Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Ελεύθερος ο Λάσκαρης

❱❱ Ο Mr Αρης και η σύζυγός του δήλωσαν αθώοι (στις απολογίες τους) για την υπόθεση της απάτης-μαμούθΑπό την
Ντέμη Ντάβαρη

Εγγύηση ύψους 200.000 ευρώ ο καθένας θα πρέπει να καταβάλουν ο πρόεδρος της ΚΑΕ Aρης Νίκος Λάσκαρης και η σύζυγός του Τζώρτζια Ευσεβίου, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι χθες, μετά τις απολογίες τους στην 11η τακτική ανακρίτρια για την υπόθεση της απάτης-μαμούθ που περιλαμβάνει σχεδόν έναν τόνο χρυσό και 57.000.000 ευρώ!

Μετά τις εξηγήσεις που έδωσαν στη δικαστική λειτουργό οι δύο κατηγορούμενοι, τους επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους. Στις απολογίες του το ζεύγος, που βρίσκεται αντιμέτωπο με τις κατηγορίες της απάτης, της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, ύστερα από μήνυση του Λετονού επιχειρηματία και πρώην συνεργάτη τους Μιχάλ Σουμπότινς, φέρεται ότι αρνήθηκε πως απέσπασε ιλιγγιώδη χρηματικά ποσά και χρυσό από τον μηνυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι τα χρήματα και ο χρυσός δεν ανήκαν στον Σουμπότινς, αλλά σε εταιρίες της Τζώρτζιας Ευσεβίου, και φέρεται ότι προσκόμισαν πλήθος εγγράφων για να αποδείξουν τον ισχυρισμό τους. Μάλιστα, φαίνεται ότι τόνισαν στην ανακρίτρια πως η μόνη διασύνδεσή τους με τον Λετονό επιχειρηματία ήταν ότι χρησιμοποιούσαν την ηλεκτρονική πλατφόρμα που διαχειριζόταν εκείνος, μέσω της οποίας γίνονταν οι αγοραπωλησίες χρυσού, ενώ τον κατηγόρησαν για… εκβιασμό! Οπως υποστήριξαν ο πρόεδρος της ΚΑΕ Αρης και η σύζυγός του, ο άλλοτε συνεργάτης τους τούς εκβίαζε ζητώντας τους το ποσό των 20.000.000 ευρώ και γι’ αυτό έχουν κινηθεί νομικά εναντίον του, σε αστικό και ποινικό επίπεδο, σε δικαστήρια της Ελβετίας και της Βρετανίας.

Θρίαμβος

«Ουσιαστικά τελειώσαμε με ένα σκέλος της διαδικασίας κι έχουν πλέον έχουν μπει οι βάσεις για να αποδειχθεί η αθωότητά μας» δήλωσε μετά την απολογία του ο πρόεδρος της ΚΑΕ Αρης, ενώ οι συνήγοροι του ζεύγους έκαναν λόγο για… θρίαμβο!
Σε αντίθεση με τον σύζυγό της, η Τζώρτζια Ευσεβίου, που πέρασε πρώτη νωρίς το πρωί το κατώφλι της ανακρίτριας, κράτησε και αυτή τη φορά χαμηλό προφίλ (όπως και κατά την προηγούμενη «επίσκεψή» της στα δικαστήρια, στα τέλη Νοεμβρίου), προσπαθώντας να περάσει απαρατήρητη.

Εκτός από το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, ο Λετονός επιχειρηματίας έχει στραφεί κατά του ζεύγους και στα αστικά δικαστήρια, διεκδικώντας με αγωγή το ποσό των 97.280.590 ευρώ! Συγκεκριμένα, στην αγωγή που κατέθεσε στις 31 Μαρτίου ως νόμιμος εκπρόσωπος της αλλοδαπής εταιρίας MD7 Trade Ltd κατηγορεί το ζευγάρι ότι χρησιμοποίησε χρήματα κλεμμένα από εκείνον για να αγοράσει μετοχές της ΚΑΕ Αρης! Είχε προηγηθεί και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εις βάρος τους, ενώ στις 27 Ιανουαρίου εκδόθηκε απόφαση για τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του κ. Λάσκαρη στην Ελλάδα έως το ύψος των 60.000.000 ευρώ!

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...