Πίστεψαν στον Σώρρα και τώρα τρέχουν να σώσουν τα σπίτια τους

❱❱ Στο έλεος καταιγίδας πλειστηριασμών βρίσκονται πολλοί οπαδοί του καταζητούμενου Αρτέμη Σώρρα στον Βόλο, οι οποίοι ακολούθησαν τις εντολές του να μην πληρώνουν τα δάνειά τους και να απαντούν με εξώδικα στις τράπεζες! Οι δανειολήπτες τον πίστεψαν και απέστειλαν μαζικά εξώδικα, ζητώντας να πληρωθούν τα χρέη τους από τα… 600 δισ. δολάρια που υποσχόταν ότι θα πρόσφερε στην πατρίδα ο αρχηγός της «Ελλήνων Συνέλευσις».

Μπορεί ο «αρχηγός» να παραμένει καταζητούμενος μετά την οκταετή κάθειρξη που του επιβλήθηκε για υπεξαίρεση, ωστόσο αρκετοί δανειολήπτες συνέχισαν να πιστεύουν τα ιντερνετικά διαγγέλματά του και έστελναν εξώδικα στις τράπεζες παραπέμποντας στα 600 δισ. Πέρα από τους ορκισμένους οπαδούς του άφαντου ηγέτη, πολλοί βρήκαν την ελπίδα που αναζητούσαν πάνω στην απελπισία τους, καθώς ήταν πνιγμένοι από τα χρέη. Νόμισαν ότι το εξώδικο (που ήταν… καρμπόν για όλους) έσβηνε μονοκοντυλιά τα δάνεια.

Βέβαια, ο αριθμός τους ήταν αρκετά μικρότερος σε σχέση με παλαιότερα, καθώς, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμος», τον περασμένο Ιανουάριο είχαν σταλεί περίπου 400 τέτοια εξώδικα! Ιδια τακτική άρνησης πληρωμής είχε ακολουθηθεί και σε εφορίες, ΔΕΗ, ακόμα και λογαριασμούς νερού, που ο Σώρρας έλεγε ότι το… νερώνουν!

Ομως η πραγματικότητα είναι ό,τι προβλέπουν οι νόμοι και όχι τα… αόρατα 600 δισ.! Φυσικά, λοιπόν, οι τράπεζες δεν μπήκαν στη διαδικασία να αναζητήσουν τα… δισεκατομμύρια του Σώρρα! Αρχικά απάντησαν με προτάσεις διακανονισμού, όμως τα μέλη της «Ελλήνων Συνέλευσις» είχαν εμποτιστεί με τη ρητορική του «αρχηγού» και παρέπεμπαν στα διαβόητα «καταπιστεύματα». Ετσι, οι τράπεζες προχώρησαν τις διαδικασίες για πλειστηριασμούς, καθώς συσσωρεύτηκαν και προσαυξήσεις.

Κινητοποιήσεις

Τα μέλη της «Ελλήνων Συνέλευσις» Βόλου χρειάστηκε να παρέμβουν αρκετές φορές σε Ειρηνοδικεία, προκειμένου να εμποδίσουν να βγουν στο σφυρί ακίνητα «συμπολεμιστών», ενώ πολλοί τη γλίτωσαν προσωρινά με τις κινητοποιήσεις του Κινήματος Πολιτών Ενάντια στις Κατασχέσεις και Πλειστηριασμούς. Είναι ενδεικτικό ότι σε κάποιο από τα δικαστήρια, έπειτα από πλειστηριασμούς που ακυρώθηκαν πέρυσι στον Βόλο, οι οπαδοί του Σώρρα βροντοφώναζαν ενθουσιασμένοι: «Εχουμε τον εγγυητή, έχουμε τον πληρωτή και πληρώνουμε»!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Ρινγκ στα… λεωφορεία! Οι αρνητές της μάσκας και εκείνοι που τηρούν τα μέτρα!

Ο «πόλεμος της μάσκας» επικρατεί στα μέσα μαζικής μεταφοράς που έχουν...

Μετανάστες στη Μόρια βανδάλισαν τον Ναό του Αγίου Γεωργίου! Έκαναν το ιερό τέμπλο… κρεμάστρα

Με οργή και αγανάκτηση αντίκρισαν οι κάτοικοι της Λέσβου τις απίστευτες...

Έκαψε τον νονό του! Εξιχνιάστηκε η άγρια δολοφονία ηλικιωμένου στο Πέραμα

Από τη Νάντια Αλεξίου Ο βαφτισιμιός του 81χρονου, το πτώμα του οποίου...

Το δις εξαμαρτείν για τον Βούρο

Παντρεύτηκε δεύτερη φορά την τρίτη σύζυγό του, από την οποία είχε...