιδέψει στον πλανήτη μας. Ωστόσο, όταν δούμε ένα τέτοιο φαινόμενο να ξεκινάει από τον Ηλιο, δεν θα ξέρουμε αν κατευθύνεται προς τα εμάς παρά 15 λεπτά προτού φτάσει στον πλανήτη μας» εξηγεί μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα «Mirror» η Κάθριν Μπαρνέτ, διευθύντρια του προγράμματος διαστημικού καιρού του Met Office, δηλαδή της βρετανικής ΕΜΥ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλη ηλιακή καταιγίδα έχει να πλήξει τη Γη από τα μέσα του 19ου αιώνα, ενώ μεγάλες διαστημικές καταιγίδες εμφανίζονται κατά κανόνα κάθε 100 με 200 χρόνια.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ