Απίστευτες πλημμύρες έπνιξαν για τρεις ημέρες τη δυτική Ελλάδα

❱❱ Τις «πληγές» τους μετρούν οι κάτοικοι της δυτικής Ελλάδας, η οποία πνίγηκε από τη σφοδρή κακοκαιρία το τριήμερο που πέρασε. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στους δήμους Αγρινίου και Μεσολογγίου, που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι έως το πρωί της Κυριακής η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου είχε δεχτεί περισσότερες από 350 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων από καταστήματα και σπίτια. Στο έλεος της θεομηνίας βρέθηκαν επίσης τα Ιωάννινα και η Πρέβεζα (φωτό). Περισσότερα από 30 σπίτια και επτά επιχειρήσεις στον Λούρο «παραδόθηκαν» στα νερά ενός ορμητικού χειμάρρου. Η Πυροσβεστική, με εννέα οχήματα και 21 άνδρες, κλήθηκε να απεγκλωβίσει ανθρώπους μέσα από σπίτια τους, στα οποία το νερό έφτασε το 1 μέτρο.

Στην Κόνιτσα, εξαιτίας της υπερχείλισης του Σαραντάπορου, κατέρρευσε το οδόστρωμα προς τη Λαγκάδα Μαστοροχωρίων, ενώ σε περιοχές του Ζαγορίου και των Τζουμέρκων από τις δυνατές βροχοπτώσεις προκλήθηκαν κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων.

Στο Μεσολόγγι εκτεταμένες καταστροφές υπέστησαν το Αιτωλικό, το Χροσοβέργι, τα Φραγκουλέικα, οι Οινιάδες και το Νεοχώρι. Στο Χρυσοβέργι, μάλιστα, ένας 73χρονος σώθηκε από θαύμα, όταν ο χείμαρρος μπήκε στο υπόγειο του σπιτιού του. Οι υποδομές έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές και περιουσίες καταστράφηκαν. Η σφοδρή κακοκαιρία έπληξε και τη βόρεια Ελλάδα, όπου στην Καστοριά το γραφικό γεφύρι της Ποριάς δεν άντεξε και κατέρρευσε!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Θα γίνουμε Βηρυτός! Κρυψώνες της Χεζμπολάχ γεμάτες με νιτρικό αμμώνιο στην Ελλάδα;

Η Χεζμπολάχ έχει αποθήκες με το εκρηκτικό χημικό που τίναξε στον...

Δημήτρης Παρίσης: Κυκλοφόρησε digital από την Heavenmusic το νέο του τραγούδι «Τέσσερα λεπτά»

Ένας νέος ανερχόμενος καλλιτέχνης με μια πολύ ζεστή φωνή έρχεται για...

Διατροφικές επιλογές για καλύτερες επιδόσεις την νέα σχολική χρονιά

Από την Μελίνα Σ. Καριπίδου, MSc, Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Επιστημονική Συνεργάτιδα...