Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Φονική ντουζιέρα

❱❱ Συγγενείς εγκύου που «έφυγε» από ηλεκτροπληξία την ώρα που έκανε μπάνιο διεκδικούν αποζημίωση για ψυχική οδύνη από τον καταδικασμένο ηλεκτρολόγοΣαν κεραυνός είχε πέσει πριν από οκτώ χρόνια στη Ζάκυνθο η είδηση ότι μια 27χρονη που διένυε τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της χτυπήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα και βρήκε φρικτό θάνατο, ενώ έκανε μπάνιο στην ντουσιέρα του σπιτιού της! 

Ο ηλεκτρολόγος που είχε αναλάβει να επιδιορθώσει τη βλάβη στο κεντρικό ρολόι της ΔΕΗ καταδικάστηκε αμετάκλητα σε φυλάκιση 15 μηνών για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Ομως, οι δικαστικές περιπέτειές του δεν τελείωσαν…

Πριν από μερικές ημέρες συζητήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ζακύνθου και η αγωγή του 35χρονου συζύγου της αδικοχαμένης εγκύου, με την οποία διεκδικεί αποζημίωση ύψους 50.000 ευρώ λόγω ψυχικής οδύνης για τον θάνατο της 27χρονης και ακριβώς το ίδιο ποσό για τον χαμό του αγέννητου παιδιού του. Επίσης, κατά του ηλεκτρολόγου και του ιδιοκτήτη του σπιτιού, ο οποίος επέβλεπε τις εργασίες, στρέφονται οι γονείς και τα αδέλφια της άτυχης κοπέλας, διεκδικώντας ο καθένας από 50.000 ευρώ.

Η ασύλληπτη οικογενειακή τραγωδία διαδραματίστηκε στις 10 Νοεμβρίου του 2009. Το πρωί εκείνης της ημέρας, σύμφωνα με όσα κατέθεσε στο δικαστήριο ο 35χρονος, είχε πάει την έγκυο σύζυγό του στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις. Οταν τελείωσαν, την άφησε στο σπίτι με τον αδελφό του και έφυγε αμέριμνος για τη δουλειά του. Λίγη ώρα αργότερα έγινε το κακό. Οπως υποστηρίζει ο κουνιάδος του θύματος, μόλις έφτασαν, η 27χρονη άναψε το θερμοσίφωνο για να κάνει μπάνιο. Ομως, όταν πήγε να πλύνει τα χέρια της, την «τσίμπησε» το ρεύμα και κατάλαβε ότι υπήρχε μικρή διαρροή. Ετσι, το ανέφερε στον αδελφό του άντρα της και εκείνος με τη σειρά του ενημέρωσε τον σπιτονοικοκύρη, που τηλεφώνησε στη ΔΕΗ.

Τραγικά λάθη

Οι υπεύθυνοι της επιχείρησης είπαν στον ιδιοκτήτη του σπιτιού να καλέσει ιδιώτη ηλεκτρολόγο, όπως και έκανε. Από εκείνο το σημείο, σύμφωνα με όλες τις δικαστικές αποφάσεις, έγινε μια σειρά από τραγικά λάθη τα οποία οδήγησαν στον θάνατο της 27χρονης. Οπως αναφέρει η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πατρών, ο ηλεκτρολόγος συνέδεσε τον ουδέτερο αγωγό με τη γείωση και όχι πάνω στην μπάρα του κεντρικού ρολογιού της ΔΕΗ, η οποία ήταν φθαρμένη λόγω παλαιότητας, με συνέπεια να συνεχιστεί η διαρροή ηλεκτρικής ενέργειας. Ωστόσο, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν έκανε κάτι λάθος και ότι ο θάνατος της γυναίκας είχε συμβεί πριν από την παρέμβασή του στο ρολόι. Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι χάρη σε εκείνον σώθηκαν τουλάχιστον άλλα δύο άτομα, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού και ο κουνιάδος της θανούσης, οι οποίοι δεν έπαθαν απολύτως τίποτα, αν και ήρθαν σε επαφή με τα νερά του πλημμυρισμένου μπάνιου.

«Ολόκληρη η ζωή μας άλλαξε και δεν ξέρουμε πότε και αν θα επανέλθει στους φυσιολογικούς ρυθμούς της. Δεν θα ξεπεράσουμε την αδικία που μας επιφύλαξε η ζωή. Είχαμε τη συγγενή μας, που τη λατρεύαμε και μας στήριζε. Σε δευτερόλεπτα χάθηκαν όλα…» αναφέρουν από την πλευρά τους οι συγγενείς της 27χρονης. Οι ίδιοι τονίζουν στην αγωγή τους ότι δεν μπορούν να ξεπεράσουν το σοκ που υπέστησαν μόλις αντίκρισαν την αδικοχαμένη κοπέλα να κείτεται νεκρή δίπλα στην ντουσιέρα! Για χρόνια θα τους στοιχειώνει η εικόνα της νεαρής γυναίκας, μαυρισμένης από τη μέση και πάνω από το ηλεκτρικό ρεύμα που διαπέρασε την αριστερή πλευρά του λαιμού της και το στήθος της!

«Πέραν της ηθικής δικαιώσεως με την καταδίκη του ηλεκτρολόγου πρωτοδίκως, στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο και στον Αρειο Πάγο, η οικογένεια επιζητεί αποζημίωση λόγω ψυχικής οδύνης με αγωγή που επιδικάστηκε εντός του μηνός Νοεμβρίου για την τεράστια ψυχική οδύνη που υπέστη λόγω του αιφνίδιου θανάτου συζύγου και αδελφής των εναγόντων. Ο τρόπος που έφυγε η γυναίκα αυτή δείχνει εγκληματική αμέλεια με συνθήκες οι οποίες αναδείχθηκαν με την εκδίκαση των ως άνω δικαστηρίων» δήλωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας της 27χρονης Γιάννης Γλύκας.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...