Τι είναι το «συνάχι» του οργασμού;

❱❱ Εχει καταγραφεί σε 50 ασθενείς παγκοσμίως και θυμίζει τα συμπτώματα της γρίπης Το… αγοροσυνάχι μπορεί να είναι εκδήλωση ενός σπάνιου συνδρόμου, το οποίο βγάζει… ξινό τον οργασμό στους άνδρες, προκαλώντας τους συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της γρίπης ή της αλλεργίας. 

Το σύνδρομο αδιαθεσίας μετά τον οργασμό, που αναφέρθηκε για πρώτη φορά το 2002, έχει καταγραφεί σε 50 ασθενείς σε όλον τον κόσμο, σύμφωνα με νέα έρευνα, και εκδηλώνεται με υψηλό πυρετό, έντονη εφίδρωση, βουλωμένη μύτη, κόπωση και φαγούρα στα μάτια. Εκτός από τα σωματικά συμπτώματα, το σύνδρομο αυτό μπορεί να έχει και ψυχολογικές εκδηλώσεις, όπως η μειωμένη συγκέντρωση και τα ευερέθιστα νεύρα.

Δεδομένης της σπανιότητας του συνδρόμου, οι ειδικοί υποπτεύονται ότι το πρόβλημα μπορεί να αφορά πολύ περισσότερους άνδρες, οι οποίοι ωστόσο δεν συνδέουν την εκδήλωσή του με τον οργασμό, οπότε δεν το έχουν αναφέρει στους ειδικούς ως τέτοιο.

Σύμφωνα με ομάδα ειδικών από την Ιατρική Σχολή του Tulane University στη Νέα Ορλεάνη, θα χρειαστούν περαιτέρω έρευνες για να αποκαλυφθούν η συχνότητα, η παθοφυσιολογία και η θεραπεία αυτής της κατάστασης. Προς το παρόν, οι ειδικοί δηλώνουν άγνοια για τη βασική αιτία της.

Ωστόσο, υποψιάζονται αλλεργία σε συγκεκριμένη πρωτεΐνη του σπέρματος. Μια δεύτερη υπόθεση είναι ότι κάποιοι από τους άνδρες που εκδηλώνουν το συγκεκριμένο σύνδρομο έχουν υποκείμενη νόσο, που επηρεάζει τους υποδοχείς των ενδογενών οπιοειδών.

Οι ειδικοί έχουν διαπιστώσει ότι στο 87% των 45 ασθενών τα συμπτώματα του συνδρόμου ξεκινούν 30 λεπτά μετά την εκσπερμάτιση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Νέα δεξαμενόπλοια για την Aegean Shipping

Η Aegean Shipping με υπερηφάνεια ανακοινώνει ότι στις 30 Σεπτεμβρίου υπέγραψε...

Άλλες δύο γυναίκες έχουν μηνύσει τον ανώμαλο γυναικολόγο της Ρόδου

Τελειωμό δεν έχουν οι μηνύσεις εις βάρος του σεξομανούς γυναικολόγου της...

Ο Ηλίας Ψινάκης δεν «κάηκε» για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι! Ελεύθερος με εγγύηση 20.000 €

Ελεύθερος με εγγύηση ύψους 20.000 ευρώ αφέθηκε ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα...

Πίσω από τη βόμβα στον ΣΕΒ ο «βοηθός» του Παλαιοκώστα!

Ιαχές θριάμβου πρέπει να έβγαλαν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής που «ξεψάχνιζαν»...

Ο Έλληνας Τζορτζ Γιανκόπουλος θα μας σώσει από τον κορονοϊό

«Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις θα βρεις έναν Ελληνα» λέει μια...

Δικαστής σχόλασε γάμο λόγω ανικανότητας στον… έρωτα

Τον γάμο θρησκευόμενου ζευγαριού ακύρωσε δικαστήριο του Καναδά λόγω της ανικανότητας...