Διεθνής συναγερμός από την απόσυρση βρεφικού γάλακτος με σαλμονέλα της Lactalis

❱❱ Παγκόσμια ανησυχία έχει προκαλέσει στους γονείς η ανάκληση όλων των παρτίδων του βρεφικού γάλακτος με την εμπορική ονομασία FREZYLAC, που παρήχθησαν μετά τις 15 Φεβρουαρίου, με απόφαση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων ύστερα από ανακοίνωση της γαλλικής εταιρίας Lactalis ότι ήταν μολυσμένο με σαλμονέλα!Οι γαλλικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι σε συγκεκριμένες παρτίδες βρεφικού γάλακτος που παρήχθησαν στο εργοστάσιο της Γαλλίας εντοπίστηκε σαλμονέλλωση από το στέλεχος Salmonella agona. Η αποκάλυψη έχει σημάνει διεθνή κινητοποίηση, αφού η Lactalis είναι ένας από τους γίγαντες στον κλάδο των τυποποιημένων τροφών και εκμεταλλεύεται αρκετά σήματα παιδικών τροφών. Το ζήτημα έχει θέσει σε κατάσταση συναγερμού και τις ελληνικές Αρχές και, όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Στη χώρα μας κυκλοφορεί μόνο το Frezylac Pure BIO, το οποίο ο ΕΟΦ αποσύρει προσωρινά για προληπτικούς λόγους και έχει ανακοινώσει στην ιστοσελίδα του τις ύποπτες παρτίδες. Σύμφωνα με τον οργανισμό, οι καταναλωτές γονείς καλούνται, εφόσον έχουν προμηθευτεί τα επίμαχα γάλατα, να μην τα χρησιμοποιήσουν προληπτικά και να επικοινωνήσουν με τον παιδίατρό τους για εναλλακτικό σκεύασμα.

Επίσημη ανακοίνωση

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κυριάκος Θεοδοσιάδης βεβαιώνει ότι τα φαρμακεία έχουν τη δυνατότητα με την επίσημη ανακοίνωση να προβούν άμεσα στην απόσυρση όσων προϊόντων γάλακτος θεωρούνται ύποπτα να είναι μολυσμένα με σαλμονέλα.
Βέβαια, τα συγκεκριμένα γάλατα διατίθενται και σε άλλα σημεία πώλησης, γι’ αυτό οι γονείς θα πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση. Εως σήμερα έχουν ανακληθεί πάνω από 7.000 τόνοι από το συγκεκριμένο γάλα, αλλά οι εκπρόσωποι της γαλλικής εταιρίας δεν ήταν σε θέση να πουν τι ποσότητες έχουν ήδη καταναλωθεί. Το θέμα αποκαλύφθηκε όταν, στις αρχές Δεκεμβρίου, νόσησαν 26 βρέφη στη Γαλλία με συμπτώματα σαλμονέλας, όπως διάρροια, πόνοι στο στομάχι και μερικές φορές εμετοί και πυρετός.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ