Μαθητής ζητά με γράμμα από τον Αγιο Βασίλη να του φέρει φαγητό

❱❱ «Τσουνάμι» αλληλεγγύης έχει σηκώσει το γράμμα (φωτό) που έστειλε στον Αγιο Βασίλη ο μικρούλης Αλέξης, ζητώντας από τον αγαπημένο άγιο των παιδιών όχι κάποιο παιχνίδι, αλλά φαγητό! Αντίθετα από τους συνομηλίκους του, το οκτάχρονο αγόρι δεν ζητά ούτε τάμπλετ ούτε κινητό ούτε ηλεκτρονικά παιχνίδια, αλλά μόνο ό,τι θα κάνει καλύτερη τη ζωή της οικογένειάς του: την καθημερινή τροφή!

Το γράμμα του Αλέξη αποτελεί μια επώδυνη γροθιά στο στομάχι, αφού μας προσγειώνει ανώμαλα από τα σύννεφα του καταναλωτισμού των ημερών στη ζοφερή πραγματικότητα.

«Πολύ φαγητό για να μην κλαίει η μάνα μου» ζητά το αγγελούδι και προσθέτει στο γράμμα-αίτημα ένα παιχνίδι για τον άρρωστο αδελφό του! Τη συγκινητική επιστολή του οκτάχρονου μαθητή της δ’ δημοτικού έφερε στο φως η ΜΚΟ «Φωτεινό Αστέρι» της Πάτρας, η οποία στηρίζει άπορες οικογένειες με παιδιά έως 16 χρόνων.

Η μητέρα του Αλέξη, που μεγαλώνει μόνη τα παιδιά της και αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα, στηρίζεται από το «Φωτεινό Αστέρι» που δημοσιοποίησε το γράμμα του παιδιού για να μας θυμίσει ότι αυτή είναι η αλήθεια γύρω μας.

Το ευτύχημα είναι ότι, αμέσως μόλις ανέβηκε στο διαδίκτυο η επιθυμία του Αλέξη, υπήρξε τεράστια ανταπόκριση προσφοράς και σίγουρα αυτή η έκφραση αλληλεγγύης θα χαρίσει στο παιδάκι καλύτερες γιορτές.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ