Ελλάς το μεγαλείο σου! Κοινωνικό μέρισμα από τον… άλλο κόσμο

❱❱ Το κόλπο Κρητικού, ο οποίος ήθελε να πάρει το βοήθημα με τα στοιχεία συγγενούς του που είχε πεθάνει!Από την
Εύα Παπαδάτου 

Δεν έχουν προηγούμενο τα κόλπα που σκαρφίζονται κάποιοι επιτήδειοι για να εισπράξουν παράνομα το κοινωνικό μέρισμα, αφού προσπαθούν να εξαπατήσουν το Δημόσιο και να το πάρουν εκ μέρους… νεκρών συγγενών τους, τον θάνατο των οποίων δεν έχουν δηλώσει!

Ενας Κρητικός… μυρίστηκε χρήμα και έτρεξε από την πρώτη κιόλας μέρα να κάνει την αίτηση για λογαριασμό συγγενούς του, ο οποίος όμως είχε πεθάνει! Φυσικά, σκοπός του ήταν να καρπωθεί ο ίδιος το βοήθημα και έτσι απέκρυψε το γεγονός ότι ο «δικαιούχος» ήταν… μακαρίτης!

Σύμφωνα με το flashnews, το ευτράπελο έγινε στα Χανιά όταν, σύμφωνα με τον διευθυντή του ΚΕΠ Χρήστο Γιακουμάκη, ο συγκεκριμένος πολίτης πήγε με ασύλληπτο θράσος να υποβάλει αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα για λογαριασμό του συγγενούς του, ο οποίος είχε ακόμη ενεργό κωδικό στο TAXIS net του υπουργείου Οικονομικών, καθώς είχε φροντίσει να μη δηλώσει τον θάνατό του.

Ο αδίστακτος Χανιώτης έδωσε μια απίστευτη παράσταση στην προσπάθειά του να πείσει ότι ο δικαιούχος ήταν ζωντανός, αλλά… τα είχε τα χρονάκια του και του ήταν αδύνατον να μετακινηθεί! Ετσι ζήτησε από τους υπαλλήλους να τον βοηθήσουν και να προχωρήσουν τη διαδικασία χωρίς την παρουσία του, αφού είχε όλα τα δικαιολογητικά.

Επειδή, όμως, έχουν δει πολλά τα μάτια τους, οι υπάλληλοι επέμειναν στην παρουσία του δικαιούχου στο ΚΕΠ ή στην προσκόμιση εξουσιοδότησης με γνήσιο υπογραφής. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ και στη συνέχεια αποδείχτηκε ότι ήθελε να κάνει την αίτηση για να εισπράξει ο ίδιος το μέρισμα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Η Μαρέβα Μητσοτάκη ράβεται για τις χαρές του αδελφού της

«Μοδίστρες και κομμώτριες», που λέει και το τραγουδάκι, «θα 'ρθουν να...

Εργοδότης αποζημιωνει υπάλληλο του λόγω εργασιακού στρες!

Ο εργοδότης έχει την ευθύνη να διασφαλίζει την ψυχική υγεία των...

Κανένα πρόβλημα υγείας για τα 12 μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου «Mein Schiff 6»!

Σε μεγαλοπρεπές φιάσκο κατέληξε ο συναγερμός που σήμανε τη Δευτέρα στις...

Κρουαζιερόπλοιο με δώδεκα κρούσματα σε μέλη του πληρώματος

Σε αγωνιώδη περιπέτεια εξελίσσεται μια ειδυλλιακή κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά, αφού...