Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Αφήνουν ελεύθερο τον «σκληρό» Κώστα Πάσσαρη

❱❱ Ενώ αναμένεται να αποφυλακιστεί από τη Ρουμανία, υπάρχει κίνδυνος για παραγραφή των αδικημάτων του στην ΕλλάδαΑπό την
Ντέμη Ντάβαρη

Η ασυνεννοησία των Αρχών, που οδήγησε σε νέα αναβολή της δίκης του από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τον Σεπτέμβριο του 2018, φέρνει τον Κώστα Πάσσαρη ένα βήμα πιο κοντά στην… ελευθερία!

Οπως επισήμανε ο εισαγγελέας της έδρας, ελλοχεύει ο κίνδυνος παραγραφής των αδικημάτων που έχει τελέσει ο διαβόητος κακοποιός, ο οποίος κρατείται από το 2001 στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Γκέρλα, στη Ρουμανία.

Οι οικογένειες των θυμάτων του Κώστα Πάσσαρη, που δεν δικάστηκε ούτε αυτή τη φορά για πέντε ανθρωποκτονίες, οκτώ απόπειρες ανθρωποκτονίας και άλλα αδικήματα, ξέσπασαν στο δικαστήριο ζητώντας από την ελληνική Δικαιοσύνη να τον οδηγήσει ενώπιόν της. Η διαδικασία της προσωρινής έκδοσής του στη χώρα μας χάθηκε στη… μετάφραση και στις παραλείψεις των αρμόδιων Αρχών! Καθώς, όμως, έχουν ήδη συμπληρωθεί 18 χρόνια από την τέλεση των αδικημάτων, ορισμένα από αυτά θα παραγραφούν με τη συμπλήρωση της 20ετίας, εκτός των ανθρωποκτονιών που έχουν χρόνο παραγραφής τα 25 έτη με τελεσίδικη απόφαση. Την ίδια ώρα, ο χρόνος για την αποφυλάκισή του μετρά αντίστροφα και στη Ρουμανία, όπου ο Πάσσαρης εκτίει ποινή δις ισόβια για διπλή δολοφονία. Με βάση το ρουμανικό Δίκαιο, σε τέσσερα χρόνια από τώρα θα μπορεί να αιτηθεί υπό προϋποθέσεις την αποφυλάκισή του.

Κι ενώ μετρούν ήδη ενάμισι χρόνο οι διαδικασίες για την προσωρινή έκδοσή του στη χώρα μας προκειμένου να δικαστεί, οι ρουμανικές Αρχές με έγγραφό τους που στάλθηκε στα τέλη Νοεμβρίου ζητούν εκ νέου διευκρινίσεις επί του αιτήματος έκδοσης, με τις αντίστοιχες ελληνικές Αρχές να επιμένουν ότι τις έστειλαν στις 27 Νοεμβρίου! Ωστόσο, όταν η πρόεδρος του δικαστηρίου ανέγνωσε αναλυτικά την αλληλογραφία ελληνικών και ρουμανικών δικαστικών υπηρεσιών, εντοπίστηκε το «τυφλό» σημείο που έγινε τροχοπέδη στην έκδοση του Πάσσαρη.

Υποθέσεις κλοπών

Συγκεκριμένα, οι ρουμανικές Αρχές ζητούσαν να τους διαβιβαστούν έγγραφα για υποθέσεις κλοπών, για τις οποίες ο 42χρονος -πλέον- κακοποιός καταδικάστηκε ερήμην τον περασμένο Ιούνιο σε κάθειρξη 64 ετών. Τα επίμαχα έγγραφα φέρεται ότι δεν έφτασαν εγκαίρως στα χέρια των ρουμανικών Αρχών, με αποτέλεσμα να μην ανάψουν το πράσινο φως που θα τον οδηγούσε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

«Οι χρόνοι της παραγραφής καιροφυλακτούν. Πηγαίνουμε σε “δίκη απόντων”, με κίνδυνο δύσκολης ανεύρεσης στοιχείων και αποδείξεων. Το δικαίωμα των θυμάτων για αποτελεσματική πρόσβαση στην απονομή δικαιοσύνης έχει ήδη παραβιαστεί» τόνισε στο δικαστήριο ο wertgwrgδικηγόρος της οικογένειας του αδικοχαμένου αστυνομικού Διονύση Αλεβιζόπουλου, Αλέξης Αναγνωστάκης (μικρή φωτό).

Και ο ίδιος ο Κώστας Πάσσαρης, όμως, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Ανδρέα Ταγαράκη, επιθυμεί να δικαστεί στη χώρα μας, ενώ εκκρεμεί στο ρουμανικό εφετείο αίτησή του και για μόνιμη έκδοσή του στην Ελλάδα προκειμένου να εκτίσει εδώ την υπόλοιπη ποινή του.

«Η αβεβαιότητα εκδίκασης της υπόθεσης μας λυπεί αφάνταστα. Φοβόμαστε ότι η δίκη δεν θα γίνει ποτέ και αυτό μάς σκοτώνει» είπαν στην «Espresso» οι συγγενείς του Διονύση Αλεβιζόπουλου, που είχε πέσει νεκρός από τις σφαίρες του Πάσσαρη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο, από το οποίο είχε αποδράσει ο τότε κρατούμενος.

ΟΙ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ, ΟΙ ΛΗΣΤΕΙΕΣ, ΟΙ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ

Μερικά μόνο από τα εγκλήματα που συνθέτουν το βαρύ ποινικό παρελθόν του Κώστα Πάσσαρη είναι οι ληστείες, οι αποδράσεις και οι εν ψυχρώ δολοφονίες. Από το αναμορφωτήριο και τις κλοπές, ο νεαρός με τον ατίθασο χαρακτήρα πέρασε γρήγορα στις ληστείες και προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, στην αφαίρεση ανθρώπινων ζωών.

Το 1996 λήστεψε υπό την απειλή όπλου μία γυναίκα που πουλούσε φρούτα στον σταθμό του ηλεκτρικού στην Καλλιθέα, ακολούθησε καταδίωξη και δεν δίστασε να πυροβολήσει εναντίον αστυνομικών, όμως τελικά συνελήφθη. Eκτίοντας την ποινή του στις Φυλακές Kασσάνδρας, γνωρίστηκε με τον Pουμάνο Nικολάε Γκόρεα. Μετά την αποφυλάκισή του, τον Δεκέμβριο του 1999, οι δυο τους και ο ομοεθνής τους Iον Bασίλι έκαναν, από τις 31 Iανουαρίου έως τις 17 Φεβρουαρίου του 2000, ληστείες σε ξενοδοχεία, ανταλλακτήρια συναλλάγματος και ταξιδιωτικά γραφεία στο κέντρο της Αθήνας.

Στις 19 Φεβρουαρίου 2000 συνεπλάκησαν με αστυνομικούς στην πλατεία Bάθη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί και να σκοτωθεί ο Bασίλι. «Θα σκοτώσω τρεις αστυνομικούς για να εκδικηθώ!» είχε απειλήσει αμέσως μετά ο Πάσσαρης με τηλεφώνημα του σε τηλεοπτικό σταθμό.

f2 9

Τρεις ημέρες αργότερα συνελήφθη στην πλατεία Αμερικής, έχοντας πάνω του πιστόλι και χειροβομβίδα, ενώ το ίδιο απόγευμα έπεφτε νεκρός σε συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πετρούπολη ο έτερος συνεργός του Νικολάε
f4 4Γκόρεα. Εναν χρόνο αργότερα, κατά τη μεταγωγή του στο Γενικό Κρατικό Αθηνών, ανοίγει πυρ κατά των αστυνομικών που τον συνοδεύουν, τραυματίζοντας θανάσιμα τον Διονύση Αλεβιζόπουλο (μικρή φωτό), και δραπετεύει.

Λίγο αργότερα θα ακολουθήσει η επιχείρηση-φιάσκο της ΕΚΑΜ σε διαμέρισμα στον Νέο Κόσμο, όπου ο διαβόητος κακοποιός καταφέρνει να διαφύγει, αν και τραυματισμένος, όχι μόνο από το σημείο, αλλά και από τη χώρα. Φτάνει στη Ρουμανία με πλαστό διαβατήριο, αλλά συλλαμβάνεται στο Βουκουρέστι έπειτα από ληστεία με δύο νεκρούς σε ανταλλακτήριο συναλλάγματος.

Εκτοτε εκτίει την ποινή του στις ρουμανικές φυλακές, ενώ τα τελευταία χρόνια φέρεται ότι έχει μετανιώσει για τα εγκλήματά του και έχει στραφεί στον δρόμο του Θεού. «Είμαι ένας άλλος άνθρωπος, πλέον. Διαφορετικός από πριν. Οι άνθρωποι αλλάζουν…» είχε υποστηρίξει σε συνέντευξή του.

offer

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...